ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Локомотив – главният арбитър на първенството
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:10 / 21.12.2011Коментари (72)11036
© Plovdiv24.bg
Черно-белите могат да си направят сезона на живота през пролетта
Актуалното есенно подреждане в класирането прикрива една доста странна особеност - оказва се, че немалка част от интригата ще се решава на стадион "Лаута" в Пловдив. 

Локомотив приема първите четири тима във временното класиране и определено се явява в ролята на арбитър към всеки, който мечтае за титла или влизане в квотите на европейските турнири. Но, както се казва, това не е всичко. 

Самите локомотивци не само ще решават съдбата на другите, но и своята собствена. При добри резултати в своята цитадела те ще имат всички шансове да стигнат до Европа. Защото добрите резултати срещу челниците няма как да не вдъхновят тима за успехи и срещу по-слабите съперници, пък било то и далеч от Пловдив.

Временното класиране и програмата за пролетта са константни величини, това, което не може да се предвиди, е до каква степен Локомотив ще успее да прибави класа и стабилност на резултати.

Ако Локо го кара както през есента определено с лекота може да се предвиди, че фаворитите ще броят трите точки на "Лаута" като даденост. Във вида, в който черно-белите се представиха през първите 15 кръга, няма място за особен оптимизъм. Макар и да успя да се задържи в първата половина на таблицата, в малко от срещите си черно-белите бяха на висотата на традиционните очаквания към тях. 

Намесиха ги в няколко съмнителни двубоя, което пък доведе до брожение във върховете на самия клуб. Най-показателният за състоянието на отбора мач се изигра на стадион "Герена". Именно срещу жалкия през целия сезон тим на Левски Локомотив не успя да задържи преднината си. За разлика отпреди година този път пловдивчани осъществиха обрат, но не успяха да го съхранят. 

Коко Динев без съмнение е вторият човек за последните 16 години, който е приет с огромно въодушевление от горещите фенове на отбора. И трябва да се признае, че той до голяма, ако не и в пълна степен удовлетвори техните очаквания. За разлика от предишни ръководства той незабавно се зае със сериозни инвестиции по стадиона и базата. Направи и сериозна селекция, като за неговия период бяха привлечени едни от най-качествените чужденци в българския футбол. 

Като качество на играчите Локомотив не отстъпва кой знае колко на грандовете, а дори изпреварва отбори като Черноморец, Черно море, Славия, Локомотив София, Берое. На базата на комплексните моментни възможности Локомотив Пловдив има основание за амбиции да бъде в тройката на първенството и да играе в Европа. Това обаче не се получи миналата година, нещата не вървяха натам и през тази. Силен пролетен полусезон обаче би решил казуса по възможно най-добрия начин и възможността не е за изпускане. При всички положения Константин Динев трябва да оцени ситуацията и да предприеме един последен напън, който би му обобщил по най-добрия начин като цяло позитивното присъствие в българския футбол. Един евентуален успех би легитимирал изцяло инвестицията на Динев и би и дал нов тласък. В противен случай мястото в средата на таблицата наистина би подействало обезсърчително в бъдеще време.

Смяната на треньорите по средата на сезона също е благоприятна индикация, че Локомотив е способен да постигне нещо. Новият треньор Емил Велев за двете си пълни години като старши треньор има титла и финал за купа. Той обаче за пръв път е изправен пред план Б. И в Левски, и в Славия той играеше на един фронт, а сега с Локомотив не може да отпише нито първенството, нито купата. 

В първенството отборът изостава на 9 точки от първите, а те всички до един пристигат на "Лаута". За купата са нужни само две големи крачки и отново ще бъде на финал. Изкушенията са налице, дали обаче Велев вече има опита и самообладанието да издържи на напрежението. Фактът, че макар и с много трудности и с много обструкции той винаги успява е обнадеждаващ за новите му работодатели и те може би няма да са недоволни от неговото привличане. 

На Локомотив предстоят вероятни 18 мача, повечето от които ще са като финал. Всичко може да завърши безславно още в първия двубой с Лудогорец, а обратно може да се окаже и летящ старт за нещо забележително. Сметките са едно, наличният потенциал съвсем различно. Нещата могат да се получат, ако тимът си върне увереността в защита и продължи да бъде ефикасен в нападение. 

Стилът на Локомотив не е единица мярка за съвършенство, но е достатъчно ефикасен, за да имат успех срещу всеки един съперник. А мачовете на "Лаута" винаги носят специфика и нито един съперник не може да бъде сигурен, че ще надиграе Локомотив. 

На финала стигаме и до публиката, безспорно тя е най-важният фактор, който може да изпрати отбора в ново измерение. Благодетел, публика, играчи, треньор - звездите, изглежда, се подреждат в една линия за Локомотив Пловдив.



Източник: в. "Тема Спорт"
Още по темата: общо новини по темата: 168
15.11.2012
13.03.2012
13.03.2012
08.03.2012
06.03.2012
02.03.2012
предишна страница [ 1/28 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-2
 
 
Жълтите са в Б, жълтите са в Б, няма влизанеее :Д
0
 
 
давай, локооооо! още малко и шампиони! 18 мача! Да не би да си мислите за дубъл! Никога в живота си не съм чел по - жалка статия!
-2
 
 
Любовта е Черно-Бяла! Животът е Черно-Бял! Пловдив е Черно-Бял!Светът е Черно-Бял! На нас не ни пука за втородивизионния "Сдружение за БоТевЪ"През онази работа ни минават и тържествата на шампиона на "В" гр.Вие само с тържествата ще си останете, селянджъри!Вие си правете тържества...ние ще правим стадион.То вашия банкер е само по тържествата хахаха.
-2
 
 
не бях влизал известно в сайта - нищо ново. За жълтите мангали няма Коледа - плюят мангалите и това е
-3
 
 
Пак ще набюдават първенството отблизо!
-5
 
 
Символът на Пловдив - БОТЕВ на 100 години след 2 м. и половина . Молете се Маите да са сбъркали с една година и краят на света да дойде тия дни . Защото през цялата 2012 ,ще има големи жълти тържества и трудно ще ги преживеете буферите.
-2
 
 
Ний сме черно-бяло племе и от кофите ядеме, за да идеме на мача, правим свирки на пазача, тия дет сме от шекера, трудиме се на кемера, а столипиновските ни приятели, просяци крадци гадатели. Стадиона построи полк строителни войски, клати се архитектурата, Насо Винкела краднал арматурата, къпем се на пет-шест месеца, веем знаме с полумесеца, татко Смърф ни дава дрога, плюйм ний България и бога, гордей се черния мангал, "Чирпан сме били на финал!", идола ни е Джевиза и Аянчо-мингилиза край "Колежа" ний спринтираме, там се ний от страх посираме, да не срещнеме канарите, че ще отнесем шамарите, морят ни жълтите скинари, ритат кой където свари, спазват правило едничко, крещят България НАД ВСИЧКO
+2
 
 
Хо-хо-хо Весела Коледа -каза белобрадият старец ЙО-ХО-ХО и БУТИЛКА С РОМ - каза ТОТО Ди.... Да ви е честита новата новата трибуна ........
+3
 
 
Да си оправим стадиона през новата година, че ако играем в Европа , да е в Пловдив! Градските управници трябва да помогнат поне един стадион в Пловдив да има за пред Европа!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
9 победи и 6 равенства! Няма друг наш отбор, който да играе толкова успешно срещу Лудогорец
"Черно-бял" тандем! Гонзо взе шампион с Локо в БФС
Трансферът му се оказа несполучлив, Локо няма да купува правата на белорусин
Локомотив Пловдив е отборът, който стреля най-точно от дузпа в родния елит
Мартин Петков: В Локо има всички условия за успех - добър треньор, страхотна публика, отлични футболисти
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: