ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Лазаров: Нашите предимства са колективът и публиката
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:22 / 16.05.2012Коментари (3)2805
© Plovdiv24.bg
Локомотив (Пловдив) и Лудогорец ще определят тази вечер на стадион "Лазур" носителя на Купата на България по футбол. Преди двубоя в Бургас капитанът на "смърфовете" Здравко Лазаров - Електричката се съгласи да отговори на въпросите от "Труд":

- Г-н Лазаров, готов ли сте вече за игра?

- За нищо на света няма да пропусна най-важния за Локомотив (Пд) мач за го­дината - финала за Купата на България срещу Лудогорец. От известно време се боря с едно упорито мускул­но разтежение, но в сряда стискам зъби и играя на мак­симума на възможностите си от първата до последната секунда. Още няколко мом­чета в отбора начело с по­ртугалеца Серджиньо стра­дат от различни травми, но и тете ще играят. Това е за нас мачът на сезона, ако го спе­челим, се класираме за Ли­га Европа.

- Букмейкърите обаче дават предимство на съ­перниците ви от Лудого­рец...

- Ние винаги сме аутсай­дери във всички мачове още от самото начало на турни­ра за Купата на България. Нямам нищо против да про­дължат да ни подценяват до края, пък в сряда вечер на стадиона в Бургас ние да грабнем трофея! И Левски (Сф) беше фаворит преди четвъртфинала на "Лаута", и Литекс преди полуфинала в Ловеч, но знаете как за­вършиха тези двубои.

- Има ли сили Локомо­тив (Пд) да надиграе за трети пореден път Лудогорец през този сезон, след като в първенството спечелихте с 1:0 на Лау­та и завършихте 0:0 при гостуването си в първия кръг на "А" група?

- Аз този хикс в първия кръг в Каварна го броя за победа, тъй като тогава главният съдия Станислав Тодоров ми отмени чист гол. Лудогорец са много добър отбор, който играе красив футбол, но след като сме ги надиграли на два пъти, не виждам причина да не го сторим и за трети път. Лудо­горец като всеки отбор съ­що има и своите слабости, от които смятам да се възползваме отново. Не може да нямаме притеснения и от факта, че пак същият рефер, който ми отмени гол в първия кръг, ще ни свири и фи­нала. Но нищо не можем данаправим освен да нади­граем убедително съперни­ка и не му оставим много шансове странични факто­ри да повлияят на крайния изход от двубоя.

- Кои са предимствата на Локо (Пд) пред Лу­догорец?

- Колективът и нашата не­вероятна публика. Знам, че нашите фенове ще бъдат в пъти повече от тези на съ­перника ни и на практика и в Бургас ще се чувстваме ка­то на твой терен и сякаш играем на "Лаута". Заради тази публика всеки футбо­лист трябва да се раздава не на 100, а поне на 120 про­цента, тъй като независимо от резултата, от развоя на мача тя ни подкрепя от първата до последната секунда и сякаш ни дава крила.

- Вече 20 години сте в професионалния футбол, обличали сте екипите на 15 различни клуба, но имате само един трофей - Купата на Турция през 2002 г. с Коджаелис­пор... -

- Това бяха уникални и не­вероятни мигове, тъй като и тогава никой не ни слагаше в сметките. Но със съотборни­ците ми от Коджаелиспор разгромихме с 4:0 суперфаворита Бешикташ на неутрален терен в Бурса, а аз вкарах тогава втория гол. Имам в колекцията си Купа на Турция, сега искам в сряда вечер в Бургас да вдигна и Купата на България.

- На кого ще посветите купата, ако я спечелите?

- На семейството ми и на великата публика на Локо­мотив (Пд). Изкарах три не­вероятни сезона на "Лаута", където се чувствам като у дома си. Заради тези фенове съм готов да играя с черно-бялата фланелка, докато имам сили и съм желан в от­бора.

- Това означава ли, че дори и на 36 години сте готов да продължите състезателната си кариера и да подпишете нов договор с Локомотив и за следва­щия сезон?

- Ако ми предложат, с най-голямо удоволствие. На "Лаута" се чувствам неве­роятно и съм готов да оста­на, докато имат нужда от мен.

Източник: в. "Труд"

Още по темата: общо новини по темата: 220
22.05.2012
19.05.2012
18.05.2012
18.05.2012
18.05.2012
18.05.2012
предишна страница [ 1/37 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
ТИ СИ НАШ ГЕРОЙ,СВАЛЯМ ШАПКА ПРЕД ТЕБ ВЕТЕРАНЕ!!!ВЯРВАМ В ЛОКОМОТИВ!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
17-годишен талант тренира с представителния отбор на Локомотив
Фенове на Локо организират благотворителен футболен турнир
Томаш с много важно изказване относно бъдещата селекция на Локо
Огромно признание в Китай за бивша звезда на Локо
Тежък удар за Локомотив Пловдив
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: