ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (16) | Вчера (18)
"Цар Симеон 1898“ с шампионска титла в Сливен
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:20 / 03.05.2014Коментари (0)1960
©
Поредна шампионска титла постигна пловдивският колоездачен клуб "Цар Симеон 1898" от колокритериума за купа "Милко Димов - Илия Кръстев" в Сливен, пореден старт от календара на Българския колоездачен съюз. Спечели я младата надежда на "царския" клуб Николай Генов, който извоюва убедително първото място при юношите старша възраст в 8-мото поредно издание на традиционното състезание в града под Сините камъни, което се провежда ежегодно в чест на едни от най-известните български колоездачи за всички времена и легенди на сливенското колоездене - Милко Димов и Илия Кръстев.

По традиция надпреварата събира най-добрите български бегачи, а партньор на проявата е местният колоездачен клуб "Сините камъни".

В старта при юношите старша възраст, Николай Генов бе повече от убедителен и не остави никакви съмнения за своето превъзходство и класа. По 30-километровото трасе Ники направи отлично бягане и успя да изпревари Иван Мухтаров от КК "Несебър" и Станислав Киров от "Печенеги" - Пазарджик.

"Посвещавам тази шампионска титла на моите преподаватели и съученици от Професионална гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" в Пловдив, които винаги са ме подкрепяли. Много се радвам за успеха, чувствам се добре и във форма, а това е важно за мен, защото тепърва ми предстоят важни стартове" , каза Николай, който е в плановете и за националния юношески отбор на България.

За титлата си Генов бе награден лично от кмета на Сливен инж. Кольо Милев и от народния представител Деян Дечев - член на парламентарната комисия за младежта и спорта.

Иначе колокритериумът в Сливен се проведе в шест възрастови групи. Състезателите въртяха педали по атрактивен и отлично подготвен маршрут по улиците на града със старт -финал по булевард "Христо Ботев" в Сливен.

Над 200 колоездачи застанаха на старта за купа "Милко Димов - Илия Кръстев" в Сливен, като в тазгодишния колокритериум не бе включена надпревара при мъжете, защото голяма част от състезателите са на участие в чужбина.

Успехът на "Цар Симеон 1898 в Сливен е пореден за пловдивския клуб. Само преди седмица "царистите" взеха поредна шампионска купа - спечели я друга млада надежда на пловдивчани Октай Мехмед, който изкова победата при юношите младша възраст в международния колокритериум за купата на Свиленград.

Още по темата: общо новини по темата: 38
11.04.2016
31.03.2016
18.03.2016
06.06.2014
27.05.2014
17.05.2014
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
ОбС Пловдив отпусна 60 000 лева за обновяване тревното покритие на стадион "Марица"
Академик Пловдив пропусна да се изравни с Хасково в ББЛ
Спартак гостува на отбор, който трудно победи в Пловдив
Дубълът на Локо се мести на стадион "Пловдив"
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: