ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (19) | Вчера (18)
Емил Гъргоров: В Локомотив съм заради Христо Крушарски
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:59 / 19.01.2016Коментари (7)5113
© Plovdiv24.bg
За Емил Гъргоров зимната подготовка не е нещо ново. Опитен футболист като него е свикнал в първите месеци на годината да е зает с тренировки и лагери, на които да се подготвя за новия полусезон. Той започна нормално тренировки с "Локомотив" (Пд) и вече е на линия, след като пропусна последните 4 шампионатни мача на Смърфовете, тъй като лекуваше контузия в глезена. Бадема, който вече е готов за игра, се съгласи да даде специално интервю за "7 дни спорт".

- Емо, предложи ли ти ръководството на "Локомотив" (Пд) нов договор?
- Не още, тъй като имам действащ такъв до лятото. Засега оставам на Лаута, но съм се разбрал с ръководството, ако има към мен подходяща оферта от чужбина, да ме пуснат. 

- След като нямаш доживотен договор с "черно-белите", както се твърдеше, докога смяташ да играеш футбол?
- Докато ме държат краката (смее се) и докато изпитвам удоволствие от играта. Чувствам се добре и на този етап не смятам да спирам. Не съм си поставял крайна дата, на която да кажа "стоп". Времето ще покаже. 

- По време на зимната пауза ходеше на процедури и възстановяване, тренираше индивидуално. Готов ли си на 100 процента за подготовката?
- Все още изпитвам леки болки, но и това ще отмине, въпрос на време е. Възстановяването ми протече около 40 дни, а в близките дни трябва да започна и работа с топка. Засега тренирам без големи натоварвания, ще ги увеличавам постепенно, но за началото на първенството ще съм на линия. Дали ще играя, ще прецени треньорът.

- Що за човек и треньор е Христо Колев-Бащата?
- Много добър специалист и разбран човек. От него има какво да се научи, тъй като има богат опит, а от това трябва да се възползват младите футболисти в отбора. Предстоят ни добри дни заедно в "Локомотив" (Пд), убеден съм.

- Усеща ли се вече промяна в клуба след встъпването във власт на новия собственик Христо Крушарски?
- Разбира се. Той е човекът, заради който съм все още тук. Христо Крушарски е много амбициозен човек, има сериозни намерения както за "Локомотив" (Пд), така и за клуба като цяло. Някой път нещата не опират само до желание, тъй като е важно и да ти позволят да осъществиш проектите си.

- "Локомотив" (Пд) разполага с едни от най-опитните футболисти, но противно на логиката отборът се намира на незавидна позиция. Каква е причината според теб?
- Имахме известни трудности в началото на сезона и това е основната причина. Загубихме лесни точки, което ни коства и по-добро място в класирането в момента. Започнахме зимната подготовка и се надявам тя да премине добре, както на нас ни се иска. Колкото и тривиално да звучи, важното е да се подготвим така, че да нямаме проблеми в официалните мачове. Почне ли първенството, трябва да побеждаваме - това искаме ние, футболистите, това искат и феновете на отбора. Наистина сме събрани доста добри и опитни играчи в "Локомотив" (Пд). Аз винаги съм бил привърженик на сентенцията, че няма млади и стари, а има можещи и неможещи. В България има доста опитни футболисти, например братята Миневи, които са на по 35 години, но продължават да поддържат добро ниво. Убеден съм, че близнаците могат да играят поне още 5 години.

- Влезе в историята като част от двете големи дербита на България - Вечното между ЦСКА и "Левски", както и Битката за Пловдив между "Локомотив" и "Ботев". Кой е по-големият мач?
- Трудно е да се отговори еднозначно, тъй като и двете дербита имат своя заряд, тръпката е голяма за публиката, както и за тези, които са на терена. Който не е участвал в такъв мач, само той не знае какво е. Атмосферата на тези сблъсъци е голяма, а всички знаят какво означава едно такова дерби за привържениците на дадените отбори.

- Кои бяха най-сладките ти години във футбола?
- Бил съм част от ЦСКА, а сега и от "Локомотив (Пд), а тези два отбора притежават много темпераментни агитки. От "червените" пазя само хубави спомени, тъй като спечелих доста във футболно отношение - титли и купи, както и обичта на хората, което е най-важното. Всеизвестен факт е, че софийските ЦСКА и "Левски", както и пловдивските "Локомотив" и "Ботев" имат най-многобройните и верни публики у нас, навсякъде са с отбора. Хубави думи, разбира се, мога да кажа и за феновете на родния ми "Локомотив" (София). Въпреки че като численост агитката на Железничарите е по-малка от тази на гореизброените тимове, това не пречи на момчетата да бъдат верни докрай. С "червено-черните" се борихме за челните места, а публиката бе неразделна част от тези битки. Посрещането, което ми устроиха феновете на "Локомотив" (София), когато се завърнах в клуба през 2015 г., бе фантастично, разчувства ме и съм им благодарен много за този невероятен жест. Навсякъде, където съм бил, съм се чувствал добре и мисля, че съм защитил името си с изявите на терена. Доволен съм от това, което съм постигнал, и няма от какво да се срамувам.

- Немалка част от кариерата ти премина в чужбина. Какво научи зад граница?
- Работата е различна навън, подготовката на отборите също. С една дума, всичко е различно, но се научих на дисциплина и професионализъм и смятам, че тези неща ми помагат и сега за футболното ми дълголетие. Когато отидеш на ново място и в друга държава, винаги е по-трудно в началото, особено ако нямаш твой сънародник и някой, който да ти подаде ръка. Във френския "Страсбург" бях заедно с Димитър Рангелов, а в китайския "Шъдзяджуан" с Георги Илиев. И двамата са прекрасни момчета, добри приятели, отлични футболисти и за мен бе удоволствие да съм рамо до рамо с тях на терена. От краткия ми период в Румъния, когато бях в "Университатя" (Крайова), бях съотборник на Валентин Илиев, с който сме също много добри приятели и имаме не една и две битки зад гърба си и с екипа на ЦСКА.

- Играеш и като полузащитник, и като нападател. Къде се чувстваш най-добре?
- И на двете позиции се чувствам добре, нямам претенции къде ще играя, тъй като е важно какво ще прецени треньорът и каква ще е тактиката за даден мач, разбира се. Може би малко хора от трибуните забелязват, че в хода на мача аз постоянно сменям позициите си и играя и на едното, и на другото място. По-важното е да съм полезен на отбора. Не е важно кой ще отбележи гол, кой е дал подаването за него, или пък кой е изпълнил пряк свободен удар или дузпа. Както казват тримата мускетари на Александър Дюма: "Един за всички, всички за един!"

- Два от твоите бивши отбора ЦСКА и "Локомотив" (София) са вече извън борда на "А" група, а сега е напът същото да се случи и с "Литекс". Каква е твоята позиция по тези казуси?
- Няма да съм първият или последният, който ще каже, че от всичко това губи единствено българският футбол. Потъпкват се едни традиции и едни клубове с дългогодишни истории, които са константна величина у нас. Компромиси са правени много в българския футбол, защо не бе направен и с ЦСКА и с "Локомотив" (Сф)? Кой има полза от всичко това? Никой. Ако зависеше от мен, аз щях да помогна и да направя нужния компромис в името на великата игра, в името на феновете. За съжаление не взимам аз тези решения.

- Всеки има своята истина и своята версия за случващото се в ЦСКА. Каква е твоята и какво е отношението ти към Александър Томов?
- За този човек съм казал всичко, и то на висок глас не един път. Мнозина наричат Томов спасител, но аз това определение бих го поставил в кавички. По това време си давахме сърцата и ги оставяхме на терена в името на ЦСКА, а накрая излязохме ние виновните. Имахме невероятен колектив през сезон 2007/08, завършихме без загуба и постигахме победа след победа. Станахме шампиони с 16 точки разлика пред "Левски" и щяхме да ставаме и още по-силни, но... Накрая някои от опитните футболисти, които бяхме в отбора, получихме обидно отношение. Но това вече е минало, няма какво да се направи, гледаме напред, а аз за себе си съм запазил само най-хубавите спомени от престоите си в ЦСКА. 

- Имаш ли да получаваш пари от ЦСКА?
- Проблемът не е в парите и няма нужда да се дискутира повече тази тема. Аз съм се разбрал с клуба и това мисля, че е достатъчно ясно обяснение. 

- Има ли нещо, за което съжаляваш, и докъде се простират мечтите ти?
- Човек е голям, колкото са големи мечтите му, нали така? Аз продължавам да си мечтая и за неща извън футбола. Съжалявам за пропуснатия шанс да участвам в групите на Шампионската лига с ЦСКА, но това не бе резултат от спортно-техническите резултати на терена, а извън него. През 2008 г. ни отнеха лиценза и след това всички знаят историята. Играл съм в много мачове, участвал съм и в групите на Лига Европа, стигнах и до националния отбор. Разбира се, щеше да е хубаво да съм записал и участие в груповата фаза на Шампионската лига, но не е болка за умиране. Важното е да сме живи и здрави!

- Как ще завърши според теб битката за титлата в "А" група, както и при изпадащите?
- Първенството е интересно и оспорвано, но като че ли "Лудогорец" няма конкуренция на този етап. "Левски" няма да се предаде, ще води битка до последно, но не вярвам да издържи. "Литекс" също разполага с добър отбор, нищо, че продаде някои основни футболисти като Данило Асприля и Страхил Попов. "Оранжевите" също не са за отписване от битката за титлата, ако ги оставят в "А" група, разбира се. Тогава в Ловеч ще мислят за селекцията и за бъдещето на отбора. Колкото до изпадащите, не мога да взема отношение, но мога да ви уверя нещо - "Локомотив" (Пд) няма да е сред тях и ще завърши на по-предна позиция, отколкото е в момента.

Още по темата: общо новини по темата: 234
27.09.2016
08.07.2016
16.05.2016
04.05.2016
03.05.2016
25.04.2016
предишна страница [ 1/39 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Гъргоров,кажи,че си в"Локомотив"за парите,които получи.Не съм против това,напротив,докато един футболист е искан,трябва и да получава.Но стига с тези изтъркани клишета да хвърляш прах в очите на хората,а направи така,че да останеш и да вземеш пак и публиката да те запомни с играта ти.За сега това,което си получил го харчи със здраве,защото с играта си не помагаш на |Локомотив"Да си жив и здрав и успех през пролетта на теб и на "Локомотив"
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (3)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
ПФК Локомотив с призив към феновете за дербито срещу Лудогорец
Юноша на Ботев вкара от воле за отбора на Вили Вуцов
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
ОбС Пловдив отпусна 60 000 лева за обновяване тревното покритие на стадион "Марица"
Академик Пловдив пропусна да се изравни с Хасково в ББЛ
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: