ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (23) | Вчера (28)
"Цар Симеон" привлича в мъжкия отбор петима юношески шампиони на България
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:49 / 18.02.2014Коментари (0)2031
©
Петима юношески шампиони вече ще се състезават за мъжкия отбор на пловдивския колоездачен клуб "Цар Симеон 1898" през новия спортно-състезателен сезон, съобщиха от ръководството. В представителния тим на "царистите" ще бъдат привлечени младите надежди от клубната школа Димчо Тафров, Селяхтин Шакир, Нако Георгиев, Александър Петков и Велизар Фурлански - все медалисти от различни юношески първенства и турове на България за миналата година.

На тази "великолепна петорка" главният треньор на клуба Петър Павлов много ще залага занапред и ще разчита на тях в бъдеще. Очаква се в близките години Тафров, Шакир, Георгиев, Петков и Фурлански да бъдат в основата и на мъжкия отбор на "Цар Симеон 1898", като и петимата отиват в представителния тим със сериозни спортни визитки и големи надежди.

Нако Георгиев през изминалия сезон показа голямо израстване, стана убедителен държавен шампион при младежите в шосейната дисциплина индивидуално бягане по часовник, както и на писта, и закономерно бе привлечен в националния отбор на България.

Нако стана и подгласник на лидерът и капитан на "Цар Симеон 1898" Пламен Димов в традиционната анкета за колоездач №1 на клуба и на Пловдив за 2013 година. Младият ас на "царистите" показа голяма класа на републиканското и убедително измъкна златния медал на "часовника". Там 17-годишният пловдивчанин блесна с отлично "бягане" и тактика по 20-километровото трасе, като финишира първи, на цели 10 секунди пред основния си конкурент - Валентин Нешев от "Левски" и на близо минута пред национала Владимир Русенов от КК "Несебър".

После Георгиев стана шампион и в най-тежката и престижна дисциплина на писта - "скрач", където защити златния си медал от 2012-та година. Пловдивчанинът спечели и вицешампионска титла в друга пистова дисциплина - "издръжливост по точки".

Нако Георгиев представи България и на Световното първенство по колоездене на шосе в Италия. Той бе единственият наш представител при младежите на шампионата на планетата, който се проведе на територията италианската област Тоскана в края на септември. Нако бе повикан в националния отбор на България лично от държавния селекционер при мъжете Красимир Коев, заради отличната си и постоянна спортна форма и видим напредък като състезател.

През миналия сезон друг юношески национал на "Цар Симеон 1898" - Селяхтин Шакир, също блесна с отлични изяви на държавния шампионат - най-важният юношески старт от календара на Българския колоездачен съюз. В общия старт на 110 километра, Шакир по чудо изпусна индивидуалната шампионска титла, като нищожните 8 стотни от секундата не му достигнаха за златото, което стана притежание на Цветослав Конишев от "Хемус -Троян".

Отделно Селяхтин, заедно с Нако, Димчо Тафров, Александър Петков и Велизар Фурлански донесоха на "царския" клуб през миналата година отборната шампионска титла на държавно първенство на шосе в Сливен за юноши старша възраст и младежи. Там младите "царисти" се показаха като много сплотен и хомогенен отбор, всички негови състезатели "работеха" активно за отборната шампионска победа и я спечелиха убедително, с разлика от повече от 2 минути пред втория в класирането - "Хемус-Троян".

"Момчетата са много сериозни и отговорни и време беше вече да влязат в "големите шамари" на мъжкото колоездене. Трябва да им се даде шанс при мъжете, след толкова години при юношите и младежите. В бъдеще все повече ще разчитаме на наши, собствени кадри от школата, която постоянно "произвежда" нови състезатели и все по-малко ще разчитаме на "наемници", коментира главният треньор на "Цар Симеон 1898" Петър Павлов.
РЕКЛАМА

Още по темата: общо новини по темата: 38
11.04.2016
31.03.2016
18.03.2016
06.06.2014
27.05.2014
17.05.2014
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
Черно море се надъхва за мача с Локо
Ботев с последна тренировка преди Славия
Браво! Янаки Милев се класира на полуфинал в Турция
Шанс за Марица! Струмска слава с много проблеми преди визитата в Пловдив
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: