ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (21)
Ферарио Спасов: Ще бия два пъти Локомотив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:46 / 07.06.2012Коментари (204)14919
© Plovdiv24.bg
Ферарио Спасов е от треньорите, които няма нужда от представяне. В последните години превърна Академия "Литекс" в най-успешната детско-юношеска школа в България. От няколко дни е треньор на "Ботев" (Пловдив). Ето какво каза Феро за агенция БЛИЦ:

-Г-н Спасов, какво очаквате от работата в "Ботев"?
-Сега започваме всичко. Най-важното е, че успях да сформирам добър треньорски екип. Ще ми помагат Лилчо Арсов, Костадин Видолов и Сашо Димитров, който е начело на юношеския национален отбор до 17 години. Александър Александров също ще бъде важна част от екипа, тъй като поема отговорен пост, става спортен директор. Вече започнаха да ми предлагат различни футболисти, започвам да гледам записи, после ще правим трансфери. Искам добра лятна подготовка, за да си постелим добре преди старта на първенството.

-Вие ли предложихте на Сашо Александров да поеме директорския пост в клуба?
-Мисля, че той взе най-правилното решение. Сигурен съм, че Сашо можеше да помогне и на терена, но годинките, както се казва, ЕГН-то си казва думата. Той е много добро момче, изградил е име и авторитет в Пловдив, беше един от най-добрите български футболисти. Надявам се, че ще работим добре с него и ще помагаме на "Ботев".

-Наясно сте с публиката, която е от най-взискателните в България?
-Естествено, че знам къде идвам. Феновете са движеща сила на "Ботев". Не сте забравили, че именно те бяха с основен принос отборът да се отскубне от стария си собственик, да преболедува две години и сега отново да е там, където заслужава.

-Ако не угодите на привържениците...?
-Аз не искам на никой да угаждам. Имам изградени принципи на работа. Ще дам всичко от себе си, за да радвам привържениците. Как ще го направя? Като "Ботев" (Пловдив) играе приятен футбол и печели. Тогава няма да имам проблеми с феновете.

-След завръщането на отбора в "А" група от Локомотив веднага заявиха, че имат готови 6 спечелени точки, от двете дербита на Пловдив.
-Знаете какво дерби е това, измести дори ЦСКА и "Левски". В каквато и форма да се намират двата пловдивски отбора правят страхотно зрелище. Мога да кажа, че 6-те точки са за нас, но нека се заканват, ние после ще говорим на терена.

-Защо дойдохте в "Ботев", заради парите, или името ви поблазни? Или отново ви се работеше в представителен отбор, а не в детска школа?
-Отговорът е някъде по средата. Ако някой мисли, че добър отбор се прави без пари, жестоко се лъже. "Ботев" е финансово стабилен, освен това е клуб с история и традиция. Това е ново предизвикателство за мен, в опасна кондиция съм. Отпочинал и гладен за успехи.

-В "Ботев" през изминалия сезон често имаше скандали в съблекалнята. Много звезди бяха събрани на едно място.
-Аз ако не мога да овладея съблекалнята, няма смисъл да съм в "Ботев". В отборите, които съм водил през кариерата си, не е имало деление на групички, скандали и такива неща. Имам подкрепата на ръководството и съм сигурен, че ще успеем.

-Започнаха да ви сравняват с Лудогорец заради финансовата стабилност. Мечтаете ли за техния път към триумфа?
-Досега никой от "Ботев" не е казал, че ще се хвърлят милиони за скъпа селекция, няма фанфари. Не се залъгвам, че ще бъде трудно, няма да лъжа и феновете с напразни обещания. Има два сценария при влизане в "А" група. Единият е подобен на този при Лудогорец, бърз и успех на всяка цена. Другият е малко по-спокоен, обиграване на отбор и затвърждаване в челото, но не поставяне на цели на всяка цена.

-Отборът от Разград привлече по-опитни футболисти, както и чужденци. Каква ще бъде вашата селекция?
-Ще вземем момчета в добра футболна възраст. Искам в "Ботев" да играят хора, които могат да носят на напрежение. Както и такива, които търпят на обучение и на критики. Защото публиката на "Ботев" е взискателна, критикува, недоволства.

-Изненадан ли сте от постиженията на Ивайло Петев?
-Много добро момче е, заслужено спечели двата трофея още в първия си сезон в "А" група. Дълги години игра под мое ръководство. С него си оставаме приятели, но от есента ще бъдем съперници на терена. Радвам се за него. Не е вярно, че парите печелят трофеите. Трябва да си добър треньор и психолог.

-Ще бъде ли разочарование, ако в първия сезон не успеете да реализирате това, което сте планирали?
-Ще бъде, ако отборът не играе това, което искам. Мястото в класирането не е от толкова голямо значение в първите месеци. Да не забравяме, че понякога има технологични процеси, които също влияят на даден отбор. Нищо не става от днес за утре. Аз съм свикнал да градя нови отбори, които след това постигат резултати. Така започнах навремето в Олимпик (Галата). След това с Литекс в "Б" група. После в ЦСКА през есента на 2004 година. Изградих готов отбор, който през пролетта на 2005-а стана шампион. След това взех Дунав (Русе) от последно място в "Б" група и завършихме на 6-а позиция, за малко да атакуваме елита.

-Защо напуснахте Литекс, след като изградихте страхотна школа?
-Не мога да кажа, че съм взел лесно решението. Прекарах в Ловеч много години, имам чувството на добре свършена работа, дори на чудесно свършена работа. Виждате колко момчета играят в първия състав на Литекс, колко са в различните юношески и младежки национални гарнитури. Вие знаете, че бъдещето на треньора не е ясно, днес си на едно място, утре - на друго.

-Какво става в Литекс, отборът ще продължи ли да съществува?
-Естествено, защо си мислите, че всичко се разпада. Някои хора искаха да ме вкарат в интриги с Христо Стоичков, щял съм да го сменям. Това са пълни глупости. Литекс си има треньор и той се казва Христо Стоичков. С него работихме перфектно, той обожава децата от школата, иска да се развиват.

-Какво очаквате да се случи с Гриша Ганчев?
-Този човек не заслужава подобно нещо. Събитията около него са загуба за целия български спорт. Гриша Ганчев превърна Литекс в един от грандовете във футбола, изгради база и най-добрата футболна школа.

Още по темата: общо новини по темата: 182
21.10.2012
29.09.2012
28.09.2012
27.09.2012
20.09.2012
15.09.2012
предишна страница [ 1/31 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
първо изиграй една контрола тогава по4вай с сънищата жалък си!!!
на 09.06.2012 г.
-1
 
 
Кога дойде-kога започна да се дрогира!?!
-1
 
 
и този се включи в жълтата пропаганДЖа
-1
 
 
Тоя няма да искара дълго.Ще го изхвърлят още на втория мач.
+1
 
 
Г-н Спасов, редно е да знаете, че за нас е далеч по- важно да биете два пъти Левски, отколкото който и да е друг отбор!
+5
 
 
Щом сте се надъхали,пожелавам ви успех :) Абсолютно никакво значение няма формата на отбора в такъв мач,давам ви пример с ЦСКА-Левски миналия месецЛевски нямаха победа от 5-6 мача бяха извън зона Европа а пък ЦСКА имаха 5-6 поредни победи бяха на първо място и се бореха за Шампионската титла,но кво стана Левски би с 1-0.Дербито е за феновете и за града,нека дойде възможно по-скоро а пък нека по-добрия победи :)
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
-8
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Ботев каза кога пуска билетите за реванша с ЦСКА-София
Само една победа дели Марица от 10-а поредна шампионска титла
Марица с информация за тежко гостуване край морето
Фенове на Локо организират благотворителен футболен турнир
Томаш с много важно изказване относно бъдещата селекция на Локо
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: