ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Бонев се видя с Фабио Капело, каза как е Локо и чувствени думи за Стефан Божков
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:06 / 02.02.2014Коментари (10)4337
© Gong.bg
Легендата на Локомотив Пловдив и българския футбол Христо Бонев даде специално интервю за Gong.bg, ден преди рождения му ден. Той е роден на 3 февруари 1947 година. Бонев говори с много чувство и емоционално за напусналия ни в събота Стефан Божков, с който е работил дълги години. Той разкри, че много харесва Локомотив в този му вид и играта срещу Динамо Киев, и особено срещу Стяуа.

Накрая Бонев разказа за днешната си вълнуваща среща с Фабио Капело, старши треньор на Русия, с когото си спомниха за мач от 1972 година.

"Изключително трудно ми е да говоря при една такава загуба, каквато е кончината на Стефан Божков, започна Бонев. Смъртта на Стефан Божков означава за мен, че ни е напуснал един изключително близък човек, един човек, който направи много за мен и израстването ми като футболист. За мен той ще си остане като най-великия треньор в историята на българския футбол. Неговата интелигентност и неговият професионализъм бяха за нас, по-младите от него, пример за подражание. Изказвам моите съболезнования към близките му и към хората, които го обичат. Нека там където отива да намери спокойствие и да наблюдава развитието на българския футбол отгоре."

Що се отнася за Локомотив и как го вижда Христо Бонев, той сподели следното:

"Изключително приятно съм изненадан от видяното в играта на Локомотив, откровен е Христо Бонев. От начина по който играе отборът, който Сашо Станков гради. Въпреки че загубихме от Динамо Киев, можехме и да победим. Вчерашният мач със Стяуа Букурещ беше нещо, което досега не съм виждал в играта на Локомотив. Ако така продължаваме, аз смятам,че ръководството трябва да постави пред отбора изключително висока цел - класиране в първата тройка. Само това би ме задоволило, защото имаме изключителни състезатели, които са разбрали къде са дошли и ще направят всичко възможно за пълния успех на Локомотив."

Уникална и емоционална среща имаше Христо Бонев на базата в Марбея. Той се видя с легендата на треньорската професия Фабио Капело, който като селекционер на Русия бе дошъл да гледа тренировката на Динамо Москва. Бонев и Капело се познаха и се прегърнаха, а после си спомниха за миналото и стигнаха до мач, който се е играл преди 40 години - през 1972 година.

"Аз много добре знаех италиански, разкри Бонев. Съпругът на сестрата на моята жена бе италианец и често ходехме там. Днес, на развален вече италиански се видяхме и поговорихме с Фабио Капело, който е дошъл да наблюдава руските отбори, които се подготвят тук. Погледнахме се, той ми се усмихна, аз му се усмихнах и когато му припомних, че сме играли Локомотив и Ювентус за панаирните градове и един изключително добър мач за мен през 1972 година мач на националния тим под ръководството на покойния Христо Младенов с Ювентус, то ние се сетихме за годините, когато сме играели. Даже с малко тъга и той и аз си спомнихме преди 40 години какво сме били."

Още по темата: общо новини по темата: 209
06.03.2014
28.02.2014
27.02.2014
26.02.2014
25.02.2014
25.02.2014
предишна страница [ 1/35 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Само като прочета какви футболисти са игралили на бенефиса на Боната, не мога да се сетя за някоя папагалска легенда да има бенефис, пък камо ли да е уважен от някой известен футболист! Локомотив - клуб с традици и легенди.
Колкото повече опознавам хората ,толкова повече заобичвам животните. ♥ !
на 02.02.2014 г.
+2
 
 
Среща на футболни гиганти.
+3
 
 
аврамоффф , смешен си братле и много жалък за да коментираш изобщо нещо свързано с НАЙ-ГОЛЕМИЯ БГ футболист ...!!! ама кво да очакваш от дпс подлоги като вас ..
+10
 
 
Христо Бонев е леганда на БГ футболла - папагали скапани . Запомнете го един път завинаги .
Veni, vidi, vici--Botev forever. Не е нужно да работиш в аптека, за да бъдеш заобиколен от капути!
на 02.02.2014 г.
-10
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
ПФК Локомотив с призив към феновете за дербито срещу Лудогорец
Дубълът на Локо се мести на стадион "Пловдив"
9 победи и 6 равенства! Няма друг наш отбор, който да играе толкова успешно срещу Лудогорец
"Черно-бял" тандем! Гонзо взе шампион с Локо в БФС
Трансферът му се оказа несполучлив, Локо няма да купува правата на белорусин
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: