ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Станимир Стоилов отказа на Левски
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:33 / 09.05.2014Коментари (5)3274
© Plovdiv24.bg
Станимир Стоилов няма да води Левски от лятото. Димитър Димитров е с единия крак на "Герена", но с другия е в Ботев (Пловдив). Към този момент е ясно само, че Георги Иванов-Гонзо ще бъде спортен директор на "сините", въпреки че все още няма подписан договор с Тодор Батков.

Иванов обаче е дал мъжката си дума, което за адвоката е достатъчно, за да смята, че поне този пост му е сигурен. Оттам нататък обаче събитията са динамични и са свързани с желанието на Ботев да задържи Станимир Стоилов като треньор и да назначи Димитър Димитров като директор.

Столът на Стоилов бе силно разклатен тази пролет заради слаби игри и резултати и последвалото негодувание от голяма част от запалянковците. Стигна се дори дотам Стоилов да подаде оставка в деня на реванша за купата с Левски. По-късно тя очаквано не бе приета от собственика Цветан Василев. Някъде по това време Георги Иванов е бил сигурен, че Стоилов ще бъде новият треньор на "сините" от лятото. В едно от интервютата си Иванов заяви, че след като той се завърне, "Левски ще бъде воден от най-добрия треньор".

Междувременно обаче Ботев се стабилизира в "А" група и се класира за финал за купата, което доведе до ентусиазъм у феновете на тима. Освен това в клуба настъпиха промени, за президент бе назначен Иван Джиджев, който изключително държи Станимир Стоилов да остане на треньорския пост, тъй като знае как да развие отбора, а не без значение са и идеите му за детско-юношеската школа на Ботев.

В същото време офертата на Левски относно перспектива са твърде неясни и мъгливи. На "Герена" не се знае дали ще има стабилно финансиране и дали организацията ще бъде подобрена. Някои събития с играчите, разделението на българи и чужденци не се харесват на Стоилов, футболистите на Левски често се бият на тренировки и в съблекалнята, като в последните един-два месеца това вече не се счита за извънредно събитие на "Герена". Поради тези обстоятелства Стоилов онзи ден вече окончателно е казал "да" на Цветан Василев за продължаване на съвместното сътрудничество и "не" на Левски за предложението за завръщане при "сините".

При Димтър Димитров е ясно, че напуска Черноморец. Самият Димитров не крие, че е изслушал предложението на Ботев да замени подалия оставка като спортен директор Сашо Александров - Кривия. На Димитров е предложена голяма власт и голяма заплата в Ботев. Спънката е морална.

Димитър Димитров бе треньор на Локомотив (Пловдив), а в града под тепетата футболната общност е по-темпераментна и е чувствителна по въпросите със спортното предателство.

Недостатък на предложението на Ботев е и това, че Димитров не е свикнал да върши работа извън ежедневните тренировки на терена, тоест чиновническата дейност не му приляга на характера.

Плюс на варианта Левски е, че Димитров ще има абсолютно доверие от страна на публиката. Димитър Димитров ще бъде оставен сам да реши кои футболисти да освободи и ще има възможност да избере нови, макар и с ограничен финансов ресурс. Напоследък тази дейност в Черноморец той върши по време на всяка пауза, когато привлича без пари само футболисти, в които той лично е убеден, без никой да се бърка в избора му. Това му е обещано от Левски.

Към този момент Димитър Димитров дори за себе си е раздвоен в избора и не е дал на нито една от двете перспективи - Левски и Ботев, да си мисли, че ще има услугите му от лятото. Затова и Георги Иванов отговаря твърде уклончиво на въпроси, свързани с новия треньор и засега вариантите са Димитър Димитров или... самият Иванов.

Източник: в. "Тема Спорт"

Още по темата: общо новини по темата: 436
17.10.2014
17.10.2014
17.10.2014
16.10.2014
14.10.2014
14.10.2014
предишна страница [ 1/73 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Г-н Василев явно,че нищо не разбирате от футбол,явно че изобщо не гледате Ботев Пловдив.Ама вземете намерете и изгледайте няколко стари мача на отбора-от едно близко минало....Може и от още по-близко,когато едни безработни италианчета си оставяха сърцата на терена.Изгледайте и продукцията на този ваш любимец и тогава вземете решение дали си заслужава това некадърно говедо да остане начело на отбора...Уж сте бизнесмен,а оставяте един ваш служител,който изобщо не си разбира от работата да продължава да я върши!За какви цели говорим-това четвърто място си е абсолютен провал,на полуфинала за купата му осигурихте най-слабият отбор,слаби игри,полягания на уевски,все повече отвратени фенове,говежди интриги-докога може да се изтърпи всичко това????Да явно сме търпеливи-изтърпяхме селската гад толкова години и сега,когато имаме шанс да сме суперфинансово осигурени,и имаме шанс да си върнем предишната слава,не заслужаваме подобна съдба.Не заслужаваме тази говежда гавра!!!ВЪН ГОВЕДАТА ОТ БОТЕВ Пловдив
+3
 
 
Не знам защо в България всички си мислят, че като си бил добър футболист и добър треньор, няма проблеми да бъдеш и добър спортен директор? Че едното няма нищо общо с другото! За спортен директор се учи, има такава специалност в университетите, набийте си го най-накрая в главите, господа собственици и мениджъри! Не знам какво ще прави Херо на този пост при положение, че досега се е занимавал само с тренировки. Да не говорим, че за мен и треньорските му качества са много спорни.
на 09.05.2014 г.
+4
 
 
Няма нужда от него ,веднага да се маха пълен бездарник .Джиджев ако много знае да отива да пере пари другаде,иначе полупразен стадион и мощно освиркване докато говедата не напуснат БОТЕВ Пловдив.
Защо нямате тема за избора на генерален секретар на ООН?
на 09.05.2014 г.
+5
 
 
Абе, не те искам в Ботев, бе простако! Върви къде искаш, но не при нас! Некадърник! До кога ще го търпите, господа управляващи, тоя разсипник на отбори?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Лудогорец към Неделев: Не се предавай!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: