ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
КПБП: 14 от нашите бяха арестувани! Полицаите действаха неадекватно, ще им потърсим отговорност!
Автор: Стойчо Генов 22:06 / 25.06.2020Коментари (5)7773
©
Клуб на привържениците на Ботев Пловдив излезе с официална позиция относно инцидентите с органите на реда по време на реванша за Купата на България срещу ЦСКА-София, загубен с 0:2.

Plovdiv24.bg публикува без редакторска намеса становището на КПБП:

Уважаеми Ботевисти, уведомяваме ви, че след проведената вчера среща полуфинал, който за съжаление загубихме, 14 от привържениците ни бяха задържани в Първо районно управление София. Към момента всички са освободени и се прибират към родния град, наложени са санкции по Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия.

Във връзка с инцидентите преди и по време на мача, КПБП остро осъжда несъобразените със законовите разпоредби действия на служителите на МВР, организаторите на охраната и цялостното провеждане на футболната среща. Вследствие тези действия пострадаха сериозно много наши привърженици, включително деца. 

Изразяваме категорично несъгласие с официално изразената позиция на МВР, че привържениците на Ботев имат вина за създалото се напрежение. В сектора за гости не бяха допускани изобщо фенове за повече от 30 минути, без значение дали имат билет за сектор Б или не. Впоследствие бяха допуснати всички – отново без значение какви билети имат. Подобно неадекватно поведение считаме за недопустимо.

Отговорност следва да понесат и домакините от цска-софия както за създалото се напрежение, така и за неосигуряването на линейка, оборудвана с елементарни медикаменти за оказване на първа помощ. 

КПБП ще предприеме всички необходими действия за ангажиране на отговорността на всеки, който не е спазил своите задължения или е превишил правата си, от което сме потърпевши всички, които сме пътували, за да подкрепим любимия си отбор. 

Молим всеки, който има кадри от инцидентите преди, по време и след мача, да ни ги изпрати на следния електронен адрес: kpbp@kpbp.bg

Още по темата: общо новини по темата: 213
06.07.2020
06.07.2020
05.07.2020
04.07.2020
04.07.2020
04.07.2020
предишна страница [ 1/36 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Защо никой не потърси отговорност от управата на ЦСКА за отпуснатата бройка от триста билета на гостуващите фенове? Защо точно триста, което не се обосновава на нито една наредба? Нито на наредбата от хиляда на сектор, нито на наредбата за педесет процента от сектора, нито на наредбата за десет процента от капацитета на стадиона. Откъде го измислиха това триста? Последствието на това решение е резултата на това което се случи преди мача. Много от нашите привържиници си бяха закупили билети за други сектори, но и там не ги пуснаха. А иначе живеем в свободна и демократична държава. После феновете са лумпени и гамени и те са виновни за всичко.
-1
 
 
Язе имъм видиу кък оня сирсемин уткраднъ топкътъ и съ нъпрай нъ бреминнъ хлибаркъ. Дъ гу пращъм ли?
-4
 
 
15 000 бясни папагали полицаите са на**ли .... естествено че някой Ви е крив .... жалко че не отивате на финал да повторим миналогодишния финал и накрая да си говориме само за цифри, въпреки всичко ние поне сме в града и от града ;) а Вие на село сте си у дома ...
-1
 
 
Е, добре, инсулина е спешен медикамент... измислете нещо друго...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Митко Тонев сложи екипа на националния отбор
Извънредно: Илиян Филипов с категорична позиция! Отказа се от управлението на Ботев!
ПФК Ботев: Никога няма да забравим един от тенорите под рамките на "жълто-черната" врата!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: