ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (9) | Вчера (9)
Петима пловдивчани ще играят за България на световното първенство по мини футбол
Автор: Стойчо Генов 16:06 / 25.10.2023Коментари (0)1532
Националите на България по мини футбол отпътуваха за ОАЕ, където ще участват в световното първенство. Шампионатът на планетата стартира днес в Рас Ал Хайма.

Първият мач на нашите е на 27.10 от 15:00 часа срещу Черна гора. След това играем на 29.10 от 20:00 часа срещу Япония. Последният двубой в групата ни е срещу Оман на 31.10 от 17:30 часа.

В състава на България има петима пловдивчани - Ангел Рахов, Веселин Филипов, Мирослав Кайряков, Васил Гуджев и вратарят Тодор Малинов.

Ето как те бяха представени от Българската асоциация по мини футбол (БАМФ):

Ангел Рахов - бронзов медалист от Европейското първенство по мини футбол в Кошице. Снажният футболист пасна като дялан камък във формацията на треньора Николай Михов. Рахов демонстрира страхотен хъс и желание за победа по време на мачовете, а извън тях е скромно и дисциплинирано момче, което лесно се вписа в колектива на националния отбор.

Веселин Филипов - бронзов медалист от Европейското първенство по мини футбол в Кошице. Време е да споменем пореден играч на КЦМ Груп 2000. Веселин Филипов е един от най-опитните футболисти в своя състав. Освен като прецизен специалист в своята работа, той се развива много успешно и в треньорската професия.

Винаги може да даде съвет за максимално ползотворна тренировка или разгряване преди мач, а присъствието му в средата на терена или малко по-назад внася много спокойствие.

Веселин Филипов винаги играе със самочувствие и умее да предава увереност на колегите си в националния отбор. Уважаван от съотборници и съперници, той е неделима част от нашия състав.

Мирослав Кайряков - бронзов медалист от Европейското първенство по мини футбол в Кошице. Поредният играч от пловдивския КЦМ Груп 2000 е отличен офанзивен футболист, който е трудно да бъде спрян без нарушение. Именно до такива прийоми прибягват съперниците му в чести случаи, но понякога и така не могат да го достигнат.

Кайряков е изключително експлозивен футболист и неделима част от отбора на КЦМ Груп 2000, спечелил толкова трофеи през годините.

Васил Гуджев - бронзов медалист от Европейското първенство по мини футбол в Кошице. Той е звездата на КЦМ Груп 2000. Един от няколкото национали на пловдивския тим, Гуджев се доказа през годините като постоянен и раздаващ се на сто процента футболист.

Натрупа и доста опит през годините в националния отбор. Освен с качества на терена, той често блесва и с отлични медийни изяви пред камерата, където коментарът му винаги е адекватен.

Тодор Малинов - бронзов медалист от Европейското първенство по мини футбол в Кошице и капитан на отбора. Пловдивският страж е един от най-опитните играчи в състава ни, като освен десетките купи, спечелени в родината, има страхотни успехи и постижения и на международно ниво!

Освен като вратар с уникални рефлекси, Тодор Малинов играе отлично и с крака, което дава още вариации за тактиката на нашия отбор. Тошко вече сподели, че е мотивиран на максимум за добър резултат на турнира и очаква да излезем от групата си.
Още по темата: общо новини по темата: 4
19.04.2024
17.12.2023
20.11.2023
02.11.2023






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Марица на Величко Величков бие с 6:2
Треньорска битка! Левски и Крумовград се надцакват за бивш наставник на Ботев
Пловдивчанин се ядоса след Вечното дерби, започва титуляр на "Колежа"?
Академик Пловдив спечели бронз от държавното първенство до 19 г.
Ботев пусна още билети за мача с ЦСКА-София, бройките са ограничени
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: