ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Наско Курдов: Пожелавам успех на Ботев в "А" група
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:20 / 09.07.2012Коментари (54)10394
©
Атанас Курдов винаги се е сла­вел със своенравния си характер и името му често е попадало по жълтите хроники. Преди седми­ца той бе освободен от Ботев Пловдив, като не започна подготовка с тима за новия сезон. По този повод нападателят се съг­ласи да даде интервю за "Тема Спорт".

Наско, къде ще продължи карие­рата ти?
- Още не знам на сто процента. Трябва да питате моя мениджър Емил Данчев, той движи нещата. Засега си почивам и чакам развитие.

Появи се информация, че си же­лан от Славия, доколко е вярна тя?
- Да, истина е. Лично разговарях с г-н Венци Стефанов. Бих заиграл в Славия, но ще видим какво ще се случи. Имам и други ва­рианти, като Арсенал Киев, с който са водени преговори, още умувам. Намислил съм си нещо и искам то да се случи. Тогава много хора ще оста­нат учудени, с пръст в уста. До 2-3 дни нещата ще се изяснят. Но засе­га ще го запазя в тайна.

Защо се разделихте с Ботев Пловдив?
- Честно да ти кажа, не са фут­болни нещата, довели до освобож­даването ми. Мисля, че всеки ваш читател е достатъчно интелиген­тен, за да се сети за какво точно става въпрос.

По думите ти разбирам, че ня­кой в клуба е бил против теб, кой е той?
- Кривия (б.а. - спортният дирек­тор Александър Александров), опре­делено той не ме искаше в Ботев Пловдив. Явно не ме е харесвал не­що. Но лично от Ботев и от феновете не съм видял лошо и искрено пожелавам успех на тима в А група, защото там му е мястото. Просто само заради запалянковците си заслу­жава да играеш в този отбор. А то­ва, че някакъв си там - Кривия, се е помислил за много велик, мен не ме вълнува. Нали знаеш, че няма вечни?

Да, но като футболист Сашо Александров - Кривия е постигнал много и заслужава уважение.
- Постигнал е, но като тръгнем да го сравняваме с някои други спортно-технически директори, мисля, че е доста назад в класирането. Тази ма­терия май още не му е много ясна.

Защо постоянно твоето име и това на друг изгонен от Ботев Пловдив - Тодор Тимонов, се замес­ваха в различни скандали в тима, че сте разваляли атмосферата в съб­лекалнята, че сте били против треньорите, че не сте спазвали ре­жима...?
- Няма такова нещо. Какво значи да си против треньора, та той е майка и баща за теб в отбора. Кой глупав човек ще тръгне против треньора и съотборниците си. И аз не мога да си обясня защо все моето име се замесваше и се появяваше в медийното и публичното простран­ство, без да знаят за какво става въпрос. Явно в Ботев са си търсили изкупителна жертва. Аз им бях черната овца, но ето, сега вече ме няма, ще ги видим какво ще свършат.

С Марин Бакалов как стояха нещата, като че ли и с него не се раз­бираше много?
- Не, с него никога не съм имал тър­кания. Това, което се появяваше за скандал между нас двамата, бяха по­редните измислици. На Бакалов мога само да му благодаря, защото той ми подаде ръка в тру­ден за мен момент, когато се завърнах от Германия. Смятам, че с изяви­те си във В група му се отблагодарих по най-добрия начин, като вкарах над 40 гола. С него си оставаме прия­тели.

При кой треньор Ботев Пловдив играеше най-добре като цяло?
- При Марин Бакалов и Коце Видолов. Тогава в отбора нямаше напре­жение, всеки си вършеше работата, нямаше интриги. Всичко беше наред и имаше прекрасна обстановка. При двамата всеки ден ходех с усмивка на лицето на стадиона и си тръгвах пак така. Резултатите при тях не закъс­няха. Първо влязохме в Б група, а нак­рая и в елита.

Защо тогава Петър Хубчев и Ми­лен Радуканов не успяха да накарат отбора да побеждава?
- Просто и двамата дойдоха с го­лемите кошници, но накрая си тръг­наха с малко пликче. Не им върза.

Като се върнеш назад във време­то, яд ли те е, че не остана в Лудогорец, а предпочете да играеш за Ботев Пловдив във В група?
- Тук е мястото да кажа, защото и по тази тема имаше много спекула­ции, че по собствено желание си тръгнах от Лудогорец. Хората от Разград и Кирил Домусчиев, и Александър Александров, се отнесоха много добре към мен, но аз сам нас­тоях да се прибера в Ботев и не съ­жалявам. Да, сега можеше да съм шампион, а не Кривия да е против мен, но не ме е яд. Някой ден пак ще се върна в Ботев, сигурен съм. Дали ще е след 1, 2 или 5 години, аз пак ще нося жълто-черния екип.

А на "Герена" имаш ли желание да се върнеш някой ден?
- Сам виждаш, че Левски не проя­вяват интерес към мен, а и аз нямам нужда от тях.

Коя е последната измислица, ко­ято прочете за себе си?
- Че са ме изгонили от Ботев, за­щото съм бил на заведение с фенове на Локо Пловдив, пял съм песни с тях и съм пиел и едва ли не съм излязъл на четири крака. Всички, които ме поз­нават и са покрай мен, знаят, че то­ва няма как да се случи. Аз алкохол не употребявам, но да си пишат и го­ворят каквото искат. Както се казва, по-добре на хората в устата, отколкото в краката.

Още по темата: общо новини по темата: 182
21.10.2012
29.09.2012
28.09.2012
27.09.2012
20.09.2012
15.09.2012
предишна страница [ 1/31 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Valaquent
премахни филтъра

-16
 
 
Наско, пожелавам ти успех в Славия и като играете с папагалите, не забравяй как се отнесоха с теб. Шибни им една тройка и им гледай сеира. То такъв ще има в изобилие, защото с този треньор ще има да се смеем. Засега взема играчи без да ги гледа. После ще има да плаче, но нека не бързаме. Хубавите неща стават бавно!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Основен играч на Ботев с повиквателна за националния отбор
Заслужено! Ботев отпразнува луксозно спечелената купа
ФИФА обяви големи промени във футбола, треньорите ще ползват ВАР по време на мач
Преместиха три мача в Трета лига, единият е на дубъла на Ботев
Слави Шопов: Поздравявам Ботев за Купата! Концентриран съм върху работата си в ЦСКА
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: