ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Тервел Златев: Бюджетът ни не надвишава 4,5 млн., а най-високата заплата е 3000 евро
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:23 / 05.02.2015Коментари (2)3940
© Plovdiv24.bg
Изпълнителният директор на Ботев (Пловдив) Тервел Златeв даде интервю за Sportal.bg, непосредствено след проверката на канарчетата срещу полския Гурник, която българският тим загуби с 1:3. Златев разкри, че максималната заплата в клуба е 3000 евро, а целта е да не се създава ситуация като в други родни клубове, които първо обещават високи възнаграждения, а после си патят от това. Ето какво каза директорът на Ботев по най-важните теми за клуба: 

"Идеята на контроли е да подпомогнат подготовката, а не да правим генерални заключения. Ние сме в много начален стадиий на втората част от подготовката. Не можем да очакваме, а и не е нормално футболистите да се представят на максимум по това време на годинета", каза Златев, след което поясни, че канарчетата ще продължат од следват модела на Литекс с налагане на млади български футболисти.

"Винаги съм адмирирал метода и начина на работа на Литекс. Смятам, че пирамидата в България е обърната. Трябва да се залага основно на млади футболисти, които да се развиват. Това е нашата философия и политика. Ботев е люпилня на таланти. Имаме амбиции да разширяваме все повече и повече границите на българските футболисти. При нас да идват от цяла България. Какво по-хубаво от това да им даваме шанс да се развиват, да играят с по-големите и то в отбор от "А" група", поясни изпълнителният директор на канарчетата. 

След това той разясни ситуацията с бюджета на клуба и защо пловдивчани желаят да се разделят с вратаря Адам Стаховяк и халфа Томаш Иршак

"Бюджетът е намален в пъти. Заложихме на по-реалистистичен бюджет. Той не се различава от този на повечето отбори, които са в първата шестица и част от втората. Не надвишава, да кажем, повече от 4,5 млн. Първо искам да подчертая, че Иршак и Стаховяк са отлични професионалисти и много добри наши служители, които изпълняват своите задължения. Проблемът е, че през лятото беше необходимо в пъти да редуцираме нашия бюджет. Нямаме възможност да изпълняваме техните договори. Имаме таван на заплатите от 3000 евро и тъй като техните договори в пъти надвишават тази сума, е необходимо да бъдат направени нужните редукции. За да се избегнат евентуалните бъдещи проблеми - такива, каквито има в повечето клубове от България. 

Клубът се самофинансира последните 8 месеца. Правим всичко възможно да намерим дългосрочни партньори. Знаете, че има определени обстоятелства, които се случиха с един от основните спонсори - КТБ. Имаме нашите надежди, че ще продължим своето партньорство с Виваком, но независимо от това, ще имаме необходимост в летния период и по-нататък да се налеят свежи финанси. 

Що се отнася до Цветан Василев, лично аз не комуникирам с него. Нямам индикации, че в момента той подпомага клуба. Както казах, през последните 8 месеца Ботев изцяло се самофинансира. Бюджетът е изграден от продажба на футболисти през летния трансферен период, от партньорството с Виваком и разбира се някои по-малки партньорства с местни и други спонсори", поясни Златев. 

Относно стадиона на Ботев, изпълнителният директор добави: "Разглеждаме най-различни модели на финансиране за стадиона - частично и цялостно. Този въпрос е приоритет на един от акционерите - инфраструктурна компания, която на този етап се справя. Заради финансовата криза се извършват по-бавни ремонтни и строителни дейности на "Колежа". 

Но на този етап нямаме яснота дали частично или цялостно ще завършим строежа. Мисля, че в рамките на месец-месец и половина ще има яснота и ще уведомим обществеността. Все още няма яснота дали ще играем на "Колежа" през пролетта. Не изключвам и тази възможност, но това е свързано с доста сериозно финансиране. Дори за частично завършване на стадиона, ще ни трябва сериозна сума, която на този етап сами не можем да я гарантираме и набавим", каза Тервел Златев

Той призна, че Антон Крачанаков, който напусна ЦСКА преди близо месец, все още не е дал отговор на Ботев дали ще играе с жълто-черната фланелка. "Да, Антон Карачанаков го поканихме. Аз лично разговарях с него два пъти. Портите на Ботев (Пловдив) са широко отворени за него. Моето и на Петър Пенчев желание е да играе при нас. Ще видим как ще се развият нещата. Той помоли за определен срок, в който да осмисли всички предложения, които е получил и след това да даде окончателен отговор. Към този момент нямам информация какво се случва около него - дали е изразил желание да премине в Ботев или не. 

Нашата политика е да налагаме основно млади футболисти. Да се развият в първия отбор и след това да бъдат реализирани основно на европейския и световен пазар. Смятам, че това ще донесе една стабилност на клуба и в дългосрочен план ще гарантира по-солидни приходи. Освен Карачанаков разглеждаме и други предложения, но няма нищо конкретно. Желанието на Пенчев е да привлече външен полузащитник. Това е единственият футболист, който трябва да намерим. За другите постове имаме достатъчно млади и перспективни играчи", завърши Златев.
Още по темата: общо новини по темата: 236
28.11.2015
04.03.2015
27.02.2015
24.02.2015
23.02.2015
22.02.2015
предишна страница [ 1/40 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+4
 
 
Политиката трябва да се промени.Първо като цел трябва да е шампионска титла, а след това продавай.Когато се върви към високо поставени цели, тогава и качеството е качество.Как може в Левски и ЦСКА това да е приоритет, а тук да не може.Това не стане ли, ще си останем един средняшки отбор, с никакви цели.Само Ботев.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Оперираха успешно Георги Николов! Известен мениджър с голяма помощ за нападателя на Ботев
Строителите на стадион "Христо Ботев": Все по-близо до финала!
Попето е възстановен, повежда Ботев срещу ЦСКА-София
Пловдивското дерби се отдалечава… засега
Победи с 6:2 и 4:1 за Стамен Белчев в срещите с Ботев
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: