ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Любо Пенев: Да не злобеем срещу съперниците
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:11 / 27.06.2014Коментари (0)3793
© Plovdiv24.bg
"Световното върви много атрактивно досега - коментира пред "Труд" Любослав Пенев, селекционерът на България и Ботев (Пд).

- Нормално е някои анализатори и претенциозни ценители да имат и забележки, но когато головете са налице, широката публика е доволна. А за футбола това е най-важно.

Съперниците ни в евроквалификациите Италия и Хърватия вече са аут от голямата игра, но нека не злобеем и не се радваме. Най-малкото защото нас дори ни нямаше на световното, а и не е феърплей. Гледах внимателно мачовете на съперниците, имам пълни записи и статистика, в ход са вече и анализите в детайли от страна на нашия щаб.

Генералните изводи обаче едва ли ще са точни, ако ги търсим с цел евроквалификациите. Футболът е динамична система и до есента много неща ще се променят - предстоят почивки, подготовки, смяна на клубове за някои играчи... До септември-октомври картината със сигурност ще е друга.

Хърватия има безспорни като класа и опит единици от реномирани европейски клубове, но въпреки това не издържа най-вече психически за решителния трети двубой в групата. Срещу Бразилия на старта играха спокойно, защото знаеха - при загуба нямаше нормален човек, който да ги съди. Но когато трябваше победа на всяка цена, вече беше друго. А и Мексико имаше силна подкрепа от трибуните, игра на много високи обороти и определено беше с написано домашно. Спечели заслужено. В детайли за изявите на хърватите не искам да влизам. И смятам, че е излишно да обяснявам защо. Видя се, че днес и най-добрата защита в историята на футбола не може да ти гарантира реми.

А "скуадрата" игра откровено за равенство още от първата минута срещу Уругвай. Прекалено рисково, даже и за страната, родила катеначото. А и този голов коз Диего Годин! Пак вкара с глава важен гол и както е тръгнало, вече на всеки решителен мач отборите ще се ослушват откъде ще се появи този уругваец, за да ги надскочи и да вкара.

Централните нападатели - До момента има малка криза в жанра. На ниво са Ван Перси и Суарес, който е повече от допустимото егоистичен, но след като реши мача с Англия, кой има право да го съди? Освен може би за това, че пак "яде хора" по терена. Бензема е почти окей, но за поточна оценка се налага да го видим и в сблъсък с по-класни защитници. Специално внимание към Фред, който работи много при нападенията на Бразилия и абсолютно помага за изригванията на Неймар. И неслучайно номер 10 на домакините сега е в центъра на прожекторите заедно с други двама асове от втората линия на атака - Меси и Мюлер.

Ще завърша с Балотели. Три мача, един гол, два пъти сменен. Едва ли и той е доволен от това, което показа. А и кой е виновен, когато един 4-кратен световен шампион с маркова защита е получил по 1 гол на мач, но е отпаднал още в групата? Логично е вината да севината да се търси предимно у нападателите."

Още по темата: общо новини по темата: 436
17.10.2014
17.10.2014
17.10.2014
16.10.2014
14.10.2014
14.10.2014
предишна страница [ 1/73 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Локомотив взе дербито с Ботев! "Канарчетата" с червен картон, Пепи Андреев с два гола
Ботев "намигна" на Етър след трите победи и им честити празника
Томаш и Керкез отсвириха дербито Локо - Ботев в Трета лига
Ботев с призив преди Славия: Чакаме те на "Колежа"!
Ботев гледа към Разград, чака евентуален съперник за финала
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: