ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (17) | Вчера (28)
Настроение в Марица: Динамо са по-здрави физически, но ние можем да бъдем по-хитри!
Автор: Стойчо Генов 15:31 / 26.11.2019Коментари (0)5571
Дженифър Крос (вляво) и Жана Тодорова са в отлично настроение преди мача с Динамо
Ден преди първото домакинство в Шампионската лига за този сезон на българския шампион Марица (Пловдив) срещу руския шампион Динамо (Москва) се проведе пресконференция преди двубоя, предаде репортер на Plovdiv24.bg. На брифинга в зала Колодрума участие взеха старши-треньорът на Жълто-сините Владимир Орлов, капитанката и българска националка Лора Китипова, либерото на Марица и България Жана Тодорова и канадската националка Дженифър Крос.

"Много се радвам, че момичетата имат оптимизъм и не се притесняват, че утре ще излезнат срещу един от най-титулаваните отбори в света. Въпреки тежкото начало в руското първенство за тях, от шест мача загубиха четири, този отбор винаги представлява сериозна трудност за съперниците си. Въпреки всичко искаме от нашите състезателки да излезнат и да покажат една добра игра", заяви треньорът на Марица Владимир Орлов.

"Ние придобиваме страшно много опит в такива мачове. Надявам се утре и публиката да ни подкрепи и да бъде нашия осми играч. Уверен съм, че ще се получи един страхотен волейболен празник. Ще направим всичко възможно да ги затрудним. Защо и да не ги победим? Ние сме отбор, който излиза винаги за победа, независимо кой е срещу нас. Отборът тренира прекрасно, има страхотен колектив, както и през миналата година. Трябва да бъдем оптимист“, допълни още специалистът.

Ето какво бе мнението на капитанката на Марица Лора Китипова:

"Очаквам да покажем една много добра игра и залата да бъде пълна. Надявам се да зарадваме публиката. Те са един много добър отбор, един от най-добрите в света. Ние обаче можем да ги затрудним доста и защо да не спечелим точки от този мач. Срещали сме и по-добри състезателки, играем постоянно с много силни волейболистки и няма страх при нас от това, че ще играем срещу такъв отбор като Динамо. Жана е избрана два пъти за най-добро либеро в света, Динамо също би трябвало да се притесняват от нея. Нашата сила е в колектива и ако спазваме всички указания мисля, че можем да играем на тяхното ниво.“

"За нас и за Пловдив участието в Шампионска лига е празник. Излизаме срещу най-титулувания отбор в Европа. Те са по-силни от нас, но ние можем да бъдем по-хитри и се надявам това да бъде разковничето", каза пък Жана Тодорова - либеро на Марица. "Ролята на аутсайдер е по-печеливша в някои ситуации, просто ти излизаш и играеш освободено. Трябва да го покажем утре. На приказки е лесно, но трябва и да го покажеш“, допълни още пловдивчанката.

Интересно мнение за мача изрази и канадската националка на маричанки Дженифър Крос:

"Очевидно мачът ще бъде много труден за нас. Надявам се да покажем играта от първите два гейма от мача с РК Кан (Кан). Трябва да се концентрираме върху нашата си игра. Надявам се с помощта и на публиката да направим един успешен мач. Това ще е добра възможност за нас. Ще играем освободено. Да, те са наистина много добри, но и ние сме добри. Затова и играем тази игра, никога не се знае кой ще бъде победителя и винаги излизаме за победа“.

Още по темата: общо новини по темата: 146
01.06.2020
29.05.2020
23.05.2020
19.05.2020
18.05.2020
16.05.2020
предишна страница [ 1/25 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Треньорът на Марица: Готови сме за плейофи през два-три дни
Марица започва същинската битка за 10-а поредна шампионска титла
Хегемонът Марица завършва днес редовния сезон с домакинство на Хектор
Девойките на Марица се класираха за държавните финали, без да загубят гейм
Марица организира за пети път турнира в памет на Николай Диманов
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: