ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Момчил Цветанов: Избрах Ботев пред ЦСКА и чужбина
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:48 / 04.09.2014Коментари (8)6068
© Plovdiv24.bg
Много силно впечатление ми прави Чунчуков, Иван Цветков е истински магьосник на терена, каза още Цветанов
Момчил Цветанов се обвърза с Ботев Пд за 2 години в средата на август. Цветанов все още не играе редовно, като на няколко пъти се включи в края на срещите. Той обаче се подготвя по специална програма и постепенно възвръща формата си от миналия сезон. "Тема Спорт" потърси 23-годишното крило, което говори с голям ентусиазъм за новия си клуб. Цветанов разкри какви цели си поставя, отличи няколко свои съотборници и призна, че един от родните грандове е проявявал интерес към него през лятото.

Момчиле, наскоро премина в Ботев Пловдив, но все още не си получил много шансове за изява. Каква е обстановката в клуба?
- Доволен съм от ситуацията в Ботев. Тук е спокойно, условията са отлични и работим много добре. Причината да не съм често на терена е, че ми липсва игрова практика. В продължение на около месец не се готвих пълноценно и това ми се отразява сега. Благодаря на Ботев за това, че проявиха търпение към мен. Някои мениджъри ми казаха да почакам за възможност да отида в чужбина, но не стана факт. Ботев ме искаше най-категорично от всички и до голяма степен това е причината да приема тяхната оферта. Трябва да благодаря изрично на Тервел Златев и Вили Вуцов, които ме изчакаха и не се отказаха от мен. В скоро време ще ме виждате по-често по терените. Сега водя тренировки по специална програма, за да си върна формата и кондицията. От Ботев ми казаха как стоят нещата право в очите и ги разбрах. Приех също заради приятелите, които имам тук и, разбира се, заради уникалната публика. Наистина е чест да играеш пред нея. Звучи клиширано, но когато те подкрепят, ти дават неописуем импулс.

Какви са целите ти в краткосрочен и дългосрочен план?
- На първо време искам да вляза в същата форма, в каквато бях допреди няколко месеца. Да съм жив и здрав, без контузии, и да играя в Лига Европа, което ми е крайната цел.

Мнозина предричаха слаби резултати на Ботев преди началото на сезона, но ето, че сте втори в класирането. Докъде можете да стигнете?
- И досега чувам, че бием с късмет или разчитаме на случайността, даже, че ни помагали съдиите, едва ли не. Нищо подобно. В отбора са събрани истински професионалисти и просто сме добри футболисти. Логично е да постигаме и високи резултати. А пък и нали знаете - шансът е с тези, които търсят победата. Второто място не е случайно. Докъде можем да стигнем, предстои да разберем.

Притесняват ли те проблемите около клуба, които възникнаха през лятото?
- Хората просто нямат представа как стоят нещата в Ботев в действителност. Истината е, че клубът е стабилен финансово. Убедени сме, че няма да има сътресения.

На 27 септември ще играте с Локо Пловдив...
- Още отсега нямам търпение! Много искам да се появя в пловдивското дерби и няма никакво значение дали ще играя 1 или 90 минути. Със сигурност обстановката ще е уникална. Все пак не е като да играеш пред 500 човека, както бе в предишния ми клуб. Сега желанието ми е да си заслужа титулярното място, което ми приляга.

Вашият треньор Вили Вуцов несъмнено е една от най-колоритните фигури в родния футбол. Какво е мнението ти за него?
- Аз го приемам като приятел, а не треньор. Той говори с абсолютно всеки и то поотделно. Пита ни дали имаме проблеми и ако да - търсим начин заедно да ги разрешим. Вижда се, че Вили иска да разговаря с играчите и има комуникация, което е много важно.

Любослав Пенев е запознат с твоите качества, смяташ ли, че можеш да си извоюваш място в националния отбор?
- Имах надежда при предишния си отбор, но тогава не стана. Сега съм на различно място, с нови цели, но се надявам да ме повикат, разбира се. Но каквото стане в крайна сметка...

Защо се стигна до раздялата ти с Литекс, още повече след като направи един от най-силните си сезони?
- Разговарях с ръководството и преценихме, че така е най-добре и за двете страни. Все пак бях в този отбор от 9 години и малко или много имах нужда от промяна на обстановката. А и от клуба имаха различна политика. Както и да е, разделихме се по много професионален начин и искам да им благодаря за коректността.

За какво съжаляваш по време на престоя си в Литекс?
- Не съжалявам за нищо. Правил съм много глупости и грешки, от които обаче съм се поучил и съм си стъпил на краката. Когато сгрешиш, почваш да се замисляш дали можеш да го избегнеш и да не се повтаря. Даваш си сметка за много неща. Така стана и при мен. Когато си изчистиш нещата в главата, тогава ставаш професионалист.

Защо играеш толкова добре при Миодраг Йешич? Той ти даде път във футбола, а точно когато пое Литекс през миналата пролет, ти вдигна оборотите...
- Йешич ми даваше нужното спокойствие и свобода на терена. Това е причината.

Какво е мнението ти за Лудогорец?
- От три години насам Лудогорец диктува родния футбол. Мисля, че е време да ги свалим от трона, на който стоят заслужено. Когато победиха Стяуа, виках за тях с цяло гърло. Те ни представляват пред Европа, което е само в плюс за България. Наистина тяхното постижение е чудо. Но доминацията им в А група трябва да бъде спряна (смее се).
А какво е мнението ти за първенството като цяло?
- Доста интересно е на фона на изминали години. Особено с разделението на две шестици, интригата става още по-голяма. Качеството е високо, броят на младите футболисти е голям и се вижда, че има хляб в родните школи.

В Ботев се работи именно по този метод - предимно с млади играчи и то българи. Кой от юношите ти прави най-голямо впечатление?
- Много силно впечатление сред младите ми прави Цветелин Чунчуков. Това момче притежава голям талант, наблюдавайте го. От по-опитните се отличават Иван Цветков, Данчо Христов и Пламен Николов. Около тях се гради и играта ни.

Доколко е голям приносът на капитанът ви Иван Цветков?
- Той е сред тези, които го притежават онова "тънкото". Знаеш, че като му дадеш топката и без да гледа ще ти я пусне където я искаш. Уникален футболист е, истински магьосник. Играл съм само с един друг като него - Пепи Златинов. Такива играчи са много рядко явление в родния ни футбол за жалост. И двамата са страхотни.

Малко преди да подпишеш с Ботев се появи информация, че си имал разговори и с ЦСКА. Така ли беше наистина?
- Да. Потърсиха ме доста хора, но лично моето желание бе да играя за Ботев. Не е имало натиск върху мен. Просто смятам, че за мен това ще е трамплинът към по-голям отбор. А и съм убеден, че в Пловдив ще получа шанс да играя редовно.

Твоят съгражданин Ивайло Чочев премина в Палермо, ще дойде ли скоро и твоето време?
- С Чочев сме играли много пъти като малки. След училище се събирахме в Плевен и играехме до посред нощ. Радвам се за неговия трансфер и му пожелавам много успех и здраве. Надявам се и аз да изляза в чужбина. Трябва да ни забележат и да има повече родна кръв извън България, защото разполагаме с добри футболисти.

Още по темата: общо новини по темата: 436
17.10.2014
17.10.2014
17.10.2014
16.10.2014
14.10.2014
14.10.2014
предишна страница [ 1/73 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Pesho_77
премахни филтъра

-21
 
 
Помак се мазни на себеподобни! Все едно да избере Хъл Сити пред Ман. Юн. и Ливърпул!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Платек изненада, договорът на Керкез не е сигурен! Решението ще бъде взето следващия месец
Ботев отпусна 1900 билета за феновете на ЦСКА-София
Феновете на Ботев питат Платек за селекцията и нов договор на Керкез
Локо (София) пусна билетите за Ботев, призова феновете за подкрепа
Ботев насочва поглед към "Коматево"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: