ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев отново не успя да победи
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:36 / 10.02.2015Коментари (11)6160
©
Ботев отново не успя да стигне до победата и завърши само наравно 1:1 срещу Торпедо Кутаиси (Грузия) в третия си мач от лагера в Турция. Зигзивадзе даде аванс на грузинците с гол в последните секунди на първата част, а пет минути преди края Иван Цветков оформи крайния резултат.

Срещата започна с опасен диагонален шут на Божидар Васев още в 3-ата минута, но изстрелът на халфа профуча в страни от вратата.

Десет минути по-късно Васев отново бе излязъл на стрелкова позиция, но този път стреля право в ръцете на стража. 

В 27-ата минута "канарчетата" създадоха и първата си най-опасна атака в мача. Мариян Огнянов и Божидар Васев направиха двойно подаване през сгъстената защита на Торпедо, след което Огнянов шутира, вратарят изби, а при добавката от няколко метра Васев изпрати топката над вратата.

В 38-ата минута съдията отсъди 11-метров наказателен удар след единоборство на Лазар Марин с грузински футболист. Зад топката застана Чуквиладзе, но Михаил Иванов отрази удара от бялата точка на капитана на Торпедо. 

Малко след това Иван Цветков бе изведен на добра стрелкова позиция, но при преодоляването на защитник на грузинския тим Цветков си скъси ъгъла и вратарят отрази удара му.

В последната атака за първото полувреме заемалия 13-то място в грузинското първенство успя да поведе в резултата. Това се случи след като "канарчетата" допуснаха ниско центриране от десния фланг, което достигна до Зигзивадзе и той от близо порази вратата на Михаил Иванов.

През втората част Петър Пенчев направи няколко сменни, които доведоха и до надмощието на "жълто-черните" над своя опонент. 

В 54-ата минута главния рефер не отсъди чиста дузпа да пловдивчани. Цветелин Чунчуков преодоля защитник на грузинците в наказателното поле, който го задържа през кръста, но вместо да отсъди 11-метров наказателен удар, реферът показа картон за симулация на нападателя на "жълто-черните".

Натискът на Ботев през втората част даде резултат в 84-та минута, когато съдията отсъди дузпа за игра с ръка след центриране на Йордан Христов от дясно. Иван Цветков застана зад топката и стреля в левия ъгъл на вратата за крайното 1:1.

В ответната атака "канарите" пропуснаха да осъществи пълен обрат. Цветелин Чунчуков излезе абсолютно сам срещу вратаря на грузинците, който успя да спаси удара му.

С тази среща приключи и лагера на Ботев на турска земя. Пловдивчани не успяха да запишат победа след като преди това отстъпиха от Газ Метан (Румъния) с 0:2 и от Гурник Забже (Полша) с 1:3.

Състав на Ботев: Иванов, Христов, Инез, Терзиев, Марин, Балтанов, Гамаков, Огнянов, Васев, Чунчуков, Цветков (Наско Милиев, Иршак, Филипов, Юсеин, Златков)
Още по темата: общо новини по темата: 236
28.11.2015
04.03.2015
27.02.2015
24.02.2015
23.02.2015
22.02.2015
предишна страница [ 1/40 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Много добра игра потници , добре построена тактика от страна на Христолов ,тази година сте шампиони...ама друг път.
+1
 
 
При Мъри като нямахме загуба на контролите какво от това , резултата се видя . Въпроса е да се поучат от грешките , да се чистят и отбора да израства . Само спокойствие се иска не бързайте фенове , бъдете разумни и търпеливи .
+2
 
 
Резултатите от контролите в Турция са тревожни, но да не забравяме, че пилците ще се броят от края на февруари. Трябва да проявим търпение. Ясно е, че бомбастични резултати няма да има. Отборът трябва да израства стъпка по стъпка. И да се даде шанс на треньорския щаб една година да работи спокойно. След това може да си даваме съветите. Нямаме други опции.
+3
 
 
Както винаги съм оптимист. Мисля си, че тренерът е наясно с основния състав. Нататък вече и добри резултати ще имаме.
+4
 
 
Тревожно!Продължаваме да пропускаме много положения!Васев пропусна,отново пропуск на Васев,Васев можеше да изравни.....ами дайте му на това момче само удари да тренира,как може да направиш двойно в наказателното,а да не може да вкераш!Трудните неща ги можем,головете не ги вкарваме!Не е приятно!
В Правителствен авиоотряд 28 съм!
на 10.02.2015 г.
+8
 
 
Трябва да тренират удари във вратата,независимо от каква позиция.И трябва концентрация в завършващата фаза!Много ни куца това на нас! :( Футболистите се страхуват при завършека,не знам защо?!Може и ние феновете да сме малко виновни,защото нашите очаквания са винаги много големи!Само Ботев!
+3
 
 
Много пропускаме и всеки мач с различна защита. Първо Терзиев в национала, после Николов контузен. Инес е ясно, че е дупка. Златков докато влезе във форма, ще свърши сезонът.
Защо нямате тема за избора на генерален секретар на ООН?
на 10.02.2015 г.
+10
 
 
Не сме отишли за победи там. Важното е да се избистри основния състав, да се тренира здраво и отборът да получи облик на базата на тактически схеми на игра.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Лудогорец към Неделев: Не се предавай!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: