ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Мечтаният пловдивски финал няма да се повтори! Ботев не издържа срещу ЦСКА
Автор: Стойчо Генов 22:22 / 24.06.2020Коментари (28)12040
© ПФК Ботев
Ботев (Пловдив) не успя да повтори постижението си от миналата година и се размина с втори пореден финал за Купата на България. Това стана факт, след като жълто-черните загубиха от ЦСКА-София с 0:2 като гости в реванша на стадион "Българска армия". Иван Бандаловски (19) си отбеляза нелеп автогол, а Али Соу (54) вкара другото попадение за домакините.

В първата среща възпитаниците на Ферарио Спасов удържаха 0:0 и така с общ резултат 2:0 "армейците" ще играят в последния мач за спечелването на отличието.

Там съперник на ЦСКА-София ще е носителят на трофея Локомотив Пловдив. Финалът е на 1 юли на националния стадион "Васил Левски".

ЦСКА откри резултата в 19-ата минута с голяма доза късмет и реално без да стигне до голово положение. Иван Турицов проби по дясното крило и центрира по земя към наказателното поле. Там Иван Бандаловски не разчете пробега си и топката рикошира в левия му крак и изненада вратаря Янко Георгиев за 1:0.

В 30-ата минута Евандро преодоля опеката на Иван Бандаловски и отправи силен изстрел от далечна дистанция, при който Янко Георгиев показа отличен рефлекс и с една ръка изби в корнер. След неговото изпълнение Али Соу засече топката с глава, но на сантиметри от напречната греда в аут.

В 48-ата минута Ботев съсдаде първата си чиста ситуация за гол в мача. Филип Филипов бе изведен по десния фланг и почти от аутлинията върна топката назад към точката за изпълнение на дузпа. Там Александър Тонев бе оставен сам и засече с десния крак, но неточно в аут.

Четири минути по-късно жълто-черните за втори път бяха много близо до изравняване на резултата. Тодор Неделев изпълни перфектно фаул с левия крак, топката прехвърли стената, но рикошира в гредата зад вратаря Бусато.

Така се стигна до 54-ата минута, когато "армейците" удвоиха преднината си. Това стана след двойно подаване между Тиаго и Али Соу. Филип Филипов се размина с топката при опита си да направи шпагат, а Соу изскочи сам срещу Янко Георгиев и шутира покрай него за 2:0.

Ботев игра в състав:

Янко Георгиев, Лазар Марин, Станислав Работов, Иван БандаловскиФилип Филипов, Джонатан Перейра, Лъчезар Балтанов (83- Радослав Терзиев), Тодор Неделев, Фабио Бурбано (60- Станислав Шопов), Александър Тонев (73- Андерсон Барбоса), Антонио Вутов.

Още по темата: общо новини по темата: 213
06.07.2020
06.07.2020
05.07.2020
04.07.2020
04.07.2020
04.07.2020
предишна страница [ 1/36 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 25.06.2020 г.
+2
 
 
Минимален беше шанса да идем на финал. При това, че чорбетата не са нищо особено и Локото като нищо може да вземе купата. Но при нас много хора се оказаха пробойни - Терзиев, Бандата, Фильо. Тез тримата не бива да се застояват повече в клуба, но като гледам - последният е вече с договор. Ал.Тонев прекалено много остана в отбора - да си събира сака и да си търси другаде хляба. Почти в същото положение е и Вутов. Двамата са солови играчи и не пасват на комбинативната ни игра. Централен нападател ни трябва, знам че трудно се намират добри такива, но без голаджия сме обречени. Разочарован съм от воденето на клуба от ръководството, най-вече заради трансферната политика. Вижда се, че така затъваме, а има пари при мачове в Лига Европа. Но някои хора мислят със задниците си, не с главите.
+2
 
 
Буферите са цигани, да. Ама си ги знаем като цяло. За целия провален сезон са виновни само и изцяло ръководството. Неадекватни решения през една секунда. Самуилов няма ли да се сети да направи нещо или грам не му пука?
+3
 
 
Случи се абсолютно резонното. Нашият отбор определено не заслужава да е на финал, защото е изключително слаб. Предвид некадърното ръководство и трансфери - очаквано. Честно казано си отдъхнах, когато Литекс вкараха втория гол. А за бедните цигански душици по-надолу - личи си кои сте селяните, циганите и небългарите. Да се радвате, че няма да се повтори отново пловдивски финал говори кристално ясно какви комплексари и страхливци сте. Ако ни бяхте победили пак, щяхте да се утвърдите като абсолютен носител на Купата пред нас и статистически и всякак. Но вие сте страхливци и знаехте вътре в себе си, че тоя път ние щяхме да сме аутсайдера и да си вземем реванша. Вместо да искате нов Пловдивски финал, да прославим Пловдив и Пловдивския футбол пред фалиралите и изхабени шопски "грандове" и журналя, вие се радвате, че сме отпаднали. Мижитурки лилави, нищо повече не сте. Аз пък пожелавам на Локомотив да донесе отново Купата в Пловдив и да натрие носа на ГМО-то от Ловеч, защото играе най-дисциплинирания и тактически футбол и заслужава титлата. А вие си се радвайте на отпадането на Ботев, нещастници и благодарете на алаха ви, че няма да има отново дерби-финал.
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
-9
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
-8
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
+7
 
 
Янко Георгиев-топ,а Сашо Тонев е трябвало да стане лекоатлет,като наведе главата и хукне да бяга,ако някой му изтрие аут линията ще се качи на трибуните.Ако Феро чете коментарите,да вземе да го тренира само удари към вратата,най напред от един метър,като вземе да я уцелва да започне от два метра и така от три,четири до десет метра и да спре,щото повече шанс няма да има.Срамота е за играч с притенции всеки път за загребва топката и да я праща ниско над тополите.
+6
 
 
Щом стрелочниците и кондукторите от ЖП са активни в тази тема аз съм спокоен. Комплексът Ботев ги тресе, с него стават с него лягат значи всичко е наред.
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Ботев го иска, ЦСКА-София го включи в трансферния списък! Кой ще спечели?
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Митко Тонев сложи екипа на националния отбор
Извънредно: Илиян Филипов с категорична позиция! Отказа се от управлението на Ботев!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: