ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Бруно Акрапович призна за голямата си грешка в България, разказа интересни неща
Автор: Стойчо Генов 11:27 / 12.01.2024Коментари (0)4932
©
Бившият треньор на Локомотив Пловдив и ЦСКА-София Бруно Акрапович даде първото си интервю като наставник на Железничар Сараево. Босненският специалист за първи път в кариерата ще работи в своята родина. Новият му клуб обаче има тежката задача да се спаси от изпадане, тъй като в момента се намира на 10-о място във временното класиране с 19 точки, но с този актив са още два отбора, сред които предпоследният ФК Игман Конйич (във втора дивизия изпадан последните два в подреждането).

"За мен, както и за вас, назначаването ми беше изненада, защото всичко се случи за един ден. Получих предложението, след което дойдох в Сараево за разговори и приех. Горд съм, че ще работя в най-големия клуб в страната, което ме прави щастлив. Ще се опитам да дам всичко от себе си, за да вдигна играчите, да направим добри резултати, най-важното да съберем точки, да излезем от ситуацията и да вървим стъпка по стъпка към по-добри времена", заяви Бруно Акрапович пред клубната телевизия на Железничар при представянето си.

След това той даде обширно интервю за босненското издание Klix.ba, в което разказа интересни неща.

"Самир Бекрич ми се обади и му казах, че бих искал да говорим лично, защото така обичам да преговарям. Веднъж направих грешка и се съгласих по телефона. Дойдох в Сараево, разговорът продължи около 45 минути и реших, че това е следващият ми клуб", каза Бруно Акрапович.

Макар и без да назовава конкретни имена, той имаше предвид грешката си при преминаването от Локомотив Пловдив в ЦСКА-София, когато се съгласи да напусне "Лаута" след само един телефонен разговор с Гриша Ганчев.

Plovdiv24.bg припомня на читателите си, че тогаво Акрапович се изхвърли с репликата: "Обаждане от ЦСКА е равносилно на това да ти звъннат от Байерн Мюнхен. Просто си събираш багажа и тръгваш"!

"Договорът е за година и половина и лесно се разбрахме за това. За да имам шанс да променя нещо в клуба за по-дълъг период и за да има шанс клубът, ако се преместим в правилната посока, това би било по-дълго сътрудничество. Що се отнася до мен, аз съм много доволен от клуба и особено от феновете, когато видях колко хора живеят за него, колко хора дойдоха на тренировките... Впечатляващо“, въодушеви се новият треньор на Железничар (Сараево).

"Като треньор никога не съм работил в Босна. Това е моята страна и не съм един от малкото - има много от нас, които се гордеят с нашата страна. Никога не съм казвал нищо лошо за нашите треньори и селекционери и винаги ги подкрепям. Следя нашата лига и нашия футбол, доколкото това е възможно в чужбина, където направих добър треньорски път. Дали е предимство или недостатък това, че никога не съм работил в родината си, времето ще покаже. Мисля, че това е предимство за мен, защото се адаптирам бързо. Където и да съм работил, аз научавах езика веднага и това ми проработи във всяка страна, как да не проработи и в родината ми?

Предпочитам схемата 3-5-2, защото с нея постигнах най-много успехи в кариерата си. Това е доминираща система, но ако не се играе правилно, много лесно се превръща в 5-3-2 и това е опасна ситуация. Но ако футболистите се адаптират добре към нея, получават много положителни резултати. Ако усъвършенстват тази схема, това може да се отрази в резултатите. Но все пак ако видя, че играчите не се адаптират към нея, мога лесно да премина към 4-3-3 или 4-4-2. Аз управлявам добре всички тези системи", каза Акрапович в края на интервюто си за Klix.ba.
Още по темата: общо новини по темата: 35
26.04.2024
23.04.2024
22.04.2024
21.04.2024
18.04.2024
17.04.2024
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Повече от 6 години Локо няма победа на "Тича"! Ще свърши ли тази серия утре?
Радост на "Лаута"! Капитанът на Локомотив подписа нов договор
Черно море се надъхва за мача с Локо
Синът на Кривия отново тренира с мъжете на Локо, отлична новина за Евандро
Фенклубът на Локо към Хоркаш: Ела на стадиона, за да получиш изпращането, което заслужаваш!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: