ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Локомотив спечели по-важната битка – тази извън терена!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:13 / 23.12.2015Коментари (2)4516
© Plovdiv24.bg
Отиващата си 2015 година може да се определи като една от най-интересните и изпълнени с препятствия в историята на Локомотив Пловдив, започнала отново с проблема с липсата на пари, но завършила повече от добре с намирането на солиден собственик в лицето на бизнесмена Христо Крушарски. След като през пролетния полусезон на миналото първенство "черно-белите" бяха управлявани от феновете, начело с Велин Терзиев-Нежния и адвокатите Диян и Димитър Колеви, през лятото се видя, че те нямат финансов ресурс да се справят с издръжката на клуба. Принудиха се да предадат властта на ново фенско сдружение - "Обединение за Локомотив", начело с Николай Неделчев.

Така за четвърта поредна година Локо започна на практика да гради нов отбор от нулата. Това си бе така, защото Христо Колев стартира подготовка с играчи, които се брояха на пръстите на ръцете. Шефовете успяха да задържат голмайстора Мартин Камбуров и направиха сравнително успешна селекция за родните стандарти. В клуба бяха върната двамата опитни защитници Кирил Котев и Александър Тунчев - шампиони със "смърфовете" за 2004 година, македонският нападател Зоран Балдовалиев, Пламен Крумов и Николай Димитров-Ноко. Акостира и вратарят Ясин Ел Харуби, както и пренебрегнатият от Лудогорец и Берое Димов Бакалов. Двамата постепенно се утвърдиха като доста важни футболисти на Локомотив Пд.

Очаквано началото бе повече от трудно, а към тима постепенно се присъединяваха футболисти. Бавно черно-белите започнаха да се стабилизират както на терена, така и извън него. Победата с 1:0 над Левски показа, че те могат да играят доста по-сериозна роля в първенството и няма да са вечно в миманса. След двата поредни успеха у дома над Пирин и Славия изненадващо Христо Колев хвърли оставка. Бащата реши да си тръгне навръх 51-ия си рожден ден. Появиха се спекулации за скандали между него и тарторите, но именно те се застъпиха за неговото оставане. Шефовете също направиха така, че треньорът да промени намеренията си и да продължи да бъде верен на черно-белите.

С пристигането на новите спонсори Локо направи и истинска трансферна бомба - на "Лаута" пристигна Емил Гъргоров. С Бадема в състава вече никой не говореше за оцеляване, а амбициите нараснаха дори за място в евротурнирите. Все пак Локо разполагаше с врели и кипели бойци, а в предни позиции Мартин Камбуров и Зоран Балдовалиев доказаха, че още ги бива за голям футбол. Като върха в представянето на "смърфовете" се очертаха победите с 2:1 над Ботев и с 2:0 над Лудогорец, довело до оставката на треньора на шампионите Едуард Ераносян - една от легендите на пловдивския тим. За да бъде обаче точно всичко по локомотивски, последва отпадане от турнира за Купата на България след домакинска загуба с дузпи от Монтана и поражението на своя терен от Черно море с 1:3.

Всъщност представянето на Локо в първенството бе доста непостоянно - преплитаха се бялото и черното, както е и във фланелката на тима. На "Лаута" "смърфовете" не прощаваха на никого и доста време бяха най-добрият домакин в елита. Точно обратното обаче се случваше далеч от дома - отборът не приличаше на себе си и завърши кампанията като най-слабия гост. Статистиката категорично показва, че нещо трябва да се подобри - само два отбелязани гола извън "Лаута" и две спечелени точки - меко казано, недостатъчно за играчи, с каквито разполага тимът.

В края на кампанията отборът съвсем изпусна парата, след като бе налегнат от контузии и наказания. Все пак представянето можеше да е по-добро, но доста от чужденците разочароваха. Люик Дюфо, Оливие Боне и Йоан Ласиман така и не направиха нещо запомнящо се и не помогнаха, когато имаше нужда от тях. Безспорният талант Бирсент Карагарен започна добре настоящия шампионат, но постепенно загубите титулярното си място и в края рядко се появяваше в игра. Като цяло сезонът може да се определи като неуспешен за него.

Големият удар за Локомотив обаче бе извън терена - намирането на сериозен собственик, който да издържа клуба. Това се оказа бизнесменът Христо Крушарски. Той бе убеден от клубната легенда Христо Бонев-Зума и от Атанас Узунов да помогне. Дойде уж само за пет месеца, но се запали сериозно, придоби акциите и се зае да гради силен отбор. Амбицията му да направи модерна база вдъхва увереност на черно-белите фенове, че новият финансов благодетел не е дошъл само за един сезон, а ще остане дълго време. Самият Христо Крушарски сподели, че има план да излъска имиджа на Локомотив. Дано да успее, защото футболът ни има нужда от това. Сега на "Лаута" се молят най-накрая думите на властимащите да се превърнат в реалност.

Източник: в. "Тема спорт“

Още по темата: общо новини по темата: 234
27.09.2016
08.07.2016
16.05.2016
04.05.2016
03.05.2016
25.04.2016
предишна страница [ 1/39 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Сподели какво ново....
на 26.12.2015 г.
0
 
 
През Новата година ще бъдем още по - добри . Весели празници на всички , и само ЛОКО!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
ПФК Локомотив с призив към феновете за дербито срещу Лудогорец
Дубълът на Локо се мести на стадион "Пловдив"
9 победи и 6 равенства! Няма друг наш отбор, който да играе толкова успешно срещу Лудогорец
"Черно-бял" тандем! Гонзо взе шампион с Локо в БФС
Трансферът му се оказа несполучлив, Локо няма да купува правата на белорусин
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: