ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Чунчуков дава цвят на Ботев и България
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:09 / 29.09.2014Коментари (25)7288
© Plovdiv24.bg
Ботев бе напуснат от своите звезди през лятото, но това даде шанс на младите момчета в отбора. Едно от тях, Цветелин Чунчуков, вече се превръща в любимец на жълто-черната част на Пловдив. Той вкара страхотен гол в събота в дербито срещу Локомотив, подаде и на Иван Цветков за крайното 2:0. Какво нападение само - Цветков и Цветелин, младият и старият, бъдещето и настоящето...

Чунчуков е роден в Пазарджик на 26 декември 1994 година и започва своята кариера в школата на местния Бенковски. Едва 15-годишен нападателят прави дебют за зелено-белите във В група - на 2 май 2010 г. срещу Германея, а 10 дни по-късно вкарва и първия си гол - за домакинското равенство 1:1 срещу Малеш Микрево.

Добрите му изяви и големият му талант грабват очите на скаутите на Левски и през 2011-а той преминава в школата на сините. А там е втори реализатор при 19-годишните през сезон 2012/13. От "Герена" обаче го отмъква малко парадоксално Мъри Стоилов - архитектът на синия тим, написал приказката преди десетина години. Именно нюхът му към младите таланти е най-голямата сила на треньора и той вижда в Чунчуков бъдещ голмайстор на канарчетата.

В Пловдив 18-годишният тогава футболист подписва първия си професионален договор, но бързо е пратен в Б група в сателита на Ботев Раковски, където са сезон 2013/14 се отчита с два гола - в първенството и за купата. Не много блестящи показатели, но пък финансовата криза при канарчетата дава път на момчетата от школата и ето че Чунчуков вече е част от първия отбор на жълто-черните, а с бойната задача да прави нов отбор се е заел Велислав Вуцов.

Дебютът на младока е в Европа срещу Либертас. Първия си гол за канарчетата Чунчуков вкарва срещу Санкт Пьолтен в следващия кръг, но домакинското 2:1 на 17 юли не е достатъчно, тъй като "бебетата на Вуцов" падат с 0:2 в Австрия. А точно месец след това Чунчуков и неговите съотборници гостуват на "Герена", като нападателят дори вкарва на бившия си тим, но Ботев губи злощастно в края - 1:2.

Очертава се като една от младите ни надежди, а най-големите ни липси при А отбора са именно в атака. Това е намигване по-скоро към Любо Пенев.

Надеждите на Ботев за нещо повече от място в шестицата този сезон са свързани с младите таланти, а най-големият измежду тях се казва Цветелин Чунчуков!

Източник: в. "Тема Спорт"

Още по темата: общо новини по темата: 52
02.10.2014
30.09.2014
29.09.2014
29.09.2014
29.09.2014
28.09.2014
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+4
 
 
Дано и в бъдеще не само Цветелин, а и другите ни млади запазят хъса и раздаването си, който показват в играта, а с времето към тях прибавят и рутина. Тогава и те и отбора ще имат голямо бъдеще.
+9
 
 
Колкото повече мачове играе това момче, толкова повече ще се развива. Рядкост са ситуациите когато се чуди какво да прави с топката, но и това ще го изчисти. Просто му трябва повече опитност, а до него е вуйчо Ваньо - подарък на съдбата!
+14
 
 
предлагам тази снимка да се отпечата на тениски които да се пуснат в продажба
-24
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (6)
+19
 
 
Буферляците 2 дена не са спали заради кошмара Чунчуков!
-23
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Лудогорец към Неделев: Не се предавай!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: