ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Предстои една от най-важните стъпки за изграждането на комплекс "Локомотив"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:24 / 25.05.2024Коментари (13)7676
©
Фенклубът на Локомотив Пловдив с обръщение за стоежа на стадиона:

Локомотивци,

От началото на 2024 г. провеждаме редовни срещи с новия екип на Община Пловдив, който отговаря за строителството на комплекс Локомотив. В хода на тези срещи фокусът беше върху маркиране на основните параметри, на които трябва да отговаря комплексът след своето завършване, което да даде възможност на общината да планира и изпълни инвестицията в срок до 2026 година. Предмет на обсъждане бяха и текущи въпроси, свързани с експлоатацията на стадиона.

В резултат на обсъжданията с Община Пловдив и кмета г-н Костадин Димитров, в качеството на инвеститор, се поеха следните основни ангажименти и бяха определени следните основни етапи:

- Цялостно завършване на стадион "Локомотив“, включително ъглови сектори, подмяна на осветлението, като всички елементи от стадиона да отговарят на изискванията на УЕФА за провеждане на международни футболни срещи от IV+ категория;

- Помещенията под всички трибуни и сектори да бъдат използваеми, като със своята функция допринасят за превръщането на комплекса в обществен център, който да бъде използван целогодишно от всички граждани. Това включва изграждането на музей, детски парти център, клубен магазин, спортен бар и други.

- Изграждане на паркова и паркинг зона с необходимата техническа и комуникационна инфраструктура за задоволяване на нуждите на комплекса и изпълнение на изискванията на УЕФА за провеждане на международни футболни срещи, включително изграждането на необходимите нови съоръжения – рекреационни зони, трафопостове, резервоари и други.

- Изграждане на нови автомобилни и пешеходни подходи към комплекса за разделяне на потоците, спрямо изискванията на УЕФА;

- Подновяване на тренировъчните терени;

- Подновяване на основния терен на ст. "Локомотив“ и изграждане нова поливна, дренажна и отоплителна система;

- Изграждане на единна озвучителна уредба за целия стадион;

- Изграждане и оформяне на периметъра на комплекса по цялото протежение към парк Лаута, с което комплексът да бъде естествено продължение на градската среда;

- Изграждане на общежитие за нуждите на детско-юношеската школа на "Локомотив“ с приблизителни параметри ЗП - 800 м2 и РЗП - 3000 м2;

- Строителните дейности трябва да се извършват по начин, които не възпрепятства провеждането на футболни срещи на Локомотив Пловдив;

- Намиране на решение за дългосрочната техническа поддръжка на комплекс "Локомотив" и всички сгради и съоръжения в него, като по темата пряко се работи с футболния клуб. Обсъдени са различни примери от световната практика. Очаква се официално предложение за решение на темата.

Предстои една от най-важните стъпки на изграждането на комплекс "Локомотив", която трябва да свърже всичко изградено до момента в едно цяло – обявяването на обществена поръчка за избор на изпълнител на части от комплекса, за които има изготвени работни проекти. Предстои и въвеждането в експлоатация на помещенията под изградените трибуни.

Както винаги, привържениците на Локомотив Пловдив ще продължим да следим работата на Община Пловдив, като ще извършим детайлна проверка на всички компоненти от предстоящата поръчка за избор на изпълнител след официалното ѝ обявяване. Нашето очакване е, че сроковете, които са били обсъждани в хода на разговорите, ще бъдат спазени при планирането и най-вече при изпълнението на поръчката.

Очакваме Община Пловдив да работи с желание и активност, които съответстват на обществената значимост на проекта, който към момента се явява най-модерният спортен комплекс в България, а стадионът ще може да получи възможно най-високата категория на УЕФА – 4+!

Разчитаме, че неговото изпълнение няма да бъде повлияно и обвързано с други текущи и бъдещи обществени събития в страната.
Още по темата: общо новини по темата: 217
05.06.2024
03.06.2024
25.04.2024
24.04.2024
29.03.2024
11.03.2024
предишна страница [ 1/37 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Пловдив има нужда от добри условия за спорт. Дано го направят,само Ботев!
0
 
 
Кой дава пари да се строи това посмешище? Такива съоражение не се строят в Европа от 70-те години насам!До кога ще крадете парите на истинските пловдивчани?Детски градини кога? Да не говорим,че дори в най-напечените мачове на Локомотив не ходят повече от 2-3 000 човека.
-3
 
 
Най чаканото нещо от пловдивчани. Завършване напълно на целият комплекс Локомотив. Купи, медали, титла си имаме, чакаме стадиона и цикълът на щастието ще е направил пълна обиколка.
+1
 
 
Те фенове нямат стадион ще им строят. Една трибуна им е повече от достатъчна
0
 
 
Майко мила, защо не бяха проектирани тези ъглови сектори заедно с целия проект? Сега ще пришиваме балтон на копчето! Осветлението! Кой го измисли в сегашния му вид? Моето предложение е Локото да се измести на игрището в Оризари за 2-3 години, за да може да се работи ударно по стадиона.
+3
 
 
Както решат феновете и клуба , заедно с общината да правят стадиона , само по бързо да действат , че парите в България изчезват много лесно...нали Спортклуб трябваше да е готова за началото на сезона , а явно няма да стане , защо се бави ...
0
 
 
Те фенове нямат стадион ще им строите. Една трибуна даже им е много
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Крумовград взе юноша на Локомотив със 100 мача в Първа лига
Призив от "Лаута": Да пожелаем заедно успех на Пенев! Очакваме ви на стадиона!
Шейх Диаманка е в полезрението на Локомотив Пловдив
ПФК Локомотив: Футболното ни училище продължава и през лятото
Беше капитан при Любо Пенев, но също напусна! Може ли да се върне отново на "Лаута"?
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: