ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (28)
Ще вземе ли Марица реванш срещу най-титулувания отбор в Шампионска лига?
Автор: Стойчо Генов 12:13 / 23.01.2020Коментари (0)1694
©
Марица (Пловдив) слага официално начало на календарната 2020 година с двубой от Шампионската лига срещу най-титулувания отбор в историята на състезанието – Динамо (Москва). Тази вечер от 18:00 часа първенците на Русия и България ще се изправят един срещу друг в Двореца на спорта "Динамо" за втория си сблъсък в Група Е от най-силния европейски клубен турнир.

Двата тима вече се срещнаха веднъж в мач от втория кръг в групата. На 27 ноември в пловдивската зала Колодрума Марица затрудни именитите си гостенки от Русия, но 11-кратният шампион на Европа успя да си тръгне от Града под тепетата с победа с 3:1 гейма.

Днес обаче, подсилени с националките Христина Вучкова и Емилия Димитрова, жълто-сините ще потърсят своя реванш в легендарната зала на Динамо. Въпреки трите загуби, които Марица инкасира в трите си мача досега, евентуална победа в Москва тази вечер би оставила открехната вратичката за пловдивчанки към четвъртфиналите с оглед на развитието на надпреварата в Група Е и предстоящите две домакинства на българския шампион в Колодрума.

В другия мач от четвъртия кръг тази седмица водачът в Група Е – френският РК Кан (Кан), загуби у дома от руския Уралочка-НТМК (Екатеринбург) с 2:3 (26:24, 22:25, 21:25, 25:21, 13:15), въпреки страхотното представяне на бившата маричанка Мира Тодорова, станала топреализатор за отбора си с 21 точки, между които цели шест блокади.

Кан остава начело във временното класиране с три победи и девет точки, следван от Динамо с две победи и шест точки и Уралочка с две победи и пет точки. Марица е на четвърто място с една точка, спечелена при гостуването в Екатеринбург в миналия кръг.

Освен 11-те титли в Европа, впечатляващата визитка на Динамо включва още пет континентални финала, 14 шампионски титли на СССР и седем на Русия, четири национални купи на СССР и пет на Русия, както и две суперкупи на Русия. Тимът е неизменен шампион на страната си за последните четири сезона. През декември московчанки стигнаха до финал за националната купа, който обаче загубиха от Динамо Казань (Казан) след четири гейма. В руската Суперлига заемат петото място с шест победи и 20 точки от 11 изиграни срещи. За разлика от Марица, в състава на Динамо няма промени в сравнение с първата им среща в Пловдив, като най-големите имена в отбора са тези на тези на рускинята Наталия Гончарова, американката Лорън Карлини и чехкинята Хелена Хавелкова.

Срещата Динамо – Марица ще бъде излъчена пряко по БНТ 3, както и онлайн по EuroVolleyTV и по руските Матч! и Телеканал СТАРТ.

Съдии на двубоя тази вечер ще бъдат Тибор Холас от Унгария и Мачей Твардовски от Полша, а делегат на ЦЕВ – Михаил Фришман от Азербайджан.
Още по темата: общо новини по темата: 146
01.06.2020
29.05.2020
23.05.2020
19.05.2020
18.05.2020
16.05.2020
предишна страница [ 1/25 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Марица започва същинската битка за 10-а поредна шампионска титла
Хегемонът Марица завършва днес редовния сезон с домакинство на Хектор
Девойките на Марица се класираха за държавните финали, без да загубят гейм
Марица организира за пети път турнира в памет на Николай Диманов
Хегемонът Марица прегази Левски за 13-ата си поредна победа
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: