ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Андрей Желязков: Кой не би искал да работи в Ботев?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:00 / 06.11.2014Коментари (3)6735
©
Андрей Желязков-Жужо е легенда на Славия играл за "белите" през 70-те и 80-те години. Също така Жужо бе част от националния отбор в тези години. Игра на световното първенство в Мексико през 1986 година. В Холандия с отбора на Фейенорд през сезон 1983/1984 печели дубъл - шампионат и купа. И през същия сезон е съотборник с легендата на Аякс Йохан Кройф който през този сезон играе за вечния враг Фейенорд. В чужбина Желязков играе още за белгийския Беерскот, както и за френския Страсбург.

В по-нови дни Андрей Желязков изпълнява ролята на спортен директор в различни клубове. Бил е на този пост в Левски, Локо(Сф), Несебър и Нафтекс. Бил е скаут на Фейенорд и за последно скаут на Лудогорец. Заговори се, че от Новата 2015 година ще заеме поста на спортен директор в Ботев (Пд) където старши треньор е Вили Вуцов.

За евентуалното си преминаване на тази длъжност в пловдивския Ботев и за функцията на спортния директор Андрей Желязков говори пред Sportonline.bg:

"Кой не би искал да работи в клуб като Ботев(Пд). Не мога обаче аз да се предлагам където и да е. Засега това са само догадки. Виждам, че в Ботев станаха доста промени напоследък в ръководството на клуба", бяха първите думи на Андрей Желязков.

"Ако стане така, че поема длъжността на спортен директор в Ботев(Пд), ще ми бъде работа, която познавам доста добре. Досега съм изпълнявал подобни функции в Левски, Локо(Сф), Несебър и Нафтекс", припомни Желязков.

"За Левски мога да кажа, че когато Гонзо се върна отново в клуба си пое длъжността на спортен директор. Но явно след неуспешния престой на испанския треньор Мурсия на "Герена", той реши да съвместява двете длъжности. Според мен Батков като клубен президент и Георги Иванов като спортен директор и треньор трябва да имат синхрон. Ако егото на единия е в повече, екипа се разпада и това, както виждате се отразява на отбора. Според мен в Левски трябва да постигнат единомислие по отношение на това какви пари ще се дават, за да бъде привлечен даден футболист и съответно дали си заслужава тези разходи. Това трябва да се постигне за да може отборът да върви", смята Желязков.

"Не искам да говоря сега за Славия. Това е отборът в който съм играл и съм имал много хубави моменти. Но сега нещата са съвсем различни.И затова предпочитам да не коментирам", деликатно се изрази Желязков за своя тим, където бе дълго години лидер на "белите".

"В различните страни длъжността на спортен директор има различен характер. В Англия сър Алекс Фъргюсън олицетворяваше най-добре съвместяването на старши треньор и спортен директор в Манчестър Юнайтед, което там се нарича мениджър. В Германия, и по-точно в Байерн, в момента спортен директор е Матиас Замер. Там той си има по-специфични функции и не се меси в треньорските задължения на Пеп Гуардиола. Но и в Англия, и в Германия, когато стане въпрос за закупуване на даден футболист, винаги решенията се взимат не от треньор и спортен директор, а от финансовото ръководство на даден клуб. Трябва да се постигне единомислие за похарчените пари, които трябва да си струват за качествата на даден футболист. И явно в онези страни този елемент работи много добре", добавя Жужо.

Още по темата: общо новини по темата: 236
28.11.2015
04.03.2015
27.02.2015
24.02.2015
23.02.2015
22.02.2015
предишна страница [ 1/40 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Защо нямате тема за избора на генерален секретар на ООН?
на 07.11.2014 г.
0
 
 
Така е, Жужо! Нека го прочетат и тия зад Аграра..
Колкото повече опознавам хората ,толкова повече заобичвам животните. ♥ !
на 06.11.2014 г.
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Легенда на Ботев с 353 мача празнува днес
Георги Николов стиска палци за Ботев в Барселона
Дубълът на Ботев обърна Сливен в Трета лига
Балтанов благодари на "жълто-черните" фенове
Феновете на Ботев готвят ад за ЦСКА-София
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: