ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (17) | Вчера (28)
Канадката Дженифър Крос подписа за още една година с Марица
Автор: Стойчо Генов 09:41 / 22.10.2019Коментари (0)2422
©
Канадската волейболна националка Дженифър Крос поднови договора си с Марица (Пловдив) и остава и през новия сезон при шампионките. Крос е националка от 2014 година, като е била и капитан на отбора.

С Кленовите листа участва в четири издания на Световното Гран При и едно Световно първенство. Става бронзов медалист от турнира за Панамериканската купа през 2018 година. През тази година Канада завърши на 6-то място в Панамериканската купа. Само преди дни тя участва на Северноамериканското първенство на НОРСЕКА, в което Канада спечели бронза.

В началото на кариерата си Крос печели няколко индивидуални отличия като волейболистка на американския Мишиган Уулвърийнс (Ан Арбър) в университетското първенство на САЩ. Със силните си изяви през 2012 година помага на отбора си за първи път да достигне финалната четворка в шампионата. Тя все още държи рекорда на Мичиганския университет за най-много точкови блокади в един сезон – 181.

През 2014 година Крос дебютира в професионалния волейбол с шведския ЕВС (Енгелхолм) и става шампион на Швеция. От 2015 до 2017 се състезава за отбора на Дрезднер (Дрезден) в Бундеслигата на Германия, където също става шампион, като печели и националната купа, през 2016 година. С Дрезднер играе и два сезона в груповата фаза на Шампионската лига, като завършва на осмо място в най-престижния клубен евротурнир през 2016 година. Играе за УТЕ (Будапеща), с който става бронзов медалист в унгарското първенство, преди да пристигне в Марица преди година.

През изминалия сезон Дженифър стана шампион на България и носител на Купа България с маричанки. Участва в групите на Шампионската лига и стана част от първата историческа победа за клуба в групите на най-силния европейски клубен турнир в женския волейбол срещу френския Безие (Безие).

"Поднових договора си с Марица, защото това е едно голямо семейство и комуникацията тук е страхотна. Хората тук са страхотни и постигнахме доста добри резултати през миналия сезон. Радвам се, че се върнах. Много ми харесва градът и клубът. Мисля, че всички очакваме да спечелим шампионата отново и да видим как ще се представим в Шампионска лига. Очевидно това е много важно за Марица и очакваме добри резултати. Имахме много дълго лято с националния отбор на Канада. Последно играхме турнир през изминалата седмица. Постигнахме добри резултати. Класирахме се за ВНЛ 2020 и ще участваме на олимпийската квалификация през януари. Не успях да се насладя на лятото като цяло, защото тренирах и играх волейбол. Харесвам Пловдив. Центърът е много хубаво място и има много хубави ресторанти. Харесва ми атмосферата тук“, заяви Дженифър Крос пред клубния сайт на Марица.
Още по темата: общо новини по темата: 146
01.06.2020
29.05.2020
23.05.2020
19.05.2020
18.05.2020
16.05.2020
предишна страница [ 1/25 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Треньорът на Марица: Готови сме за плейофи през два-три дни
Марица започва същинската битка за 10-а поредна шампионска титла
Хегемонът Марица завършва днес редовния сезон с домакинство на Хектор
Девойките на Марица се класираха за държавните финали, без да загубят гейм
Марица организира за пети път турнира в памет на Николай Диманов
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: