ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Веско Минев: Целта е тройката, но мечтаем за титлата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:25 / 16.09.2013Коментари (23)8840
© Plovdiv24.bg
Защитникът на Ботев Веселин Минев беше много щастлив от победата над Локо в битката за Плов­див. Той не скри, че успешна­та игра на "канарчетата" от началото на сезона го кара да мечтае за титлата. Нацио­налът говори и за националния отбор и новата база на клуба в Коматево.

Веско, Ботев постигна сладка победа над Локо в битката за Плов­див. Отстрани изг­леждаше, че ви е доста лесна. Беше ли наистина така?
- На терена опре­делено не беше лес­но. В Локо (Пд) са събрани опитни футболисти. Те са стойностен отбор. Но мисля, че ние си напра­вихме лесен мача, особено след втория гол. Иг­рахме по-затворено, след като останахме с 10 човека, и неща­та се получиха.

- Доста фут­болни специа­листи смятат, че "смърфовете" разчитат най-вече на изсипани топки и статични положе­ния. Споделяш ли мнението им?
- Преди дербито Станимир Стоилов направи подробна дисекция на Локо (Пд) и това много ни помогна. Без да съм на 100-процента си­гурен, мисля, че 90% от головете им от началото на шампио­ната са след статич­ни положения. Това обаче явно върши работа, защото Локо победи Левски и не падна от ЦСКА. Истината е, че в Бълга­рия, като спечелиш, си играл супер, ако паднеш - не си пока­зал нищо. Реално нещата не са точно такива.

- В дербито пос­тоянно се "хапеше" с Н'Дайе. Опреде­лят го като новото откритие на боса на "черно-белите" Коко Динев. Как ти се видя?
- Добър футболист е. Мощен физически. Но всичко зависи как противникът ще го остави да играе. Мисля, че нашите халфове не му оста­виха пространство и затова не изпъква­ше.

- След срещата се радваше като мал­ко дете. Дори след победи над ЦСКА с екипа на Левски не си пощурявал та­ка...
- Аз изживявам всяко дерби. Нор­мално е като вриш в играта и особено в такива мачове, след това да си щастлив. По-темпераментен съм.

- Отборът на брат ти Йордан - Лудогорец, Левски, Ли­текс и Ботев (Пд) ли ще се борят за евроместата?
- Горе-долу да, но нека минат още 2-3 кръга. Виждате, че никой не може да се откъсне. Доста е ра­но. Да си предста­вим, че след като се разделят на две 7-ци, губиш от Левски, ЦСКА и Лудогорец, губиш 9 точки и мо­же от първи да ста­неш седми. Сега Левски уж е в криза, но ако "сините" нап­равят поредица от две-три победи, от­ново ще влязат в битката за титлата.

-В Левски по твое време рецеп­тата за успехи беше Сираков - Стоилов (СС). Сега в Ботев (Пд) са Станимир и Сашо, пак дует СС. Мечтаеш ли за но­ва титла?
- С оглед на орга­низацията в Ботев (Пд) и парите, които се наливат, е нормално да имаме ви­соки цели. Искаме да влезем в тройка­та, но не мога да скрия, че мечтаем за титла. Всеки го прави. Ако ни се отдаде възможност, ще ата­куваме. Имаме доста опитни футболисти, които са ставали шампиони. Другите пък са жадни за тро­феи. Радостта ще бъ­де огромна, ако спе­челим титлата.

- Твоят съотборник Тодор Неделев от зимата ще е футболист на немския Майнц'05. Към него имаше интерес от страна на Тотнъм, Арсенал, Сошо, Ред Бул Залцбург, Вердер и др. Направи ли правилен избор талантът?
- От него знам, че е имало реал­ни оферти единст­вено от Майнц'05 и Залцбург. Отива в първенство от Топ 4. Но всичко зависи от него. Дай Боже да се развива и после да се хвалим, че сме играли с Тошко.

- В сряда се отк­рива базата в Коматево. Ботев раз­чита изцяло на нов проект, в който ед­на от целите е в близко бъдеще в първия отбор да се налагат повече продукти от школа­та. Какъв според теб ще е срокът това да стане реал­ност?
- За всеки е ясно, че това няма как да стане скоро. Да се надяваме, че сегаш­ните второкласници и третокласници пос­ле ще се превърнат в новия Тошко. Дано неделевците да са повече.

- Правилен ли е форматът на шам­пионата?
- Ще отговоря та­ка: за доста хора е ясно, че много отбори се издържат със съмнителни мачове. Ще кажа, че в на­шия мач срещу Пи­рин (ГД), който спе­челихме със 7:1, не бях виждал та­кова нещо. Пъ­лен цирк. По-добре да игра­еш пет пъти с Левски, ЦСКА и Локо (Пд), за да може ниво­то ни в българ­ския футбол да се вдигне. Ще спра дотук.

- Скоро има конгрес на БФС, като за основен съ­перник на президента Борислав Ми­хайлов се спряга Христо Стоичков. Лично ти кой ис­каш да спечели?
- Не искам да взи­мам страна. Аз ис­кам който е, да рабо­ти за доброто на футбола. Смешно е при­мерно да нямаме стадиони, а да не го­ворим и за база за националния отбор.

- България играе силно в световните квалификации, но дори и две победи до края може да не ни класират на ба­ражите за Мондиал 2014 в Бразилия. Ще играем ли на световното?
- Със сигурност из­лизаме за 6 точки в оставащите два ма­ча. Първо мислим за Армения, но знаете, че не всичко зависи от нас. Просто изпус­нахме мачове, в кои­то можеше да спече­лим или откраднем нещо, и то го заслужавахме. Визирам двата мача в Дания и този с Италия там. Дано се класираме за Бразилия, така ще зарадваме цяла България.

- Само треньорът Любослав Пенев ли сплоти колекти­ва на националния отбор?
- Не само той, но като цяло Любо Пе­нев вдигна много от­бора. Просто всичките в отбора разбрах­ме, че България няма нужда от цупене. Сега всички сме приятели и мисля, че това се вижда на те­рена.

- Утре започва груповата фаза на Шампионската ли­га. Кой според теб е фаворит и кога отново можем да очакваме българс­ки отбор в надпре­варата?
- Фаворитите са ясни - Байерн Мюн­хен, Барселона, Манчестър Юнайтед. Дано да не забравям някой. Но се замис­лям кога можем да видим български от­бор. Дай Боже да е скоро.

- Знаем, че си лю­бител на високите скорости. Може ли в бъдеще да те ви­дим свързан с тази професия, а не с футбола?
- (Смее се.) Поня­кога карам бързо, но мисля, че съм споко­ен шофьор. Принцип­но брат ми е по-го­лям любител на ви­соките скорости. Аб­сурд е да се захвана с нещо такова.

Източник: в. "Меридиан мач"
Още по темата: общо новини по темата: 82
17.09.2013
17.09.2013
17.09.2013
17.09.2013
17.09.2013
16.09.2013
предишна страница [ 1/14 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+8
 
 
Циганите ги искам тихи!Пълни нещастници на терена,трибуните и улиците на Пловдив!
+16
 
 
ГОРДОСТТА НА Пловдив!ИМАМЕ МНОГО ДЪЛГА СКАМЕЙКА,КОЕТО ЩЕ Е ПЛЮС ЗА БОРБА В ЧЕЛНИТЕ МЕСТА. САМО лудогорец СЕ ДОБЛИЖАВАТ ДО НАШИЯ ФУТБОЛ И МИСЛЯ,ЧЕ МОЖЕ ДА ПОМЕЧТАЕМ НАИСТИНА!
+19
 
 
Статистиката абсолютно потвърждава, че присъствието на Минев допринася за сигурността на защитата. Особено позитивно е влиянието му върху Бобан и Спрокел, които са абсолютно безпогрешени когато Минев е на терена. До момента Ботев е изиграл 8 мача в които е получил 6 гола. С ЛЕ мачовете стават 14 а головете 8. Минев е бил от ляво на Спрокел и Грънчаров в 5 мача от А група и в тях само Левски ни е вкарал 1 гол, а централните не са си и помислили да направят и половин грешка. В останалите 3 мача получихме 5 гола, а играта на централните защитници не ни харесваше изобщо. Всичко идва от синхрона, разбирането и най-вече доверието между играчите. А Минев и Бобан осигуряват и необходимото самочувствие в напечените мачове с оглед на големия им опит в напрегнати мачове на високо ниво. Не че Спрокел няма самочувствие - напротив, но той определено не е играл в мачове с много голям залог. Радващото е, че покрай тях Христов добива невероятна увереност и футболен интелект, които му позволява да развие максимално качествата си. Това интервю на Минев показва, че в него има уравновесеност, реализъм и решителност качества който характеризират всеки голям защитник. Да са живи и здрави и всеки път съперника да е "на нула"!
+10
 
 
Голям е!!!Ако бяхме задържали и брат му щеше да стане луда работа.
+31
 
 
"Истината е, че в БългаВ­рия, като спечелиш, си играл супер, ако паднеш - не си покаВ­зал нищо. Реално нещата не са точно такива." Нека ние, феновете на Ботев, да се предпазим от това залитане от "осанна" до "разпни го". Ще имаме и загуби, и равни от тук нататък. Ако не се правят трагедии, да искаме уволнения на ръководители, на треньори, на футболисти, ще покажем, че да си ботевист е призвание!
+28
 
 
Веско истински капитан. Ако продължавате с тези добри игри няма как да не сме в тройката. Лудогорец се сериозен отбор но ако се издънат или ги ударим може и титлата да атакуваме. Ай канари. Ботев ще прегърне ще прегърне купата.
+24
 
 
Титлата не ни е толкова важна,достатъчно ни е още едно подобно лято!Ние не сме софииски боклуци,затова ще постигнем повече от тях!
-30
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (4)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
Ботев с последна тренировка преди Славия
Добри новини за Стамен Белчев преди дербитата с Левски и Ботев
Ботев урежда с документи зимно попълнение
Емблематичен футболист на Ботев: Пожелавам на Спартак да спечели първенството
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: