ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (10) | Вчера (28)
Ботев победи Локо на Лаута и вече докосва титлата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:10 / 06.05.2018Коментари (10)7286
©
Ботев направи решителна крачка към титлата в Елитната юношеска група до 17 години! В среща от 26-ия кръг "канарчетата" се наложиха с 2:1 над Локомотив (Пловдив). Двубоят се игра пред около 150 зрители на изкуствения терен в парк "Лаута".

С постигнатата победа "жълто-черните" се нуждаят от само три точки в оставащите четири кръга, за да грабнат златните медали. Още следващия кръг ботевистите се изправят срещу втория в таблицата ЦСКА-София, а след това играят последователно със Сокол (Марково), Етър и Пирин.

Победата над градския съперник не дойде никак лесно, а "канарчетата" изпитваха огромни затруднения срещу сгъстената отбрана на "смърфовете". 

В 33-ата минута Димитър Пройчев от Ботев засече с глава центриране от корнер, а топката се отклони от напречната греда. 

Пет минути след началото на второто полувреме "канарчетата" откриха резултата. След една дълга топка вратарят на Локо не се намеси добре и Иван Василев се пребори с него, след което на празна врата вкара за 0:1.

Шест минути по-късно жълто-черните ликуваха за втори път. Кристиан Добрев центрира към наказателното поле, където след кратко разбъркване топката попадна в Атанас Янков, който с удар от близка дистанция не пропусна - 0:2.

В следващите минути се разиграха много неприятни сцени на терена. В 53-ата минута Велко Мичкюров влезе доста грубо в краката на Станислав Шопов, а той не му остана длъжен и последва сблъсък между двамата футболисти. Съдията показа директни червени картони и на двамата. 

В 55-ата минута фен на Локо влезе в саморазправа с Димитър Тонев от състава на Ботев на самата тъчлиния. В крайна сметка разумът надделя и двубоят продължи въпреки неприятната ситуация. 

В 65-ата минута домакините се върнаха в срещата, след като центриране от корнер хвана неподготвена "жълто-черната" отбрана и Златан Христев вкара за 1:2.

След изиграването на мачовете от 26-ия кръг Ботев остава на върха с актив от 68 точки, следван от ЦСКА-София и Левски с по 59 точки. В следващия кръг Ботев се изправя срещу ЦСКА-София, като при победа ботевистите ще прегърнат предсрочно купата.
Още по темата: общо новини по темата: 313
10.06.2019
10.06.2019
07.06.2019
29.05.2019
28.05.2019
11.05.2019
предишна страница [ 1/53 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+4
 
 
Победа за Ботев,победа за Пловдив.Стикс мислил ли си за самоубийство.Помисли си.До колко трябва да си ,,обиден'' от Ботев и феновете му,че пишеш сам на себе си в темите за ботевата чета.
+3
 
 
Стикс - будната съвест на един циганин.
+7
 
 
Абе Стикс , човече , кви карамфили ,кви стадиoни бе ,тва е мач между юношки , не разбирам ква е тая злоба у всички ви. И аз съм локомотивец,ама ти прекаляваш пич...
+3
 
 
МАЧКАЙЙЙ! Децата на Пловдив ринат купи и титли, малките крумовски селянчета пасят мисирки точно както дъртите им бездарници! МУАХАХХАХАХАХ
-8
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Ботев отвори една трибуна за контролата с Марица
Треньорът на Марица: Готови сме за плейофи през два-три дни
Трогателно! Фенове на ЦСКА помагат на юноша на Марица
Локомотив Пловдив загуби от Чавдар, предстои двубой срещу лидера
Ботев го иска, ЦСКА-София го включи в трансферния списък! Кой ще спечели?
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: