ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (28) | Вчера (23)
Спортното училище в Пловдив обяви 10-те най-добри за 2020 година
Автор: Стойчо Генов 16:16 / 14.12.2020Коментари (0)4135
©
Треньорският съвет към Спортно училище "Васил Левски“ в Пловдив определи и призовата десетка за най-добрите спортисти сред възпитаниците на училището за 2020 година. За втора поредна година номер едно е плувецът Йосиф Миладинов, който вече спечели квота за участие в олимпиадата в Токио догодина. Призовата тройка допълват щангистът Николай Стоичков и волейболистките на Марица Златина Друмева и Мила Пашкулева.

Ето какво още информираха от СУ "Васил Левски":

С гордост можем да обявим, че през 2020 година над сто и двадесет наши възпитаници, завоювали призови места на държавни, балкански и европейски първенства, ще бъдат включени в състава на центъра за подготовка на резерв за спорта за високи постижения към Спортно училище "Васил Левски“ – Пловдив. Това е малка част от труда, който полагат нашите учители по специализирана подготовка по вид спорт, общообразователни предмети и теоретично обучение за да бъдат тези деца нашето достойно бъдеще.

Сред тези талантливи ученици, треньорският съвет към Спортно училище "Васил Левски“ трябваше да определи и призовата десетка за 2020 година.

На десето място се класира Александър Делчев, спорт борба свободен стил, с учител по спортна подготовка Александр Грибков, към СКБ "Локомотив“- Пловдив. Александър е изключително талантлив ученик, към момента е в седми клас. В училището приет преди три години заедно със своите близначки. От него очакваме да се реализира успешно, да бъде всеотдаен към спорта, клуба, треньора, семейството и училището си.

На девето място се класира Илиян Вардинов. През 2017 година е приет със  спорт плуване, а учител по спортна подготовка му е Славяна Раденкова, в ПК "Пловдив 2019“ - Пловдив. Тренира от три годишен, а на четири и половина вече владее и четирите плувни стила. През последните две години, той е част от олимпийския резерв на училището. Мечтата му е да достигне върховете в спорта, като неговия идол е Майкъл Фелтс.

На осмо място се класира Преслава Зокова. Тя също е избрала спорт плуване, а учител по спортна подготовка е Ваня Димитрова. Преслава успешно се развива в ЖПК "Младост“ - Пловдив, като в училището е приета през 2017 година. От тогава се развива много успешно под ръководството на своята треньорка и тази година стана двойна шампионка на завършилото в Благоевград държавно лично отборно първенство по плуване за юноши и девойки младша възраст на 50 и 100 метра бруст.

На седмо място се класират двама състезатели - Ивета Кунчева и Иван Мегленчев. В избрания от тях спорт кану-каяк ги тренира учителя по спортна подготовка Нина Мекерешка, към СККК "Тракия“ - Пловдив. Засега целта им е на Европейското първенство през 2021 година да завоюват призови места.

На шесто място се класира Радостина Ангелова, спорт кану-каяк, с треньор Димитър Генов към СККК "Тракия“ - Пловдив. Радост е в спортно училище от пети клас, но с лекота и се отдават много от спортовете. Любимият и предмет е английски език, а мечтата и е да стане най-добрият треньор.

Петото място е за Христо Кирачен, спорт гребане, с учител по спортна подготовка Златко Караиванов. Христо тренира в СК ‚Хеброс-гребане“ - Пловдив от седем години. Той е част от националния отбор на България през последните три години и е в олимпийския резерв на училището. Като завърши училище има желание да продължи образованието си в НВУ "Васил Левски“ – Велико Търново.

На четвърто място се класира Венелина Петкова, спорт лека атлетика, с учител по спортна подготовка Тодорка Тодорова, към АЛСК "Тракия 96“ - Пловдив. Девойката беше част от състава на българският отбор на Балканският шампионат за юноши и девойки, който се проведе на 12-13 септември в Истанбул. Венелина е шампионка на копие при юношите и девойките под 20 години през 2020 година. Дисциплината се проведе на 26 юли 2020 г. на националния стадион "Васил Левски“ в София. Избрала е пътят на спорта и след като завърши училище да продължи в НСА "Васил Левски“ - София.

На трето място се класират състезателките на ВК "Марица“ - Пловдив Златина Друмева и Мила Пашкулева, с учител по спортна подготовка Атанаска Никифорова. Девойките станаха част от националния отбор, представил страната ни на европейското първенство по волейбол, проведен в Хърватия и Босна и Херцеговина от 22 до 30 август 2020 г., където премериха сили и умения с домакините от Хърватия, Русия, Турция, Франция и Германия.

На второ място се класира Николай Стоичков. Той е част от националния отбор на България в неговата възраст. Николай се нареди четвърти на световното първенство по вдигане на тежести в Перу, в кат. 96 кг при кадетите до 17 г. Представителят на СКВТ "Марица“ – Пловдив, с учител по спортна подготовка Борислав Налбантов, направи два успешни опита в състезанието – 132 кг. в изхвърлянето при второто си излизане на подиума и 160 кг. в първото си изтласкване, а малко не му достигна да закове накрая 168 кг над главата си.

На първо място за втора поредна година се класира Йосиф Миладинов, спорт плуване, с учител по СП – Стефан Георгиев в ЖПК "Младост 91“ - Пловдив. На държавното първенство по плуване при юношите старша възраст, което се проведе на открит басейн във Варна, нашият ученик  успя да запише два нови национални рекорда, като с единия от тях допълнително смъкна времето в олимпийския си А норматив. На 100 метра бътерфлай обявеният за "Най-добър млад спортист на 2019 година“ записа време от 51 секунди и 55 стотни, а в  свободния стил на 100 метра - 49 секунди и 27 стотни.
Още по темата: общо новини по темата: 85
16.02.2024
21.12.2023
20.12.2023
21.07.2023
12.05.2023
20.04.2023
предишна страница [ 1/15 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Маричанки вдигат пред Общината двете спечелени купи този сезон
Отдавна не беше се случвало! Без глоби за Локо и Ботев след мачовете от 30-ия кръг
Безплатни тренировки и много награди на празник в район "Тракия"
Кметът на "Тракия" откри международен турнир по джудо с над 730 участници
Крумовград с нов отговор: Някой щеше още да храни отбора с кренвирши и лютеница, ако не бяхме инвестирали в Арда
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: