ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Мъри и Херо пред дилема – Европа или "А" група
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:40 / 27.05.2014Коментари (45)7766
© Plovdiv24.bg
Голямата цел пред Ботев Пд и Станимир Стоилов през този сезон беше да се класира за Европа. Мисията беше изпълнена. Трябва да признаем, че жълто-черния тим не показа най-доброто, на което е способен. Много от родните специалисти определиха селекцията на Ботев през сезона като звездна.

Пловдивчани хвърлиха луди пари, за да си осигурят подписите на петима футболисти от румънския елит. През зимата на Колежа дойдоха Юнес Хамза, Феребори Доре, Алесандру Куртеан, Серджан Лукин и Алесандру Бенга. Тези играчи бяха най-коментираните личности през пролетните двубои на Ботев.

Жълто-черните фенове очакваха от новите чудото при което Ботев щеше мачка всичко наред и защо не дори да спечелеше шампионата. Всичко това остана само в желанията на публиката, а тимът на Мъри акостира четвърти.

След загубеният финал за купата от Лудогорец Ботев направи първия си трансфер - Димитър Димитров. Херо оглави поста на спортен директор и като шапка на приятеля си Станимир Стоилов. Всичко уж изглежда перфектно, но под тепетата явно не осъзнават какъв огромен проблем се задава към тях.

Мъри и Херо са изготвили списък с напускащите играчи и такъв с исканите от тях състезатели. В това също няма нищо лошо, но не е ли малко късно? Лудогорец вече е почти готов със селекцията си, а Литекс надали ще пазарува за участието си в европейските турнири. ЦСКА също ще излезе с това, което не избяга през лятото. Ботев обаче има амбиции да се представи по-добре от миналата година, където за малко не се класира за групите на Лига Европа. Ако Стоилов е решил да купува играчи, направо да зачерква Европа. Времето е прекалено малко, за да изгради боеспособен тим.

В последното си участие жълто-черните наложиха в стартовия състав само един нов футболист - Абел Анисе. Той обаче беше запознат с българския футбол, тъй като преди това носи екипите на Черноморец и ЦСКА. Не всеки може да свикне толкова бързо с обстановката. А случаят с Хамза и Бенга го доказва. Двамата имат уникални качества, но нещо им пречи да ги покажат. Ако пристигне нова партида играчи от север през лятото може да ги отпишем за европейските турнири Херо и Мъри са пред голяма дилема, но май не го осъзнават. Те трябва да изберат дали да направят чистката в съблекалнята и почти 100% да не могат да окомплектоват тима за Лига Европа, или просто да зачеркнат амбициите в турнирите и да стегнат отбора за шампионата. Труден избор.

Иначе за "А" група вече ще получат нужното време да селектират добре единиците си и дори да атакуват златните медали. Ако все пак Европа им е по-важна не трябва да пипат състава си или поне не осезаемо. Един или двама сменени играчи няма да се усетят, но нови пет вече е съвсем друга бира. Дилемата пред тандема е сериозна, а часовникът тиктака.



Източник: в. "7 дни спорт"
Още по темата: общо новини по темата: 436
17.10.2014
17.10.2014
17.10.2014
16.10.2014
14.10.2014
14.10.2014
предишна страница [ 1/73 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 29.05.2014 г.
0
 
 
Защо ми се струва, че ще се оацкат, и повярвайте ми, това ще бъде последното нещо, което ще направят!
-4
 
 
Най-добрият вариант за всички ще е, да играем без треньор и спортен директор. В такъв случай, недоволни след загуба или слаба игра няма да има! Ако ръководителите са ботевисти, намерете някъде писания на Барона, да видите какво ги чака. Беше Хубчев, после Радуканов, Феро, сега Мъри, никаква разлика в отношението на феновете. Много ни се иска да сме мениджъри, да уволняваме, да назначаваме! Голям мерак, голямо нещо! Нормално е човек да има мнение по даден въпрос. Но да настоява, отговорният фактор да се съобрази с неговото мнение, е нахално, безпардонно, селско! Някои фенове са на мнение, че Мъри е некадърен. В това, да изразиш подобно мнение, няма нищо лошо! Факторите в Ботев - собственик, президент, спортен директор, обаче са на противното мнение! И сега, вместо да се съобразят със знаещите и можещите, се съмняват в качествата на факторите, какви познания имали ръководителите, кой съветва собственика, и каква му е далаверата, за да вземе Ботев! Според мен не оценяваме, че птичето е кацнало на нашето рамо. В БГ освен нашия собственик има само още един от неговия ранг! Ние сме галеници на съдбата! Гледате какво става с Нафтата и Черноморец, и със собствеността на стадионите им! Така че, не се самозабравяйте, и не гонете, не се заканвайте със саморазправа със служители на клуба. Ситуацията е коренно различна от тази при селския. Подочух, че теренът в парцела на стадиона вече е купен от ЦВ. След построяването на стадиона, съоръжение и терен ще вървят комплект вече не с Ботев, а с ЦВ!!!
Защо нямате тема за избора на генерален секретар на ООН?
на 27.05.2014 г.
+5
 
 
Мърляч, само ти можеш да носиш 2 дини под една мишница!:D:D:D
ВСЕ ОЩЕ МЕЧТАЯ!
+4
 
 
ДИНЯТА, ЦАЦАТА И ВЪШКАТА ЩЕ СЕ ОАКАТ, ЗАЩОТО ДВА МЕСЕЦА СЛЕД СТАРТА НА ПЪРВЕНСТВОТО ЩЕ ПРАВЯТ СТРИПТИЙЗ...
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 27.05.2014 г.
+8
 
 
Яко ни захапаха тия.. левскарчета. В началото - то беше радост - богат собственик, базата направи, стадиона строи - от хубаво, по-хубаво! Но нали хората са казали - от много хубаво, не е на хубаво! Така и стана - вече две години: никаква игра, смешни футболисти с изключения, домъкнати от един хасковски селяк, изгонени футболисти, сега пак същото правят, а оставят некадърници! Плачевни резултати, тактика - никаква, игра - под всякаква критика. И за всичко това е виновен Мърльо - селския страхливец - роден под щастлива звзда явно, за да стои още в любимия клуб. Нямам си на представа кои са съветниците на г-н Василев, но е време да погледне по-сериозно на това нещо. С тоя мизерен треньор нищо хубаво не ни чака! От друга страна - с тоя десант на левскари в клуба - не очаквам някакви високи резултати на отбора. Интригата вече не е на футболния терен и за това много ме боли като ботевист!
+11
 
 
Моля някой от богоизбраните фенове присъствали на срещата с боса, да хвърли някаква яснота и просветли нас простосмъртните за какво е ставало на въпрос. Пак цяла година ще си трайкате ли? Запушиха ли ви устичките? Купиха ли ви?
+10
 
 
Аз пък съм пред дилемата, мъри веднага ли да си тръгне, или незабавно?
+9
 
 
На подобно унижение никога не сме били подлагани .Подобна гавра не си е позволявал никой и никога с нас .Тоя Мърляч и кликата около него ще ни затрият от картата на света.За съжаление станахме заложници на голяма политическа интрига от която както изглежда излизане няма .Кога най-накрая ще ги видим кой са тия фенове който ходят на тези тайни срещи какво се коментира кой какви ангажименти поема и на цената на какво са всичките договорки .За съжаление и това е начина да бъдем разбити от вътре.Тези хора вече ме карат не да се радвам и гордея че съм БОТЕВИСТ а да се срамувам което няма как да им бъде простено затова всички ГОВЕДА ВЪН ОТ МОЯ БОТЕВ
+9
 
 
Тая дилема я видяхме две години-от това некадърно хасковско говедо треньор не става.Сега за капак и още един свършил за футбола псевдоспециалист.Какво чудене,какво маене-вън всички некадърни говеда,лапачи,и измислени всякакви такива. Иначе още една изпусната година,още срам,болка и унижение. Отиват си вярата,красотата и борбата и се излагаме като цървули навсякъде из страната.Време е да помогнем на мъди да си събира по-бързо багажа,защото говеждата пасмина се е заяла здраво да разрушава религията БОТЕВ Пловдив!!!! ВЪН ГОВЕДАТА ОТ БОТЕВ Пловдив!!!!
Защо нямате тема за избора на генерален секретар на ООН?
на 27.05.2014 г.
+12
 
 
Каква дилема за тоя каунски помияр? Веднага да си обира багажа! Тоя некадърник! Тоя, нула треньор.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Платек изненада, договорът на Керкез не е сигурен! Решението ще бъде взето следващия месец
Ботев отпусна 1900 билета за феновете на ЦСКА-София
Феновете на Ботев питат Платек за селекцията и нов договор на Керкез
Локо (София) пусна билетите за Ботев, призова феновете за подкрепа
Ботев насочва поглед към "Коматево"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: