ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Черно море има козове за Колежа
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:05 / 15.11.2013Коментари (2)3943
© Plovdiv24.bg
В неделя Черно море ще излезе обезкървен срещу Ботев в осминафинала реванш за купата на България. Треньорът Георги Иванов-Гонзо не може да разчита на цели петима от своите футболисти. Подобни обстоятелства биха се отразили на всеки от водещите отбор у нас, а какво остава за моряците, които и без това нямат кой знае каква скамейка. Което всъщност е и най-голямата им слабост. Реално дотук сезона на Черно море пада върху плещите на не повече от 15-16 играчи. Гонзо вече на няколко пъти спомена, че за високи цели са нужни още двама-трима качествени изпълнители, които да повишат конкуренцията и да му дадат по-голяма вариативност. До зимата обаче няма друг избор, освен да се оправя с наличния потенциал. Какъв е той за предстоящия сблъсък на Колежа?

На "Тича" са наясно, че надпреварата е удобен вариант за постигане на нещо значимо. Амбициите на Георги Иванов също са големи. Просто на него не му се живурка във Варна, както обича самият той да казва. Нулевото равенство от първата среща остави отворен изхода на сблъсъка. Стига Гонзо да си разиграе добре козовете си. На пръв поглед ръката, която държи Станимир Стоилов е по-добра. За това наставникът на варненци навярно ще пробва с "блъф" да излъже своя противник. От друга страна обаче домакините нямат право на грешка и напрежението може да им дойде в повече. Както стана в предишния кръг срещу Любимец.

Ако моряците тръгнат да се надиграва с канарчетата, то шансовете им драстично намаляват. Черно море изпитва трудности, когато трябва да води играта, а пък и е ясно, че към този момент няма класа, с която "ек на ек" да се опъне на Ботев на неговия стадион. За това по всяка вероятност Гонзо ще се опове на що-годе стабилната си отбрана. Защитният му вал е в почти оптимален състав и заслужава доверие. Навярно гостите ще приемат играта в своята половина, а напред ще се разчита на контраатаки. Изпълнителите, с които разполага в нападение, предразполагат именно подобен вариант. След контузията на Георги Божилов и наказанието на Бакари, единственият типичен таран в състава на Иванов е 19-годишният Атанас Петров, който обаче очевидно не се ползва с доверието на своя треньор. За това срещу Ботев Гонзо ще бъде принуден да използва "фалшива" деветка. Вариантите са два - Иван Коконов и Симеон Райков, които са крила. Почти сигурно и двамата ще започнат в стартовия състав, като въпросът е кой да бъде в центъра на атаката и кой по левия фланг. Третият в предни позиции ще бъде Стенли Окоро или Даниел Младенов, като фаворит изглежда нигериецът. Така Черно море ще разполага с атака, чието основно качество е бързината. Още повече, че именно липсата на скорост е слабото място на централните бранители на Ботев, към което се очаква Гонзо да се насочи.

Разбира се, подобен стил с приемането на играта дълбоко в своята половина крие и не малко рискове. Ключова роля се пада на тройката вътрешни халфове - Тодор Паланков, Еденилсон Бергонси и Георги Илиев, при липсата на Даниел Георгиев и Бекир Расим. Те са доказали, че умеят да рушат организацията на съперника. Полузащитниците не трябва да допускат натискът на Ботев да бъде тотален. И ако моряците накарат съперника да се изнерви, то са си свършили наполовина работата. И като нищо, в края на мача могат да

Източник: в. "Тема Спорт"

Още по темата: общо новини по темата: 298
30.05.2014
28.05.2014
21.05.2014
20.05.2014
19.05.2014
19.05.2014
предишна страница [ 1/50 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+5
 
 
могат да вадят топките от мрежата. какво.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Лудогорец към Неделев: Не се предавай!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: