ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Христо Бонев: Най-срамната година за родния футбол
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:58 / 17.12.2011Коментари (41)3955
© Plovdiv24.bg
Легендата на Локомотив Пловдив и почетен президент на клуба Христо Бонев даде оценка на представянето на клуба през годината. Той говори за читателите на "Тема Спорт" за националния отбор и кой трябва да бъде футболист на годината.

Г-н Бонев, каква година изпраща Локо Пловдив според вас?

- Може да кажем, че годината не беше неуспешна. Ако погледнем реално, ще видим, че ни бяха отнети някои точки от съдийски грешки. Ако не бяха те, щяхме да сме 8 тройката. Имаше двубои, които можеше да спечелим, но загубихме. Мисля, че оценката ни за полусезона може да бъде положителна с оглед последните мачове, които изиграхме за купата и за първенството. Като цифрово изражение би било 5 плюс.

А българският футбол като цяло?

- За българския футбол трябва да говорим с болка в сърцето, защото по-неудачна и срамна година не е изживявана и на клубно, и на национално ниво.

Има ли накъде да надгражда Локомотив през пролетта?

- Ако имахме малко късмет и пак казвам, съдиите да не бяха податливи на грешки, можеше да сме по-нагоре в класирането. Колкото до потенциала не мисля, че в момента можем да се мерим с грандовете. Имайки предвид нивото на българския футбол обаче, не можем да кажем, че нямаме! добри футболисти.

Късметът като че ли ви избяга при жребия за купата -падна ви се Левски, макар че мачът е в Пловдив...

- Напротив, мисля, че за купата имахме голям късмет. Левски няма да има никакъв шанс на "Лаута", ако запазим отбора и го подсилим на някои постове. Смятам, че собственикът е убеден, че това трябва да стане. Локомотив няма да има проблем да победи Левски в Пловдив.

Кои футболисти изпъкнаха в състава на Локомотив?

- Първо искам да подчертая добрата играта на Мишо Венков. Горди сме, че привлякохме Венков. Оттам нататък при всички положения трябва да посоча Христо Златински, Сержиньо също. Той 8 последните срещи показа добра игра. Както и Здравко Лазаров, но неговата сила и това, че дава всичко за тима, е всеизвестна.

А от кого очаквахте повече?

От всеки. Ако трябва да говорим за разочарование - това е фактът, че в школата няма деца, които да дойдат и да помогнат на първия състав. Мисля, че трябва да се вземат мерки в тази насока. Но Коко Динев е наясно с проблема и прави терен с изкуствена трева за малките.

Грешка ли бе според вас назначаването на Бранко Милованович?

Ако трябва да бъда откровен - голяма грешка. Тъй като той успя да развали климата в отбора. Но за човек, който вече не е в отбора, по-добре да не говоря.

За разлика от него Драган Канатларовски като че ли имаше потенциал да се утвърди в клуба. Така ли е?

За Канатларовски съм казвал, дори и на Коко Динев, че е изключително добър треньор и разбран човек. Но близостта му с Бранко Милованович не му позволяваше да се изяви така, както той искаше. Те си знаят какво са правили - македонец и сърбин... Не знам какво е ставало между тях.

Кой трябва да стане футболист на годината?

- Аз съм за Бойко Борисов да е футболист на годината. Какво друго хубаво във футбола видяхме, че да класираме някого? Кажете ми? Поне в неделите във В група дава всичко от себе си на терена, за да победи. За годините му и професията, която има, трябва да е два пъти футболист на годината.

Ще се справи ли Любослав Пенев начело на националния отбор? Задачата му да направи силен отбор е доста трудна.

Любо Пенев ми е много симпатичен. Поддържаме връзка. Желая му от все сърце успех. Ако го оставят сам - няма да може да се справи момчето. Защото знаете какви са бурите и вет ровете около националния отбор. Трябва всички да го подкрепим, за да може да има успех. Аз му вярвам.

Търси ли ви Емил Велев за съвети?

- Велев си знае всичко. Той си е научил урока и няма нужда от моите съвети.

А Любослав Пенев, ако ви потърси, бихте ли му дали съвет?

Ако го направи, ще отидем да пием кафе. Той беше футболист при мен в националния. Ще му кажа да не прави това, което не иска да му правят футболистите. Сега ще види колко е трудна царската корона.

По ваше време той и Стоичков бойкотираха отбора, а сега Бербатов не иска да играе в националния. Как може да го върнем?

Всеки има право да играе или не. Но когато става въпрос за националния отбор... Мисля, че България е над всичко. Мисля, че и Бербатов трябва да преосмисли своите решения. Тези бойкоти не знам кой ги измисли, но това не е професионална работа... Какво да бойкотираш? Че пенсията ще ти бъде малка ли? Може да бойкотират пенсионерите, но не и националите.

Наближават празници. Какво си пожелавате на вас и Локомотив?

На мен и семейството - здраве и спокойствие. Що се отнася до Локомотив - да се класираме колкото се може по-напред, за да изпълним една мечта на Коко Динев и да играем в Европа. Виждате какви неща направи и за стадиона. А на националите пожелавам да започнат квалификациите с победа над Италия. А преди това Пенев да направи добра селекция.

Представяте ли си сега какъв щеше да е Локомотив Пловдив, ако Коко Динев не бе протегнал ръка на клуба преди около две години?

Не мога да кажа точно. В Пловдив няма хора, които да обичат футбола, и мисля, че ако го нямаше Коко, щяхме да сме по-зле и от Ботев.

Липсват ли ви дербитата с Ботев?

- И на двете агитки липсват тези мачове, защото става футболен празник, без значение кой ще победи. Това, което правят феновете на двата тима, е много по-интересно от това, което става на терена. Дано да се върнат бързо, за да можем пак да ги бием.

Изненада ли ви лидерската позиция на Лудогорец и добрата игра на Черноморец?

- Свалям шапка на Херо, пожелавам му сили и воля, а за Лудогорец ще говорим накрая. Има още цял полусезон. Нека не бързаме с крайните оценки.

 

Още по темата: общо новини по темата: 168
15.11.2012
13.03.2012
13.03.2012
08.03.2012
06.03.2012
02.03.2012
предишна страница [ 1/28 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Тоя с наколенките пак се появи.Скоро получавал ли е СМС от господ.
-2
 
 
Христо Бонев: За Канатларовски съм казвал, дори и на Коко Динев, че е изключително добър треньор и разбран човек.
-3
 
 
Дано да се върнат бързо, за да можем пак да ги бием. :))
0
 
 
Направо ме е срам като чета коментарите надолу... И това ми били истински пловдивчани! Превръщаме се в нация от злобеещи чалгизирани неграмотни идиоти. И разбира се, всички от всичко разбират и всеки е много по-добър и знаещ от другите. Затова сме на този хал. Личността на Бонев поне според мен не трябва да се коментира от хора, които не го познават. А нещата, които казва, трябва да си сляп, за да не виждаш, че са точно такива.
+5
 
 
Най срамните загуби на националният отбор са под ръководството на Зулума.Как бързо забравя този сребролюбец.Целуваше Бранко и чинно се нареждаше за заплата и премии.Нещо за купата на България да чуем пак...
-3
 
 
Друго си е легендата да ти е от чистота и да играем с екипите на рома айде бултраси
-1
 
 
НАЙ СРАМНАТА СТРАНИЦА ВЪВ ФУБОЛА Е КОГАТО ПРИШЕЛЕЦА ВЕЛБЪЖД КЮСТЕНДИЛ СЕ ВПИСА КАТО ЛОКУМСПОР КУЛЮБЛЮ 1926 И ПРЕЗ 2004 КУПИХА СЪДИИ, МАЧОВЕ И СТАНАХА НАЙ КОРУПЦИОННИЯТ ПЪРВЕНЕЦ В СВЕТА ,А СВИНАРА (Зума) СЕ ОБЛИЗВАШЕ ЗДРВО ПОКРАЙ КАЦАТА С МЕД
+4
 
 
Както винаги-безпощадно прав.Този велик играч,има мачове в национала КАТО КАПИТАН-повече,отколкото всички лИгенди на "великия"АФД,КЦМ,Тракия,Ботев ,БотевЪ,и всичките им превъплащения,и сдружения взети заедно...Това ги боли-затова и тук се мъчат да ръсят глупости пъпчивите пубери,чийто модел за подражание и класа е някой си Морини...Така е,когато не си помниш историята,или по-скоро,когато нямаш такава!!
+1
 
 
Левски няма да има никакъв шанс на "Лаута"
-5
 
 
БОНБОНЕВ стиГА СИ ГОВОРИЛ МЯСТОТО ТИ Е НА ТРИБУНИТЕ ВЕ4Е
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Фенове на Локо организират благотворителен футболен турнир
Томаш с много важно изказване относно бъдещата селекция на Локо
Огромно признание в Китай за бивша звезда на Локо
Тежък удар за Локомотив Пловдив
БФС сменя формата, Ботев и Локо с отбори във Втора лига
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: