ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (8) | Вчера (28)
Пламен Димов стана колоездач №1 на "Цар Симеон 1898" за 2013-а
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:07 / 07.01.2014Коментари (0)2015
©
Капитанът и лидер на пловдивския к.к."Цар Симеон 1898" Пламен Димов бе определен за колоездач №1 на клуба за изминалата 2013 година. 31-годишният топбегач напълно заслужи своя приз, след отличния спортно-състезателен сезон, който направи. Миналата 2012-та година Пацо отново бе избран за най-добрия колоездач на Пловдив, така че тазгодишното отличие за него е второ поредно.

Класацията и тази година бе изготвена след анализ на изявите на всички състезатели през изминалия спортно-състезателен сезон - от детско-юношеската школа до представителния мъжки отбор и оценка от представянето в 63-ата Международна колоездачна обиколка на България, всички държавни първенства - на шосе и писта, други състезания от календара на Българския колоездачен съюз, както и в по-големите турове в чужбина през 2013 година. Окончателните резултати станаха известни и след проведена традиционна анкета - допитване, в която участваха членовете на управителния съвет на клуба, състезатели, треньори, колоездачни деятели и спортни общественици, служители на клуба, журналисти, както и редови клубни членове.

Така Пламен Димов единодушно бе избран за носител на традиционния ежегоден приз за №1 на клуба. Второто място в класацията за колоездач на годината на "Цар Симеон 1898" заслужи юношеският национал Нако Георгиев, а третото - Николай Генов, също юношески национал.

Нека припомним какво бе представянето на Пламен Димов през изминалата 2013 година и защо капитанът и лидер на "Цар Симеон 1898" бе определен за №1?

Пацо стана убедително национален шампион на България в най-тежката и престижна дисциплина на писта - "издръжливост по точки". Това стана по време на държавното лично-отборно първенство на страната за мъже и младежи, където той дублира и защити шампионската си титла от 2012 -та година в същата дисциплина. С поредния си успех пловдивчанинът отново се превърна в герой за "царския" тим. В шампионски стил и с отлично темпо, Димов кара като лъв по 41-километровото трасе на колодрума в Разград. С брилянтна тактика и с отлична "езда" по 120-те обиколки на пистата, той изпревари основните си конкуренти в крайното класиране, като ги остави далеч след себе си. След Пламен, на чувствителна разлика, останаха Станимир Чолаков от "Хемус 1896" - Троян, и Борислав Иванов от столичния "Левски", бивш негов съотборник в "царския" тим.

Димов можеше да измъкне медал и в други дисциплини от индивидуалната надпревара, но след спечелената шампионска титла в "издръжката" реши малко да "отпусне" педалите.

"Много съм щастлив от тази шампионска титла, защото на практика защитих златния си медал от по-миналия сезон, а това е добре, защото говори за постоянство. Тази дисциплина е много трудна и съм доволен, че отново съм първи в нея и за втора поредна година на държавния ни пистов шампионат аз ставам шампион. Благодарен съм и на момчетата от моя тим, които много ми помагаха", коментира Димов

След убедителния успех в Разград Пламен веднага бе включен в националния пистов отбор на България за участие на Европейското първенство на писта за мъже. Пловдивчанинът обаче отклони предложението да се присъедини към държавния ни тим на писта, заради участието си в 63-ата Международна обиколка на България, където отново бе сред 5-те най-добре представили се българи.

"Нямаше как да участвам на Европейското на писта, почти невъзможно беше... Цялата ми лятна подготовка през последните няколко месеца бе насочена за доброто ми представяне, както и на нашия тим, по време на най-голямото колоездачно състезание у нас - Обиколката. За мен родният тур има голямо значение и нямаше как да променя тотално предварително планираната тренировъчна програма, за да се подготвя качествено за Европейското първенство на писта. Плюс това аз не искам само да участвам, колкото да се каже, че съм участвал. Ако участвах, исках да гоня максимума - т.е. да направя отличен резултат и да гоня там добро класиране. А пистата и шосето са две съвсем различни неща, всяко от което е строго специфично само за себе си и изисква различна подготовка. Освен това, аз имам отдавна поет ангажимент към родния ми клуб "Цар Симеон 1898", където почти изцяло подмладяваме състава си и в момента момчетата много разчитат на мен и на моя опит, и имат голяма нужда от мен", коментира Димов.

Пламен бе включен и в състава на държавния тим на България на шосе за участието в силната Международна обиколка на Зекерланд в Румъния.

Младокът Нако Георгиев заслужено стана подгласник на победителя Димов. През изминалия сезон Нако показа голямо израстване, отново стана убедителен държавен шампион при младежите в дисциплината индивидуално бягане по часовник и закономерно бе привлечен в националния отбор на България. Младият ас на "царистите" убедително измъкна златния медал по 20-километровото трасе на "часовника" , където 17-годишният пловдивчанин блесна с отлично "бягане" и тактика, и финишира първи, на 10 секунди пред основния си конкурент - Валентин Нешев от "Левски" и на близо минута от национала Владимир Русенов от КК "Несебър". Георгиев стана шампион и на писта - в най-тежката дисциплина "скрач", където защити златния си медал от 2012 - та година, взе и вицешампионска титла в дисциплината "издръжливост по точки".

Нако Георгиев представи България и на Световното първенство по колоездене на шосе в Италия. Той бе единственият наш представител при младежите на шампионата на планетата, който се проведе на територията италианската област Тоскана в края на септември. Нако бе повикан в националния отбор на България лично от държавния селекционер при мъжете Красимир Коев, заради отличната си и постоянна спортна форма и видим напредък като състезател.

"Самото участие на Нако на световното първенство в Тоскана бе голям личен негов успех, както и голямо признание за отличната работа в нашия клуб, спрямо подрастващите и селекцията. Не случайно сме водещ клуб в България по работата си с детско-юношеската школа", коментира Пламен Димов. - Нако бе единственият пловдивски колоездач от новата ни спортна история - участник на такъв голям спортен форум, какъвто е шампионатът на планетата в Италия."

Друг млад колоездачен ас на "Цар Симеон 1898" направи силно впечатление през изминалата 2013-та година. Това е третият в класацията Николай Генов. Юношеският национал спечели стана балкански вицешампион в дисциплината индивидуално бягане по часовник, по време на Балканското първенство за юноши и кадети на шосе в Румъния. Преди Нико грабна и 3 шампионски титли на държавно лично-отборно първенство на шосе за юноши в Казанлък. Той блесна още в дисциплината индивидуално бягане по часовник на 10 километра, като 16-годишният пловдивчанин безапелационно финишира първи по тежкото трасе. В общия старт Генов отново доказа, че се намира в отлична спортна форма и бе безупречен по близо 54-километровото трасе, с много добро тактическо "бягане" убедително изкова първото място, с цели 45 секунди аванс пред втория - Онур Татар от КК "Лястовица" - Казанлък. После Генов бе в основата и на отборната шампионска титла на "Цар Симеон 1898", като се показа и отличен тактик. Освен това Генов спечели купа "Загорец" в Нова Загора и колокритериума за купа "Димитър Котев". Така Ники закономерно бе определен за титуляр в представителния юношески тим на България и участва в престижния Международен европейски младежки олимпийски фестивал на спорта. Форумът събра в холандския град Утрехт най-добрите млади спортисти от цяла Европа и премина под патронажа на ЮНЕСКО.

Още по темата: общо новини по темата: 38
11.04.2016
31.03.2016
18.03.2016
06.06.2014
27.05.2014
17.05.2014
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Феновете на Ботев готвят ад за ЦСКА-София
Тежък удар за Локомотив Пловдив
ПФК Спартак: Напред към Втора лига!
БФС сменя формата, Ботев и Локо с отбори във Втора лига
ПФК Ботев: Тотална доминация и домакинска атмосфера!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: