ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (28)
Марица излиза в Колодрума срещу еквивалента на Реал (М) в женския волейбол
Автор: Стойчо Генов 11:25 / 26.11.2019Коментари (0)2420
Време е и за първия домакински мач на Марица (Пловдив) от новия сезон в Шампионската лига. Утре, 27 ноември, от 18:30 б.в. в зала Колодрума гостува не кой да е, а най-титулуваният отбор в историята на най-престижния клубен турнир в Европа – Динамо (Москва). Двубоят между първенците на България и Русия е от втория кръг в Група E на волейболната надпревара.

Отборът на Динамо е ставал клубен шампион на континента цели 11 пъти, повече от всеки друг клуб в Европа. Още пет пъти е бил финалист, за последно преди десет години – през 2009 година. Само преди две години пък тимът от руската столица стигна до финалната четворка. Впечатляващата визитка на Динамо включва още 14 шампионски титли на СССР и седем на Русия, четири национални купи на СССР и пет на Русия, както и две суперкупи на Русия. Тимът е неизменен първенец на страната си за последните четири сезона. В момента обаче е едва седми във временното класиране в руската Суперлига с актив от две победи и осем точки от общо шест изиграни мача.

Най-впечатляващото име в състава на старши-треньора Александр Сукомел е това на капитана на отбора Наталия Гончарова, която, освен волейбол от световна класа, предлага и много радост за мъжките очи. Красивата 196-сантиметрова състезателка на поста диагонал е световна и двукратна европейска шампионка с националния тим на Русия и има множество индивидуални награди от престижни състезания. В състава на Динамо солидно присъствие имат и две чужденки – разпределитеката на националния отбор на САЩ Лорън Карлини, която тази пролет спечели Шампионската лига с предишния си тим от Италия – Игор Горгондзола (Новара), и опитната посрещачка на чешкия национален отбор Хелена Хавелкова.

В първия си мач в Шампионската лига за сезона, Динамо победи у дома другия руски тим в Група Е – Уралочка-НТМК (Екатеринбург), с 3:1 гейма, като Гончарова се отчете с цели 26 точки, от които три блокади.

Въпреки добрата си игра, Марица допусна четиригеймова загуба при гостуването си на френския РК Кан (Кан). За Жълтосините това е трето поредно участие в груповата фаза на Шампионската лига, като през предишните два сезона имат само една победа – през февруари в Колодрума над френския Безие (Безие), която бе достатъчна за третото място в групата. Както винаги, целта пред пловдивския тим е да надгражда в сравнение с предишните сезони, което означава, че момичетата на старши-треньора Владимир Орлов ще търсят начин да се възползват от ролята си на аутсайдер в мача и да се преборят за победа.

Българските шампионки два пъти участваха и в по-ранните фази на Шампионската лига, където имат записани четири победи и два спечелени златни гейма. В родния волейбол Марица е абсолютен хегемон – петкратен и настоящ първенец в НВЛ, петкратен и настоящ носител на Купа България и настоящ носител на Суперкупа България. Пловдивчанки са абсолютен лидер без загубен гейм досега след шест изиграни кръга и през новия сезон в българското първенство.

Съдии на двубоя утре вечер ще бъдат Агньешка Михлиц от Полша и Стефан Бернстрьом от Швеция, а делегат на ЦЕВ – Драгомир Герасимович от Сърбия.

Още по темата: общо новини по темата: 146
01.06.2020
29.05.2020
23.05.2020
19.05.2020
18.05.2020
16.05.2020
предишна страница [ 1/25 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Марица започва същинската битка за 10-а поредна шампионска титла
Хегемонът Марица завършва днес редовния сезон с домакинство на Хектор
Девойките на Марица се класираха за държавните финали, без да загубят гейм
Марица организира за пети път турнира в памет на Николай Диманов
Хегемонът Марица прегази Левски за 13-ата си поредна победа
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: