ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (28)
Николай Киров: Всички вече ще се съобразяват с нас
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:05 / 21.12.2020Коментари (0)3159
©
Наставникът на АРДА Николай Киров даде обширно интервю за клубния сайт на ПФК АРДА. В него той говори за изминалата футболна 2020г., и какво е да тренираш в момент на пандемия, как се отразява това на играчите, и как успя да направи АРДА фактор в родното първенство.

Г-н Киров, вашият коментар за изминалия полусезон за АРДА?

- Не само аз , но и всички мой колеги не сме свикнали на този начин на подготовка с тези чести прекъсвания. Но такива са нещата в световен мащаб и това няма как да не се отрази в дадени моменти на играта на отбора. Като цяло съм доволен от представянето на АРДА в тази първа част, ако можем така да я наречем на първенството. Има още десет кръга от шампионата, в които ще се реши класирането на първа шестица и две четворки, затова имаме да свършим още доста неща. Надявам се не само да задържим, но и да повдигнем чисто игрово нивото на отбора.

Отборът на АРДА се утвърди трайно в първата шестица, а и т.н. грандове се съобразят с АРДА, и съвсем логично дойде победата като гост над Левски в София. Как успяхте да направите това, също така променихте и схемата на игра?

- Именно затова става доста по-трудно. Сега вероятно всеки един отбор ще се съобразява и ще взима доста сериозни мерки срещу нас. В течение на първенството сменихме, както няколко начина на игра, така и няколко схеми. Основно работихме в два варианта на игра, които се налагаше да ги сменяме в определени моменти спрямо противника, с който играем. Имало е моменти, когато на полувремето сме сменяли схемата на игра, но това сме го ползвали като помощ към състезателите. Хубавото е, че играчите бързо свикнаха с изискванията, които имаме, но пак казвам, че тактическата схема и изборът и, е само помощ към футболистите. Те са хората, които ни доведоха до това добро представяне.

Доказателство за добрата работа, която вършите в АРДА са и повиквателните за доста футболисти, както за мъжкия, така и за младежкия национален отбор, а дори повиквателна за Иран имаше и Сулака.

- Няма как, когато отборът се представя добре, националните селекционери да не обръщат внимание на този отбор. Това са едни нормални процеси, надявам се, че тези повиквателни са вдигнали самочувствието и желанието за изява на въпросните футболисти.

Всички журналисти и специалисти във всеки коментар споменават за "атомното“ трио на АРДА Ковачев, Делев и Коконов. Как успяхте да ги сработите тримата, за да са опасност за всеки един отбор?

- Още в летния подготвителен период, който бе около 20 дни се насочихме към този начин на игра, тъй като най-важното е да използваме силните страни на нашите състезатели. В нападение мисля, че това са ни най-силните играчи на този етап. Хубавото е, че те тримата участват активно и в двете фази на игра, де факто от тях тръгва пресирането на противника, което доста помага във фаза защита.

Кой според вас е откритието на сезона, ако може да кажете едно или две имена?

- Сезонът е доста труден, именно поради тези прекъсвания и е трудно да изпъкне даден състезател. Виждате в класирането отборите вървят доста близко един до друг, отборите са равностойни и всеки един може да победи своя противник. Няма смисъл да отличаваме дадени имена. За нас най-важното е отборът на АРДА да е направил добро впечатление, както на футболната общественост, така и на хората в Кърджали. Виждам, че те ни подкрепят дори и извън стадиона, което не може да не ни радва.

До колко влияе на игровия ритъм на един отбор това непрекъснато спиране на шампионата. Отборът навлиза в игрови ритъм и идва пауза за националните отбори, след един месец отново се повтаря това.

- Не мисля, че това е трудният момент, защото тогава се наваксват доста неща от физическа гледна точка. По-големият проблем е, когато състезателите заболяват и не трябва да бъдат активни в продължение на две седмици. След такъв период е доста трудно да си възвърнат своя игрови ритъм. Усетихме го и ние в АРДА, имахме доста трудни седмици след излизането от карантина. Тогава обаче играчите показаха доста воля и чисто морално волевите качества излизат на преден план, тъй като няма как умората да не настъпва доста по-рано в един двубой. Там беше един сублинен момент в, който за радост успяхме да излезем с добър точков актив.

Има ли мач, за който да съжалявате, че не сте победили, защото отборът на АРДА има само една загуба до този момент?

- Няма такъв двубой. Футболът е такъв, че няма как всеки път да побеждаваш. Всичките двубой, в които не успяхме да победим имаше и ситуации, в които можехме и да загубим. Затова мисля, че класирането е доста реално за този етап.

АРЕНА АРДА се оказа вашата крепост, дори в последния мач не успяха да я превземат и футболистите на Лудогорец.

- Това е хубаво нещо, надявам се това да повдигне самочувствието на отбора. Но по-важно е публиката да се завърне на стадиона, защото тогава атмосферата става доста по-различна и имаш една допълнителна помощ от тяхна страна, което е много важно.

Както се казва апетитът идва с яденето, в тази връзка какво да очакват феновете на АРДА през футболната 2021г.?

- Могат да очакват от нас много сериозна работа, както за повдигане нивото на отбора, както в селекционен процес, така и в чисто игрови план, където имам какво още да изшлифоваме. Надявам се да свършим тази работа в подготвителния период, а най-важното е той да премине нормално, защото виждате как нещата се променят доста бързо. Защото по този начин ще вдигнем нивото и ще радваме публиката с повече победи.

Един от основните футболисти на АРДА Светослав Ковачев му изтича преотстъпването в клуба, има ли ясното с неговото бъдеще, както и на Ребин Сулака?

- Мисля, че със Сулака нещата са уточнени. При Светльо решениятa не зависят от нас, а от клуба чиято собственост е той. Нашето желание естествено е да го задържим, но това не зависи от нас и нямам как да коментирам тази тема.

Какво сте набелязали като играчи за селекция?

- Гледат се постоянно състезатели. Надявам се да направим не някаква мащабна селекция, смятам, че имаме нужда от 2-3 поста, за засилване най-вече на конкуренцията, за да може да се вдигне нивото и качеството на самия състав. Към момента нямаме нищо конкретно, защото зимата не е добър период за селектиране на състезатели. Само тези, които смятаме, че ще вдигнат нивото на отбора ще направим всичко възможно да бъдат селектирани.

Какво бихте пожелали на феновете на АРДА, които дори и при затворен стадион правят невъзможното за да скандират и да подкрепят футболистите?

- Най-вече здраве и късмет на тях и техните семейства. Нека да подкрепят отбора не само, когато побеждава, а и когато има трудни моменти, защото, когато работим заедно, няма как самият отбор да не им се отблагодарява.
Още по темата: общо новини по темата: 334
30.05.2021
25.05.2021
21.05.2021
20.05.2021
19.05.2021
19.05.2021
предишна страница [ 1/56 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Браво! Пловдивчанин спечели приза за най-прогресиращ млад играч на България
Избраха Динко Хоркаш за най-добър вратар в България за 2023 година
Пловдивски защитник е лидер в Литва, тимът му не допусна гол в четвърти пореден мач
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: