ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
L'Equipe: Ботев направи удар с Бомаго
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:50 / 17.10.2012Коментари (13)4873
© botevplovdiv.bg
Преди 10 години за Хабиб Бамого се говореше като за един от най-големите таланти във френския футбол. И той доказа, че е именно такъв. Бързакът направи сериозно име в Лига 1 с четирите си години в Монпелие. Бамого записа над 100 мача за тима и изскочи на картата на френския футбол.

Лошото за него обаче бе, че най-силният период в кариерата му си остана именно този в Монпелие. Нито веднъж след това Бамого не можа да покаже играта, която показваше със синьо-оранжевата фланелка. Той премина в Олимпик Марсилия само на 22 години, но въпреки това не успя да убеди критиците си, че става за големия футбол. Периодите под наем в Нант и Селта Виго го доказаха.

Може би последният добър период за него бе в Ница, където се чувстваше звезда и напрежението върху него бе по-малко. Само 10-те гола в 93 мача обаче го отпратиха далеч от Лазурния бряг.

При дългото си лутане Бамого стигна чак до далечна Гърция, където беше принуден да рита във втора дивизия. Панетоликос трябваше да бъде спасителен пристан за неговата кариера, но това не беше точно така. Само 4 мача, след което Хабиб се озова в Донкастър, където бройката на мачовете беше същата.

Сега новото приключение пред него е Ботев Пд. Един от най-популярните отбори в България може да се окаже спасителен пристан за Бамого. В интерес на истината футболистът и клубът могат да си помогнат взаимно. С головете си Хабиб може да класира Ботев за евротурнирите, а отборът може да помогне да се заговори отново за позабравеното име Бамого. Той може да е големият удар на Ботев.

Източник: в. "7 дни спорт"

Още по темата: общо новини по темата: 288
08.04.2013
08.04.2013
07.04.2013
05.04.2013
04.04.2013
04.04.2013
предишна страница [ 1/48 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 19.10.2012 г.
0
 
 
Френската Първа Лига е на много високо ниво. Тя е в Топ 5 на най-силните първенства заедно с Примера Дивизион , Премиершип , Бундеслигата и Калчото. Играч направил години наред кариера в отбори като Олимпик и Монпелие не може да не е Класа ! За нашето мижаво първенство Бамого ще се окаже достатъчно добър. Само Ботев !
Цъкам минуси на буферите :)
на 17.10.2012 г.
+16
 
 
И черно-белите потници масово правят "удари",като гледат какво се случва в Ботев :) Линейките не смогват.
+14
 
 
Дано в следващите месеци вероятният характер на последното изречение да се превърне в убеденост!
+23
 
 
Един пример Гара Дембеле. В България късаше мрежите на всички, сега не му се чува името. Просто нашето първенство е много слабо и такива играчи, които имат толкова опит в чужбина излизат голяма класа
+22
 
 
Това е вярно, но Испания и Франция са шампионати, които са на светлинни години от Българския шампионат. Дано се сработи с отбора !Където е текло пак ще тече !
+14
 
 
Най ми хареса второто изречение от заключителния абзац,особено като се има предвид,че се е появило във втория най-влиятелно футболно издание в света!
-28
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (4)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Иновативно: Дубълът на Ботев играе в събота от 20 часа
Отлична новина от Ботев преди гостуването на Локомотив София
ПФК Ботев с предупреждение за лишаване от домакинство, обявиха наказанието на Попов
Ботев каза кога пуска билетите за реванша с ЦСКА-София
Легенда на Ботев с 353 мача празнува днес
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: