ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Окончателно: ВАС спря поръчката за централната трибуна на "Лаута", осъди общината да плати 39 450 лв.
Автор: Стойчо Генов 18:37 / 05.12.2023Коментари (21)9640
© Plovdiv24.bg
Върховният административен съд на Република България окончателно спря обществената поръчка за изграждането на централната трибуна на стадион "Локомотив" в Пловдив, научи Plovdiv24.bg. Решението не подлежи на обжалване и е взето от Четвърто отделение на ВАС, в състав: Татяна Хинова (председател), Мира Райчева и Мария Радева.

С решението си съдът отменя откриване на процедура по възлагане на обществена поръчка с предмет "СМР за реализацията на работния инвестиционен проект по части "Благоустрояване и инфраструктура" и Централна трибуна“, част от общинската спортна инфраструктура – стадион "Локомотив“ – град Пловдив.

Делото бе образувано по три касационни жалби, съответно от "ЕЛ СИСТЕМС“ АД, "ПАРСЕК ГРУП“ ЕООД и "ЮНАЙТИД ГРУП“ ЕООД.

Освен това Община Пловдив е осъдена да заплати общо 39 450 лева на трите фирми за разноски по делото.

Plovdiv24.bg публикува без редакторска намеса решението на ВАС:

ОТМЕНЯ решение № 951/28.09.2023 г. на Комисия за защита на конкуренцията по преписка № КЗК-728/760/771/2023 г., с което са оставени без уважение жалбите на "ЕЛ СИСТЕМС“ АД, [ЕИК], "ПАРСЕК ГРУП“ ЕООД, [ЕИК], и "ЮНАЙТИД ГРУП“ ЕООД, [ЕИК], срещу решение № F404575 от 01 август 2023 г. на гл. юрисконсулт в дирекция "Обществени поръчки", длъжностно лице по чл. 7, ал. 1 от ЗОП в Община Пловдив, за откриване на процедура по възлагане на обществена поръчка с предмет "СМР за реализацията на работния инвестиционен проект по части "Благоустрояване и инфраструктура" и Централна трибуна“, част от общинската спортна инфраструктура – стадион "Локомотив“ – град Пловдив“, уникален номер в ЦАИС ЕОП 00267-2023-0096.

ОТМЕНЯ решение № F404575/01.08.2023 г. на гл. юрисконсулт в дирекция "Обществени поръчки", длъжностно лице по чл. 7, ал. 1 от ЗОП в Община Пловдив, за откриване на процедура по възлагане на обществена поръчка с предмет "СМР за реализацията на работния инвестиционен проект по части "Благоустрояване и инфраструктура" и Централна трибуна“, част от общинската спортна инфраструктура – стадион "Локомотив“ – град Пловдив“, уникален номер в ЦАИС ЕОП 00267-2023-0096.

ОСЪЖДА Община Пловдив, [ЕИК], да заплати на "ЕЛ СИСТЕМС“ АД, [ЕИК], разноски по делото в размер 16800 (шестнадесет хиляди и осемстотин) лева.

ОСЪЖДА Община Пловдив, [ЕИК], да заплати на "ПАРСЕК ГРУП“ ЕООД, [ЕИК], разноски по делото в размер 8250 (осем хиляди двеста и петдесет) лева.

ОСЪЖДА Община Пловдив, [ЕИК], да заплати на "ЮНАЙТИД ГРУП“ ЕООД, [ЕИК], разноски по делото в размер 14400 (четиринадесет хиляди и четиристотин) лева.

ОСТАВЯ БЕЗ УВАЖЕНИЕ искането на "ЮНАЙТИД ГРУП“ ЕООД за плащане на разноски в размер на 150лв.

Решението е окончателно.

ПРЕДСЕДАТЕЛ: /п/ ТАТЯНА ХИНОВА

ЧЛЕНОВЕ: /п/ МИРА РАЙЧЕВА, /п/ МАРИЯ РАДЕВА
Още по темата: общо новини по темата: 214
25.04.2024
24.04.2024
29.03.2024
11.03.2024
22.02.2024
15.01.2024
предишна страница [ 1/36 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Мартине, жълта мастийо и фен на кончината. Пак сте с калъфките. И двата отбора. Фатмашките, де... ДГД
0
 
 
Видяла жабата че подковават коня и тя навирила крака.Направете първо източната трибуна,плачещи моми.До кога ще ревете и ще надграждате.Първо пари за скелето,после за южната трибуна,след това за източната.До кога ще искате.Клоуна Крюшо беше казал ще с отпуснатите средства за тенекето ще направи собствена фирма и нов стадион.Голи обещания и цигански изхвърляния.Жалки сте.Покрай Ботев претенциите ви стигнаха тавана.Джуджета мегаломани.
0
 
 
Това е много добре! Новата поръчка ще е много по-качествена!
на 05.12.2023 г.
0
 
 
Как е класиране помаци?
-1
 
 
МОЛЯ ВИ - ВИКНЕТЕ ЛИНЕЙКА ЗА МЕН И АЙШЕТО... СИТЕ СИГАНИ ПЛАЧЕМ - НИ ТОК ИМА, НИ ТРИБУНА ИМА... МИТКО ДЕПРЕСИЯТА СТАНАЛ МИТКО ОПЕЧАЛЕНОТО.. КОЛКО СРАМНО Е ДА СИ ЧЕРНО-БЯЛ МАНГАЛ.
0
 
 
Браво на адвокатите писали са зд.ави хонорари защото са знаели че общината няма юристи като хората.
0
 
 
Хубавите новини не стихват тези дни!Господ им връща на мангалите за изляната злоба по жълтите през последните години!
-5
 
 
Призовавам всички подрастващи да направят правилния избор за отбор и той е ЦСКА СОФИЯ!!! Както виждате при циганското племе само интриги и никога няма да достигнат нашите успехи. Бяха се засилили шампиони да стават, а накрая даже и до топ 6 няма да додрапат, ако изобщо успеят да започнат втория полусезон. Вече почват да предизвикат съжаление със злочестата си участ да са вечно опозорявани от славната Армейска чета, а напоследък и от други отбори. Честита победа на всички армейци срещу отбора на свинята. К*р за Пловдив и Само ЦСКА!! Ах, колко жалко е да си черно-бял мангал!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Повече от 6 години Локо няма победа на "Тича"! Ще свърши ли тази серия утре?
Радост на "Лаута"! Капитанът на Локомотив подписа нов договор
Черно море се надъхва за мача с Локо
Синът на Кривия отново тренира с мъжете на Локо, отлична новина за Евандро
Фенклубът на Локо към Хоркаш: Ела на стадиона, за да получиш изпращането, което заслужаваш!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: