ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Коко Динев: Още е твърде рано за генерални оценки
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:40 / 03.12.2011Коментари (25)4975
© Plovdiv24.bg
Президентът на Локомотив Пловдив Константин Динев даде голямо, в което говори за представянето на отбора през есента и бъдещето на клуба. Той не скри разочарованието си от постоянните опити резултатите на черно-белите да се поставят под съмнение и остави отворени доста въпроси.

Г-н Динев, как оценявате есенния полусезон за Локомотив Пд?
- Можеше и по-добре. От една страна, има от какво да сме доволни, но, от друга, знаем, че можехме да спечелим и повече точки. Ключово за нас бе гостуването ни в Бургас, което загубихме с 0:2, без да бъдем надиграни. Този мач помогна много на Черноморец в психологическо отношение, докато нас леко ни пречупи. Реално ние си заслужихме всяка една спечелена точка, а имаше мачове, в които просто нямахме късмет. Ако обърнем внимание само на статистиката, то Локомотив Пд е спечелил най-много точки тази есен от 7 години насам. За последен път отборът е бил с по-добър актив на полусезона през декември 2004 година. Отделно от това не сбъркахме в нито една от всичките си 7 домакински срещи, нещо, което също не се бе случвало много отдавна на Локомотив. Мисля, че от шампионския ни сезон - 2003/2004. По принцип, ако не бе появата на Лудогорец, ние този сезон нямаше да имаме никакви проблеми за Европа. Този отбор обаче размести сериозно пластовете в българския футбол. Никой не може да отрече хубавите неща, които правят. А най-важното е, че с тяхната поява интригата в А група стана много по-голяма.

Първия пролетен кръг ги приемате на "Лаута"?
- Не само тях. Предстоят ни домакинства срещу всички отбори, които на този етап имат шанс за титлата - Лудогорец, ЦСКА, Левски и Черноморец. Що се отнася до домакинството ни на Лудогорец, смятам, че няма да им е по-лесно, отколкото на "Армията". В последните две години Локомотив победи абсолютно всички водещи отбори - ЦСКА, Левски, Литекс, Черноморец, Черно море, Славия, Локомотив София... Срещу всички тях имаме победи. Сега се надявам да постигнем такава и срещу Лудогорец, след като ги изпуснахме в първия шампионатен кръг. Има и нещо друго - Локомотив нито веднъж не допусна да бъде надигран от останалите клубове с претенции и традиции. Нито този сезон, нито миналия.

Какво промени Емил Велев в Локомотив и отговори ли той на очакванията ви?
- Още е твърде рано за генерални оценки. Няма как да се отрече обаче позитивната роля, която изигра Емил Велев за представянето на отбора в последните мачове. Особено срещу Литекс. Смятам, че основната заслуга за победата ни е негова. Той действа с твърда ръка и това е добър подход в българския футбол, а освен това е много амбициозен.

Някои хора обаче изразиха съмнение относно редовността на мача ви с Литекс?
- Точно тези съмнения могат да ме откажат от намеренията ми, свързани с Локомотив. Вече взеха да ми идват в повече постоянните приказки за нагласени резултати и залози. Всяко нещо си има граници, а в българския футбол някои от тях отдавна се преминати. Омръзна ми след всеки наш мач да слушам едни и същи неща. Щом след като победихме шампиона Литекс, се говори за залози и договорки, представям си какво щеше да стане, ако не бяхме спечелили. Слушам и чета, че някои хора поставят и мача ЦСКА - Лудогорец под съмнение. Изобщо вече на всеки резултат се гледа с някакво недоверие, което ме отблъсква и ме кара да се замислям дали изобщо има смисъл да продължавам.

Каква е равносметката ви за времето, в което управлявате Локомотив Пд?
- Аз знам какви пари и енергия съм вложил в Локомотив. Знам какво ми струва това. Виждате, че постоянно съм около отбора, ходя на всеки мач, на всяка подготовка, присъствам дори на голяма част от тренировките по време на сезона. Ангажиран съм почти изцяло с клуба, много други неща съм оставил на заден план. Няма смисъл да изтъквам какво е направено. Предполагам, помните в какъв момент поех Локомотив. Момент, в който положението изглеждаше неспасяемо. Почти никой не вярваше, че отборът може да оцелее и да запази мястото си в елита. В крайна сметка обаче успяхме в наглед невъзможна ситуация. През следващия сезон до последния кръг бяхме в битката за участие в турнира Лига Европа, а сега отново имаме нелоши шансове за евроквота както през първенството, така и през купата. Този полусезон спечелихме повече точки, отколкото миналата есен. Тоест Локомотив става все по-силен. Това поне показват резултатите. Другото са свободни съчинения и интерпретации. Знаете и в какво състояние бе нашият стадион, когато аз поех клуба. "Лаута" бе една руина. Виждате и какво представлява стадионът днес. Направиха се твърде много неща и продължават да се правят. Сега изграждаме нов тренировъчен терен... Накратко казано, аз няма от какво да се срамувам. Дадох сърцето и душата си за Локомотив, но тези постоянни съмнения ме карат да бъда крайно разколебан за бъдещето си в клуба.

Тоест искате да кажете, че не е изключено да се оттеглите?
- При всички положения нямам намерение безкрайно да търпя и слушам непрестанните съмнения около нашите мачове. Тези приказки за договорки и тото далавери ме отблъскват и ме карат да се питам дали има смисъл да продължавам, да давам времето, парите и личния си комфорт за успехите на Локомотив, при положение че всичко се подлага на съмнение. Най-лошото е, че много хора са склонни да повярват в твърденията за нагласени мачове и това рефлектира върху нашата публика. В крайна сметка се получава, че човек, колкото и добри намерения да има, накрая излиза така, че е оцапан от вредни и неверни слухове.

И все пак не отговорихте - свързвате ли бъдещето си с Локомотив?
- Иска ми се да е така, но, от друга страна, тази помия ми идва в повече...

Мислите ли вече за зимната селекция и ще бъде ли отборът по-силен през пролетта?
- С тази идея ще подходим. Сега да давам обещания и да казвам как през пролетта Локомотив ще бие наред не е в стила ми. Мога само да гарантирам, че ще направим всичко възможно отборът да играе по-силно през пролетта. Дали ще се получи, ще видим...

Източник: в. "Тема Спорт"

Още по темата: общо новини по темата: 168
15.11.2012
13.03.2012
13.03.2012
08.03.2012
06.03.2012
02.03.2012
предишна страница [ 1/28 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Жълтите проститутки нещо много са се възпалили. Цигани, от кога са ви прекарали интернет в джамията бе ? Ей добре, че ви поеха най-после вашите бащи от ДПС та да видите и вие бял ден в Б група. Айде сега се молете на турския си бог и не се занимавайте с БЪЛГАРИТЕ. Ще се затриете само от тая ваша завист, леки женички.
-5
 
 
Господин Динев не ги слушаи може да залага някои мач после инвестиръ на Лоута прави игриста за дицата завинаги идин от насл
+1
 
 
Пълна подкрепа за черно-бялата кауза, идея и любов! До жълтите, които повече мразят другите, отколкото да обичат своите - изяжте си гъзовете от яд /това не се отнася до нормалните им фенове, които просто обичат отбора си и не треперят от злоба при всяка черно-бяла победа/. "Локомотив" /Пловдив/ ще върви само напред и нагоре с огромна скорост!
-4
 
 
Кралят- Осеменител се готви да абдикира след Нова година. Това е ясно на всички вече. Ще стане страшно. Докато е време поканете Цар Киро, той е вашето спасение, пък си е и един от Вас.
на 03.12.2011 г.
-3
 
 
Намерени са труповете на 3ма жълти комплексари на градското сметище. Според медици етническите турци са умрели от КОМПЛЕКСИ от големия Локомотив и са били изхвърлени от семействата си защото са се разсмърдели за секунди. Криминалисти показват, че по всички има следи от поне десетилетия редовно изнасилване.
+3
 
 
а бе бат Тото нали им се обясни в либоф на столюпиновци,сега пак завъртя задника. Бягай далеч преди да те думнат и теб ,че доста к**ви ще останат неосеменени, какво ще правят без теб. Тези тук вече ги оплоди давай следващите.
0
 
 
Вървим нагоре, затова и зачестяват нападките срещу Коко Динев за уредени мачове и други простотии. Нека да плюят колкото си искат, важното е ние да сме единни и да подкрепяме отбора си и ръководството му с пълни сили! Ако Коко види че ние сме твърдо зад него и той ще спре да обръща внимание на помията, която се излива срещу него!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Изборът е направен! В Локо решиха къде ще проведат лятната подготовка
Фенклубът на Локо с емоционални кадри на фона на "Радост и тъга"
17-годишен талант тренира с представителния отбор на Локомотив
Фенове на Локо организират благотворителен футболен турнир
Томаш с много важно изказване относно бъдещата селекция на Локо
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: