ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Димитър Илиев стана Футболист №1 на България за 2020 година
Автор: Стойчо Генов 20:17 / 19.01.2021Коментари (39)8570
©
Капитанът на Локомотив Пловдив Димитър Илиев бе избран за Футболист №1 на България за 2020 година. Това стана ясно от традиционната анкета, в която гласуваха 95 спортни журналисти от 37 медии. Заради противоепидемичните мерки в страната, церемонията по награждаването бе виртуална и излъчена изцяло онлайн.

Лидерът на черно-белите спечели авторитетния приз и миналата 2019 година. Той събра 158 точки и изпревари Валентин Антов (126 точки) от ЦСКА-София и Антон Недялков (72 точки) от Лудогорец.

Димитър Илиев стана вторият футболист на Локомотив Пловдив, който печели наградата Футболист на годината два поредни пъти, изравнявайки постижението на голямата легенда на българския футбол и почетен президент на "смърфовете"  Христо Бонев (1972 и 1973 година). Зума обаче има общо 3 победи в анкетата, тъй като е победител и през 1969 г.

Това бе 60-ото издание на анкетата "Футболист на годината", която е организирана в партньорство от "Дакс Медия", Българската асоциация на спортните журналисти и Българския футболен съюз.

Ето всички победители в отделните класации за 2020 година:

Най-добър вратар: Мартин Луков (Локомотив Пловдив)

Най-добър защитник: Валентин Антов (ЦСКА-София)

Най-добър халф: Тиаго Родригес (ЦСКА-София)

Най-добър нападател: Мартин Камбуров (ЦСКА 1948)

Най-добър чужденец: Али Соу (ЦСКА-София)

Най-прогресиращ млад играч: Доминик Янков (Лудогорец)

Най-добър играч в женския футбол: Евдокия Попадинова (Наполи)

Награда "Лъвско сърце - Трифон Иванов": Нако Велянов (посмъртно) - шофьор на ФК Беласица

Най-красив гол: Тодор Неделев (Ботев Пд) - в мача срещу Берое от фаул

Най-добър треньор: Николай Киров (Арда)

Най-добър футболист: Димитър Илиев (Локомотив Пловдив)
Още по темата: общо новини по темата: 334
30.05.2021
25.05.2021
21.05.2021
20.05.2021
19.05.2021
19.05.2021
предишна страница [ 1/56 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-2
 
 
Жалко само, че тая "награда" отдавна не означава нищо повече от опит на агентите да си продадат играча по-бързо. Митко я заслужава в истинския й смисъл, защото е постоянен и е лидер. Футболните му качества са посредствени, но първите две са по-важни в случая. Честито! А на циганите мога само да им припомня, че възхваляваха Камбуров и му се кланяха, а той им се превъзнасяше като легенда едва ли не наравно до Зума, но си би шута при първите удобни случаи и то няколко пъти и моментално се превърна във враг. Същото беше и с Бруно. Да не стане така и с Митко Илиев, щото очевидно агентът му напира да го продаде някъде навън, ама все още никой не го ще, въпреки немалкото му успехи за последните гоидни.
0
 
 
Честито на Митко! Ако всички свалят очилата дали са черно бели или жълто черно, ще разберем защо е избран за футболист на годината - освен постоянство и професионализъм, Митко е изключително земен и си личи че първите 7 години са били доста по градивни от на много други футболисти. Със сигурност трябва да бъде наложен и в националния отбор на Ясен. Честито и на Мартин , и на Тошко не на последно място - преди всичко сме Пловдивчани ( поне в едната агитка :)
0
 
 
Футболист на годината – Димитър Илиев-Локомотив Пловдив, Атлет на годината – Габриела Петрова-Локомотив Пловдив, Спортист на годината – Цветана Пиронкова-Локомотив Пловдив, Вратар на годината – Мартин Луков – Локомотив Пловдив! Номер 1 в България????!
0
 
 
Локомотив продължава да пише история за ужас на всички индианци. Какво друго им остана освен да слагат минуси и да си гризът ноктите :)))
0
 
 
Честита награда на Митко, напълно заслужена. Показва удивително постоянство в продължение на години. Особено силно играе в средата на терена с нестандартния си поглед, с точен пас, със силна игра в дефанзивен план! Той има голям принос за цялостното представяне на отбора, като лидер дава кураж, че отбора може, а отборът показва, че може! И тримата в челната тройка са обективно оценени, както и останалите футболисти за различните постове. Честито и на локомотивци! Силен период, красива и резултатна игра с много успехи и купи! Радвайте се и празнувайте! И накрая, интелигентен футболист, с много качествени интервюта!
0
 
 
Колкото и да им е мъчно на жълтите жени фактите са неоспорими. ДИМИТЪР ИЛИЕВ Е НАЙ- ДОБРИЯТ български футболист!!! Притежава комплексни качества. Може да вкара гол от всяка позиция, да даде извеждащ пас от нищото, да задържи, да мине играч-двама, да отнеме топката, като през цялото време не спира да тича. Справка 16- тия в класацията Тошко е известен с мързела си, страха от единоборства, пълна дупка в дефанзивен план. ЗНАМ ЧЕ БОЛИ, ЖЪЛТИ ЖЕНИ, НО НАЙ- ЛОШОТО ЗА ВАС ТЕПЪРВА ПРЕДСТОИ...
+1
 
 
Наградата е сапун и хавлия, дано се сети сам за какво да ги използва.
0
 
 
Да му е честит избора на Митко! Само някой да каже на коя позиция е най-добър, като на всички позиции са изброени други футболисти.
-1
 
 
Безапелационен номер 1, както за 2019-та, така и за 2020-та.
-1
 
 
Честито Мите жив и здрав.Ти си най добрия три купи ни донесе.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Избраха Динко Хоркаш за най-добър вратар в България за 2023 година
Футболист на Локо за свой съотборник: Той е "перде", има много хъс и голов усет
Фенклубът на Локо с важен призив към привържениците на всички отбори
След обрата от 2:0 до 2:5 Локо не загуби в 9-о поредно гостуване на Славия
Страхотно! Треньор от школата на Локомотив на стаж в Барселона
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: