ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (5) | Вчера (26)
Ето всички призьори от детския футболен турнир "Пловдив къп"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:04 / 05.11.2018Коментари (0)3390
"Ботев" и "Царско село" станаха шампиони на завършилия силен международен турнир по футбол за деца до 12-годишна възраст "Пловдив къп". Малките "канарчета" на треньора Димитър Пашев спечелиха убедителното финала в групата за деца, родени през 2008 година с разгромното 6:0 над тима на Футболна академия "Царско село" и не оставиха никакви съмнения, че са най-добрият отбор в надпреварата.

Самуил Цонов се превърва в герой за "жълто-черните", като се отличи с хубав хеттрик и с голов пас на финала. Самуил, който е син на известните лекоатлети и треньори Стойко и Светла Цонови, грабна приза за голмайстор №1 със своите 15 попадения, като заслужено беше определен и за най-добрия футболист на турнира.

"Берое" взе малкия финал след 2:1 над столичния ДИТ и измъкна третото място. В спора за 5-ото място Локомотив Сф победи с 3:0 тима на ВЕЛД.

ФА "Царско село" обаче взе реванш в надпреварата при децата, родени през 2007 година и стана първи, макар и много трудно. На финала малките "царисти" завършиха наравно 1:1 с тима на Футболна академия ДИТ, а в ролетката при дузпите надделяха с 6:5.

И двата финала бяха изключително зрелищни, с хубави изпъленния и много емоции, като създадоха неповторима атмосфера сред многобройната публика, коментират специалистите.

В спора за третото място Локомотив Пд победи с 1:0 Славия е се окичи с бронзовите медали. Победният гол за "черно-белите" вкара Алекс Местов с отличен диагонален удар.

Петото място в същия набор 2007-ми взе "Нефтохимик". Бургазлии победиха с 3:0 "Ботев", но "жълто-черните" в тази възрастова група излязоха на турнира с втория си отбор. Голмайстор в групата от набор 2007-ми стана нападателят на "Царско село" Алекс Джамов.

"Стана наистина страхотен турнир, в това спор няма. Много вдигнахме летвата и сме амбициране да задържим високото му ниво. За първа година турнирът е международен, а това много ни задължава, коментира главният организаотр и инициатор на престижната надпревара Гено Добревски. - И двата финала от турнира, както и полуфиналите, бяха много зрелищни, с много емоции. Но най-важното е, че успехме да създадем много добри условия и атмосфера за децата, които усетиха напрежението и битките на футболния терен в решителни мачове за класиране. Щастлив съм, че правим нещо стойностно за децата, които са бъдещето на нашия футбол".
Още по темата: общо новини по темата: 313
10.06.2019
10.06.2019
07.06.2019
29.05.2019
28.05.2019
11.05.2019
предишна страница [ 1/53 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Много специален мач за капитана на Ботев днес
Ботев следи млад нападател от Хърватия
Артур Платек: Аз доведох Попов и Конте, целта е да сме шампиони
Повече от 6 години Локо няма победа на "Тича"! Ще свърши ли тази серия утре?
Ботев търси успех срещу Славия с мисъл за реванша срещу ЦСКА-София
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: