ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Локо постави Левски на колене по пътя към финала за Купата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:56 / 15.03.2012Коментари (361)49065
Локомотив Пловдив победи с 2:1 Левски в 1/4-финален двубой от турнира за Купата на България. Макар и да играеха срещу 14 човека днес "черно-белите" изнесоха един от най-добрите си мачове на Лаута и заслужено продължиха в следващата фаза на надпреварата.

Пловдивчани започнаха много силно срещата, като се нанесоха изцяло в половината на своя опонент и създадоха няколко добри атаки, но без гол. В 20-ата минута капитанът на Локо Пд Здравко Лазаров проби отляво, след което бе съборен на границата на наказателното поле, но рефера Ивайло Стоянов-Сватбата подмина ситуацията, което предизвика гнева на резервната скамейка на домакините, както и на публиката. В ответната атака Левски откри резултата. Рамос проби по дясното крило, центрира в наказателното поле към Калво, който засече и вкара за 1:0 в полза на Левски.

След гола Локо Пд не се предаде и се втурна изцяло в атака, но само малшанса не им достигна да изравнят, след кота уцелиха три греди до почивката.

През втората част картинката в мача не се промени. Локомотив Пловдив редеше атака след атака пред вратата на Пламен Илиев, но така и не достигнаха до гол. Четвърт час преди края на срещата Рамос замаха да изчисти една топка в наказателното поле, но не успя да уцели коженото кълбо и тя срещна ръката му, а рефера отново си затвори очите и подмина положението. Две минути по-късно страничния рефер отново ощети домакините, като вдигна несъществуваща засада на Базил дьо Карвальо, който излизаше очи в очи с вратаря на "сините".

В даденото от рефера продължение "черно-белите" стигнаха до така чакания от феновете на Лаута гол. Даксон Да Силва центрира от корнер на първа греда, Юнес Бенжелюн отклони с глава към Михаил Венков, който с глава заби за 1:1 и докара мача до продължение. След гола на Венков напрежението на терена ескалира между играчите на двата отбора. Базил дьо Карвальо и Христо Йовов се сдърпаха, и в крайна сметка Ивайло Стоянов им показа на двамата червени картони.

Още в първата минута на първото продължение Здравко Лазаров взриви публиката на Лаута, като направи пълен обрат в мача. Капитанът на Локо Пд се подигра с цялата отбрана на левскарите в тяхното наказателно поле и със силен удар вкара за крайното 2:1. 

След гола Локомотив Пловдив свали темпото на игра и се поприбра в своята половина. Възпитаниците на Емил Велев успяха да удържат до края на мача резултата и се класираха на 1/2-финал в турнира за Купата на България.

Състав на Локомотив Пд: Караджов, Родригес, Бенжалюн, Дяков, Венков, В.Георгиев (46' Д. Георгиев), Златински, Даксон (98' Й. Тодоров), Лазаров (112' Ил. Йорданов), Карвальо, Сержиньо


Още по темата: общо новини по темата: 220
22.05.2012
19.05.2012
18.05.2012
18.05.2012
18.05.2012
18.05.2012
предишна страница [ 1/37 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на БОЖО
премахни филтъра

+19
 
 
няма нищо по-хубаво от това да разберат шопчетата че футбола в Пловдив е жив,макар че нашите от БОТЕВ с нищо не показаха,че ЗАСЛУЖАВАТ публиката която ги ПОДКРЕПЯШЕ. УСПЕХ НАТАТЪК
+14
 
 
когато играеш за победа само малшанса може да те спре..честито локомотивци,надявам се че нашите момчета от Ботев ще се замислят затова ,защо се намират на терена!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Шапки долу пред един от големите герои на Локо, който несправедливо бе наказан 8 месеца
Честито! Двама от Локо имат повод да почерпят днес
Пловдивски футболист с първи гол в Литва, попадна и в отбора на кръга
Стана ясно защо Левски не успя да привлече свободния вече Динко Хоркаш
Хеттрик за Даниел Маджаров и два гола на Петър Андреев при разгром на "Лаута"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: