ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Кирил Котев: Локомотив Пд ми е на сър­цето
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:22 / 24.08.2012Коментари (14)3830
© Plovdiv24.bg
Бившият защитник на ЦСКА Кирил Котев призна, че не изпитва никаквикви сантименти, когато играе срещу червените, въпреки че пази чудесни спомени от престоя си на Армията. Футболистът на Локо Пд говори пред "7 дни спорт'' за предстоящия мач с армейците, за промените на Лаута и за амбици­ите пред новия Локомотив.

- По-специален ли е за теб предстоящият мач между ЦСКА и Локо Пд?
- Не бих казал, че е по-специален, този мач съм го играл вече много пъти. Тръпката е отми­нала вече, не е както в началото. Мач като всеки друг. Може да се каже, че е по-специален от тази гледна точка, че доста дълго време отсъствах от терена заради конту­зия и вече много ми се играе. Надявам се срещу ЦСКА да направя своето завръщане.

- Успя ли да се въз­становиш, готов ли си за игра?
- Не съм сигурен дали ще взема участие в мача, но съм напълно възста­новен и съм готов.

- Играл си и в двата отбора, кой от тях ти е повече на сърце?
- Роден съм в Пловдив, в Локомотив започнах като футболист, нормал­но е той да ми е на сър­цето. ЦСКА си е ЦСКА, постигнах много с този отбор, всички знаят какви са успехите на клуба. Имам много хубави моменти с червените. И с двата отбора ме свързват много хубави спомени, но Локомотив е този,който ми е повече на сърцето.

- Готов ли е Локомо­тив за символичното гостуване на ЦСКА?
- Отборът е напълно нов, повечето момчета даже се запознаха едва преди една-две седми­ци. Сега се изгражда тимът и се нуждаем от още малко време да се сработим. Надявам се колкото се може по-бър­зо да постигнем този игрови облик, който се иска от нас.

- Това, че мачът ще се играе в Сливен без­спорно е предимство за вас...
- Така е, това е един голям плюс за нас. Ху­баво е, че този мач няма да се играе в София, а на неутрален терен. В столицата винаги се играе по-трудно.

- Много твои съот­борници преминаха в ЦСКА, ти защо не се върна на Армията?
- Разговарял съм със Стойчо Младенов още преди да станат проме­ните в Пловдив, но тогава все още бях контузен. Разбрахме се, че най-до­брият вариант за мен е да остана в Локомотив.

- Каква е атмосферата на Лаута в момента?
- Атмосферата е отлич­на, дойдоха доста опитни футболисти, които ще играят заедно с младите. Пак казвам, тепърва изграждаме отбора, всеки тренира сериозно и е въпрос на време да запо­чнем да побеждаваме и да показваме все по-добра игра. Доста хора напуснаха, сега всичко се гради наново.

- Къде виждаш Локомотив през този сезон?
- Трудно е да се прогнозира от сега, но ще направим всич­ко възможно да класираме от­бора колкото се може по-напред. Не можем да обе­щаем нещо голямо, ще играем мач за мач и съвсем скоро ще си проличи къде ни е мястото. Не искам да гадая, къде ще сме в класирането и дали ще спечелим купи и медали. На този етап най-важното е да тръгне отборът.

- Какво се промени с ид­ването на новия собственик?
- Надявам се съвсем скоро да се усети тази промяна, все още е твърде рано. Тепърва започва пърството и човекът не е навлязъл напъл­но в нещата. Все още може би не е напълно наясно с какво точно се е заел. Доколкото разбирам, има да покрива някакви стари дългове, но това си е работа на ръководството, мо­ите задължения са да играя.

- Следиш ли случ­ващото се с ЦСКА чуваш ли се с бившите си съотборници?
- Поддържам връзка с момчетата, с които сме играли заедно в отбора. Знам, че и при тях положението не е никак розово. Но нас не ни интересува какви проблеми имат те, гледаме си нашата работа. Наистина запознати сме, че в ЦСКА в момента имат много големи проблеми. Нека те да си ги решават, ние се концентрираме вър­ху нашата игра и нашия отбор.

- Там анонсират про­мени като в Локомо­тив...
- Дори не искам да ко­ментирам тези неща. В момента съм футболист на Локомотив и другото няма значение за мен. Има си шефове, спортно-техни­ческо ръководство, те да се оправят. Аз им пожелавам успех, нещата да се раз­вият по най-добрия начин за тях.

- Би ли се върнал отно­во на Армията?
- Прекарал съм чети­ри прекрасни години в ЦСКА, запазил съм много хубави спомени оттам. Постигнахме доста хубави неща. Всичко е възможно един ден, но на този етап целта ми е да играя колкото се може повече, за да навляза в най-добрата си форма. Въобще не мисля за ЦСКА или за някакви други отбори.

- Какъв ще е изходът от мача с ЦСКА?
- Пожелавам успех на нашия отбор, не знам ка­къв ще е изходът от мача. Знаете, срещу ЦСКА ви­наги е трудно, независимо в какво положение се на­мира отборът. Не искам да се ангажирам с прогнози, нека по-добрият отбор да победи. Имаме своите шансове, излизаме и се борим, всичко е възможно да се случи.
Още по темата: общо новини по темата: 30
01.03.2013
29.08.2012
28.08.2012
27.08.2012
27.08.2012
26.08.2012
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
браво кире ...!! с теб , златински , дани , димо ще изплуваме отново ...
+4
 
 
Киро аиде стига вече майна, истинските Локомотивци, които остават завинаги във сърцата на феновете са тези, които са предани на отбора до последно. Как не се спря на едно място...Стойчо бил му казал...ми ходи си при Стойчо, кво ни занимаваш нас?
+3
 
 
Този е при нас само докато се възстанови - 2 пъти вече избяха от "отбора на сърцето си". Нямам уважение към такива. Нека яде банани като Карнавалио
+3
 
 
Уж бил локомотивец: - Много твои съотВ­борници преминаха в ЦСКА, ти защо не се върна на Армията? - Разговарял съм със Стойчо Младенов още преди да станат промеВ­ните в Пловдив, но тогава все още бях контузен. Разбрахме се, че най-доВ­брият вариант за мен е да остана в Локомотив.
+4
 
 
Ми що не си седя тогава при тях? А на джобето кой ти е?
0
 
 
Всички в Сливен наще момчета имат нужда от нас кокал пускай младежите за да няма тупалки.
-1
 
 
Истинското заглавие е "Сарсету мий фен на Локу", но се е наложила редакторска намеса...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
ПФК Локомотив с призив към феновете за дербито срещу Лудогорец
Дубълът на Локо се мести на стадион "Пловдив"
9 победи и 6 равенства! Няма друг наш отбор, който да играе толкова успешно срещу Лудогорец
"Черно-бял" тандем! Гонзо взе шампион с Локо в БФС
Трансферът му се оказа несполучлив, Локо няма да купува правата на белорусин
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: