ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (19) | Вчера (18)
Контузия спря сърбин за трансфер в "Цар Симеон 1898", сменя го сънародникът му Деян Марич
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:46 / 02.09.2013Коментари (0)1450
©
Тежка контузия в бедрото е спряла в последния момент трансферът на сръбския колоездач Владимир Вулевич в състава на пловдивския велоклуб "Цар Симеон 1898" за 63-та Международна колоездачна обиколка на България, която стартира днес. Считаният за сигурно ново попълнение на "царистите" се наранил след жестоко падане по време на една от последните си тренировки в досегашния си клуб "Раднички" (Кругуевац), часове преди да тръгне за България и да се присъедини към новите съ съотборници.

Така Вулевич отпаднал от сметките на пловдивчани, а неговото място веднага заел младокът Деян Марич от елитния сръбски велотим "Железничар", след като Сръбската федерация по колоездене нямали нищо против трансфера и веднага дали официално разрешение.

21-годишният Марич е бил препоръчан на пловдивчани от известния сръбски колоездачен мениджър Миролюб Кръстич - Кърле, който е шеф и на "Раднички" (Ниш).

Така вместо Вулевич, ръководството на "Цар Симеон 1898", картотекирал в Българския колоездачен съюз (БКС) Марич и другото свое ново попълнение - националният шампион на Сърбия на изкачване - Есад Хасанович, който бе привлечен в състава на пловдивските "царисти", също ден преди старта на Обиколката.

Така днес на старта на Обиколката трима нови колоездачи направиха своя бинът дори се откъснадебют в отбора на "Цар Симеон 1898" - новопривлеченят в тима бивш юноша на ЦСКА Никола Банишки, който дойде от аматьорски холандски тим от Алкмаар, както и сърбите Есад Хасанович и Деян Марич. Всъщност Хасанович днес доказа, че не случайно бе привлечен в "Цар Симеон 1898" и се намира в добра спортна форма.

Сърбинът както и голяма част от "царските" бегачи бяха много активни в първите два етапа от Обиколката. Есад блесна с активността си в началото на втория етап днес от Златица до Казанлък, 117 км, Това стана малко след старта в Златицаь, където Хасанович и още петима бегачи - Хаста Гьокхан от "Брисаспор", Александър Шушомоин от Казахстан, Самир Жабраилов от Азербайджан, Жереми Фабио от "Мартиг"и българинътт Мартин Грашев от "Несебър" атакуваха успешно и се откъснаха от основната група.

Шесторката дори успя да натрупа близо 2 минути аванс, а премията премията на кмета на Пирдоп измъкна турчинът Гьокхан, въпреки амбициите на Хасанович за нея, както и за останалите няколко премии за активност от днешния ден. Безспорно Хасанович е отличен катерач и според специалисти той ще започне още от утре да атакува много от премиите за катерачи.

Още по темата: общо новини по темата: 38
11.04.2016
31.03.2016
18.03.2016
06.06.2014
27.05.2014
17.05.2014
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
ПФК Локомотив с призив към феновете за дербито срещу Лудогорец
Юноша на Ботев вкара от воле за отбора на Вили Вуцов
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
ОбС Пловдив отпусна 60 000 лева за обновяване тревното покритие на стадион "Марица"
Академик Пловдив пропусна да се изравни с Хасково в ББЛ
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: