ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Голяма легенда на Ботев в твърде откровено интервю за любимия си клуб
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:23 / 30.03.2018Коментари (11)8103
© Plovdiv24.bg
Легендата на Ботев (Пд) Георги Попов - Тумби обяви, че е доволен от продукцията, която отборът му показва и похвали треньора Николай Киров. Незабравимото дясно крило е втората най-голяма фигура след безспорния Динко Дерменджиев - Чико в шампионския тим на "канарчетата" от 1967 година. Тумби, който е част и от една от най-големите генерации на националния отбор - тази, която стана пета в Европа през 1968-а и участва на световното първенство в Мексико през 1970-та, даде обширно интервю за "Меридиан мач". 

- Г-н Попов, как ще коментирате представянето на Ботев през сезона?

- Как да ви кажа, аз отдавна съм си казал мнението, че от едно известно време, нали, не от днес и вчера отборът играе разумен футбол. В техническо отношение просто напреднаха и я няма тази игра от преди година, две, три, когато се играеше "каквото стане". Това, което виждам сега е, че добре построяват действията си и не очакват нещо да стане просто така, ей тъй. Това е добре, определено. Аз мисля, че и човекът, който ги ръководи, явно добре се справя. Имах един разговор с Николай Киров и ми направи много добро впечатление. Той не е човек, който се изхвърля. Говори съвсем разумно и явно това внася и спокойствие в отбора. Това кара състезателите да играят правилно.
 
- Мислите ли, че пак ще могат да си спечелят участие в европейските турнири, или да спечелят Купата?
- Ами, хайде сега да не пророкуваме. Не съм от тези, дето могат да виждат в бъдещето. Каквото рекъл Господ. Трябва да сме премерени в очакванията си.

- Ако сравняваме Ботев с отборите, които се борят за титлата, къде според вас "жълто-черните" трябва да наваксат, за да са им конкурентоспособни?
- Вижте какво ще ви кажа. Като се има предвид, че отборът на Лудогорец все още е изявен лидер в първенството, а за развитието на ЦСКА може да кажем, че е в плюс спрямо миналия сезон. След тях може би стои отборът на Ботев. Не изключвам и Стара Загора, не изключвам и Левски, но това са отборите, които помоему имат хубав отенък в играта си.

- Проблемът тогава може би идва от тази ситуация със стадиона?
- Оооу, това е нещо, по което аз не мога да взема никакво отношение. Най-хубаво е да стане, но кога ще стане, един Господ знае.

- А какво е мнението ви за Фернандо Каранга, който се очертава като може би най-добрият футболист в първенството? Добре ли е, че няма да може да играе в тази среща?
- Един хубав, напорист, едър състезател. Има много силни качества. Какво да се каже за нещо, което е хубаво? Опасен състезател, който може да е заплаха за всеки един от отбор. Наказанието му е плюс, но съперникът има и други добри футболисти, за които трябва да внимаваме.

- Според вас кои са българските футболисти, които дават най-големи надежди, че ще успеят да се развият и един ден ще ни радват с успехи и в националния отбор?
- Нека да изчакаме да дойде този ден. Аз смятам, че няма да е днес и утре. Ще бъде малко нататък. Иска се много-много още.

- Съгласен сте, че чужденците са подобрите футболисти в нашите отбори. Защо се получи така?
- Все пак са чужденци, идват тук с някакъв опит от своите страни. А при нас трябва по-младите хора да се замислят, че когато искат да играят футбол на професионално ниво, значи ще трябва да се отдадеш на нея. Страничните неща, като че ли малко разсейват днешните футболисти.
Още по темата: общо новини по темата: 68
02.05.2018
30.04.2018
29.04.2018
29.04.2018
29.04.2018
29.04.2018
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Още по-добре ще е да спечелим отново Купата, а Локо да се "гушкат" с Берое...
+3
 
 
Най-добре е Ботев да завърши на четвърто място, за да играе с класиралия се на седмо място Локомотив.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Ботев го иска, ЦСКА-София го включи в трансферния списък! Кой ще спечели?
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Митко Тонев сложи екипа на националния отбор
Извънредно: Илиян Филипов с категорична позиция! Отказа се от управлението на Ботев!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: