ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (17) | Вчера (19)
Полицията привиква агитките на Ботев и Локо
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:45 / 23.09.2014Коментари (14)3882
© Plovdiv24.bg
Полицията в Пловдив е на крак за дербито. Утре представители на органите на реда ще се срещнат с тарторите на двата фенклуба на Ботев и Локо, за да ги призоват за европейско поведение по трибуните и взаимно уважение.

Супердербито на Пловдив е на 27 септември /събота/ от 17,00 часа на "Футболен комплекс Ботев 1912".
Още по темата: общо новини по темата: 52
02.10.2014
30.09.2014
29.09.2014
29.09.2014
29.09.2014
29.09.2014
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+4
 
 
Омразата дойде от поколението, родено между 94 и 98 година, която му бе изкуствено наложена от един виден тартор на буферите - Косьо Манчестъра. По времето на Жоро Илиев, когато Локомотив Пловдив беше официално закрит от съда, а Велбъжд Кюстендил беше преименуван на първия, се навъдиха доста фенове, които до тогава бяха ботевисти. Сега са видни тартори в буферската агитка и мога да ги назова по имена, ама няма смисъл реално. Истината е, че Ботев Пловдив винаги е бил отбора на Пловдив, а Локо винаги е бил догонващ. И по успехи и по фенска маса. И за да компенсират, буферите приложиха стратегия на лъжлива пропаганда, с която промиха мозъците на подрастващите тогава и ги накараха да мразят Ботев повече, отколкото да обичат Локомотив. Промениха историята на клуба, промениха емблемата дори. Неслучайно ги наричам буфери, а не локомотивци. Имам честта да познавам доста истински локомотивци и голяма част от тях отдавна са приели истината, че Локомотив Пловдив (какъвто те го помнят) не съществува от 2001 г. От наша страна тяхната омраза бе дълго време аристократично игнорирана, а така тя нарастваше още повече. За щастие с взимането на клуба от Коко Динев, буферите започнаха началото на края си и това до някъде ме радва, защото все пак има искрица надежда истинския Локомотив Пловдив 1936 да се възроди. Но това ще стане само след като махнете тия 150-200 олигофрена с промити мозъци.
+4
 
 
Правилно момчета ,да не забравяме снопа с пръчки на Кан Кубрат!!!Неговия завет е българин срещу българин да не воюва!!
+9
 
 
Присъединявам се към призива на колегата локомотивец! За нашите фенове е "мъжко" да се псува противника, така се показват мускули! Като гледах Ливърпул и Лудогорец, силно ме впечатли, че на стадиона нямаше буферни зони. Феновете на двата отбора бяха заедно. Но каква подкрепа, какво величие! Не настръхнахте ли при изпълнението на химна на Ливърпул! Нашите агитки, с псувните, може би създават по-футболна атмосфера! Бабаитлъка е слабост, човек изпада в подобно състояние, когато е с изчерпани аргументи! Тази "модерна" фен-култура е привнесено от шопите! А те не са и шопи, а са сбирщайн от кол и въже! Излиза, че ние плагиатстваме от тях! Левскарите пеят за ЦСКА - кочина, локомотивците, жълта кочина! Плагиатът се е примирил с превъзходството на оригинала! А ние сме пловдивчани! Къде е логиката за всичко това!
+15
 
 
Знам,че това няма да достигне до тарторите на двете агитки,но дано достигне до всички тези за които футбола е начин на живот,за тези фенове които подкрепят отбора си без да провокират и правят глупости на трибуните и извън тях!В началото на 90-те аз и моя съученик отиваме на мач заедно той-с шалче на Ботев аз с шалче на Локо.Мача се играеше пред препълнени трибуни на ст.Христо Ботев,ние двамата седнахме заедно на трибуна Изток там където ви се събира агитката сега.Нашите изпълняват корнер топката отива към Видолов и той с петичка я прекарва през краката на вашия вратар Кулиш!0:1!Аз ставам и се радвам,до мен още хора стават и се радват а един чичка вика"Абе де**а и вратаря"и се смее.След това(не си спомням кой центрира)топката отива към Хвойнев,той стреля с глава,нашия вратар Василев скача,топката се удря в гредата,в гърба на вратаря и влиза в мрежата!1:1!Пак същия чичка стана и пак каза"абе де**а и вратаря"Мача свърши с този резултат,ние се прибираме от страната на Каменица,вие от другата страна!Това е!Да беше много отдавна,да изпитвам носталгия,но това е начина майна!Пловдив е културната столица на България от както свят светува,пловдивчани сме толерантни и хубави хора,нека да не превръщаме един мач в битка извън терена и на трибуните!Футболистите да си играят мача а ние да си ги подкрепяме!Толкова ли е трудно...и най важното-стига с тия провокации от двете страни!Не се поддавайте на хората с микрофоните!Те като кажат примерно "ей жълтури майка ви..."не пейте тези песни!Вие от ваша страна не пейте "циг.ни"това убива цялото дерби,почват се едни дълги цветущи песни и става една грозна картина!Стига вече!Това с циг.ни и турци сте е толкова смешно...как пък един път не забелязахте 3-мата индийци зад сър Фергюсън!Те англичани ли са?Досега не сте ли виждали в Испания как си подкрепят отборите фенове седнали един до друг?В Англия,Италия,Франция...как можеш да спреш някой човек независимо от какъв етнос и религия да обича отбора си?Може да си турчин,евреин,арменец и т.н. но футбола обединява всички религии и етноси!Така,че стига с това трибуна Истанбул,циг.ни и т.н. не се поддавайте на провокации!Нека покажем на цяла България как се подкрепя любимия отбор!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Пловдив домакин на турнир от държавното по волейбол до 20 години
Карагарен свири на Локо, пловдивчанин от Първа лига на Несебър
В Испания: Скоростта на велик Димитров изгони Алкарас от Маями
Децата на Локо с успех над Ботев
Емблемата на ПФК Ботев заблестя на "Колежа"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: