ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев спечели елитната група до 15 години след реми с Черноморец
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:31 / 26.05.2018Коментари (0)4788
©
Ботев завърши 0:0 с Черноморец (Бургас) в среща от последния кръг на Югоизточната елитна юношеска група до 15 години. Двубоят се игра на централния терен на базата в Коматево и бе с решаващо значение за титлата.

Преди мача "канарчетата" имаха точка аванс пред "акулите". С днешното равенство ботевистите запазиха лидерската си позиция и напълно заслужено триуфираха с титлата.

Двата тима не направиха особено атрактивен сблъсък, а "жълто-черните" имаха огромно превъзходство във владението на топката. Гостите от Бургас играха много затворено и не поемаха каквито и да е рискове за по-атакуваща игра.

В 13-ата минута Пламен Стаменов шутира от 25 метра, но вратарят на "акулите" улови. В 17-ата минута Даниел Гичев отправи удар от ъгъла на наказателното поле, а стражът отново се намеси по най-добрия начин. 

В 22-ата минута Милен Николов проби по левия фланг и от чиста позиция пробва нещо средно между удар и центриране, но топката излезе в аут. В следващите минути над базата на "канарчетата" се изви истинска буря, а двата тима бяха затруднени максимално от проливния дъжд. 

В първите минути след почивката отборите се нагаждаха към тежкия терен, а на няколко места се образуваха локви. В 38-ата минута пловдивчани организираха продължителна атака, в края на която Пламен Стаменов стреля от 20 метра над вратата. 

В 50-ата минута играч в "синьо" стреля от средна дистанция, а Християн Славков внимаваше и спаси. В 55-ата минута ботевистите стигнаха до първото си много чисто положение, след като Милен Николов се отскубна от защитник, напредна и останал срещу вратаря стреля под ъгъл, но стражът изби.

В 61-ата минута се получи карамбол пред наказателното поле на Ботев, гостите овладяха и нападател стреля опасно от 15 метра, но право в ръцете на Славков. В заключителните 10 минути на срещата момчетата на Георги Онов доминираха тотално и изтърваха редица прекрасни положения за гол.

В 63-ата минута Йордан Млеканов центрира отдясно и Милен Николов на шпагат засече на десет метра от вратата, а топката премина встрани от гредата. В 67-ата минута Никола Илиев пусна към Марин Найденов, който от малък ъгъл стреля покрай целта.

Само няколко секунди по-късно Милен Николов бе изведен очи в очи с вратаря на Черноморец, а ударът му попадна в тялото на стража. В последната минута ботевистите изпуснаха нов великолепен шанс, след като центриране отдясно изведе Иван Арамазов сам срещу стража на бургазлии, но и този удар бе спасен от вратаря.

По този начин Ботев се класира за Републиканското първенство, което стартира в началото на месец юни. В крайното класиране на третата позиция остана Берое, четвърти е тимът на Спартак (Пловдив), а топ 5 допълва Локомотив (Пловдив).
Още по темата: общо новини по темата: 313
10.06.2019
10.06.2019
07.06.2019
29.05.2019
28.05.2019
11.05.2019
предишна страница [ 1/53 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Много специален мач за капитана на Ботев днес
Ботев следи млад нападател от Хърватия
Артур Платек: Аз доведох Попов и Конте, целта е да сме шампиони
Ботев търси успех срещу Славия с мисъл за реванша срещу ЦСКА-София
Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: