ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (28)
Ето всички призьори от детския футболен турнир "Пловдив къп"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:04 / 05.11.2018Коментари (0)3338
"Ботев" и "Царско село" станаха шампиони на завършилия силен международен турнир по футбол за деца до 12-годишна възраст "Пловдив къп". Малките "канарчета" на треньора Димитър Пашев спечелиха убедителното финала в групата за деца, родени през 2008 година с разгромното 6:0 над тима на Футболна академия "Царско село" и не оставиха никакви съмнения, че са най-добрият отбор в надпреварата.

Самуил Цонов се превърва в герой за "жълто-черните", като се отличи с хубав хеттрик и с голов пас на финала. Самуил, който е син на известните лекоатлети и треньори Стойко и Светла Цонови, грабна приза за голмайстор №1 със своите 15 попадения, като заслужено беше определен и за най-добрия футболист на турнира.

"Берое" взе малкия финал след 2:1 над столичния ДИТ и измъкна третото място. В спора за 5-ото място Локомотив Сф победи с 3:0 тима на ВЕЛД.

ФА "Царско село" обаче взе реванш в надпреварата при децата, родени през 2007 година и стана първи, макар и много трудно. На финала малките "царисти" завършиха наравно 1:1 с тима на Футболна академия ДИТ, а в ролетката при дузпите надделяха с 6:5.

И двата финала бяха изключително зрелищни, с хубави изпъленния и много емоции, като създадоха неповторима атмосфера сред многобройната публика, коментират специалистите.

В спора за третото място Локомотив Пд победи с 1:0 Славия е се окичи с бронзовите медали. Победният гол за "черно-белите" вкара Алекс Местов с отличен диагонален удар.

Петото място в същия набор 2007-ми взе "Нефтохимик". Бургазлии победиха с 3:0 "Ботев", но "жълто-черните" в тази възрастова група излязоха на турнира с втория си отбор. Голмайстор в групата от набор 2007-ми стана нападателят на "Царско село" Алекс Джамов.

"Стана наистина страхотен турнир, в това спор няма. Много вдигнахме летвата и сме амбициране да задържим високото му ниво. За първа година турнирът е международен, а това много ни задължава, коментира главният организаотр и инициатор на престижната надпревара Гено Добревски. - И двата финала от турнира, както и полуфиналите, бяха много зрелищни, с много емоции. Но най-важното е, че успехме да създадем много добри условия и атмосфера за децата, които усетиха напрежението и битките на футболния терен в решителни мачове за класиране. Щастлив съм, че правим нещо стойностно за децата, които са бъдещето на нашия футбол".
Още по темата: общо новини по темата: 313
10.06.2019
10.06.2019
07.06.2019
29.05.2019
28.05.2019
11.05.2019
предишна страница [ 1/53 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Браво! Пловдивчанин спечели приза за най-прогресиращ млад играч на България
Избраха Динко Хоркаш за най-добър вратар в България за 2023 година
Пловдивски защитник е лидер в Литва, тимът му не допусна гол в четвърти пореден мач
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: