ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (19) | Вчера (28)
Колоездачите на "Цар Симеон 1898" започнаха официално зимната си подготовка
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:01 / 31.01.2014Коментари (1)2122
©
След 10-седмична ваканция, колоездачите от представителния мъжки тим на пловдивския велоклуб "Цар Симеон 1898" започнаха същинската част от зимната си предсезонна подготовка. Заниманията са подчинени изцяло на навлизаен в оптимална спортна форма до началото на новия спортно-състезателен сезон, който стартира в края на април и началото на май.

Главният треньор на клуба Петър Павлов е изготвил специален тренировъчен режим, съобразен с хода на подготовката. Тези дни бегачите на "Цар Симеон 1898" наблягат повече на обема и на общо-физическата и силова подготовка. Тренировките са съобразени и с времето навън. Както е известно въпреки, че се водеха официално във ваканция голяма част от "царските" бегачи тренираха по желание, за да не излизат от спортна форма.

Почти всички състезатели от юношеския и мъжкия представителен отбор въртяха педали, ако не всеки ден, то поне през ден. Затова сега на старта на същинската част от зимната подготовка, на повечето пловдивски бегачи им е доста лесно.

"Момчетата са много сериозни и съвестни. Няма с наднормено тегло. Знаете, че почти не са спирали с тренировките, защото те сами поискаха да си тренират, за да не излизат от спортна форма. Това е нещо съвсем нормално при нас, защото сега ще им бъде много по-лесно ще достигнат до необходимото функционално състояние, в хода на подготовката за новия сезон. Тепърва започваме по-сериозните тренировки и натоварвания и извинения няма да приемам от никой от моите състезатели", обясни главният треньор Петър Павлов.

Представителният мъжки тим на "Цар Симеон 1898", както и юношеските формации, ще тренират засега само при домашни условия в Пловдив и региона. След тренировките за сила и издръжливост, бегачите ще започнат постепенно и по-интензивни натоварвания по шосетата около Пловдив, ако те не са заледени и заснежени.

Ръководството все още обмисля дали да изпрати представителния си отбор на зимен подготвителен лагер на юг, на по-топло място или в чужбина. Това ще се наложи, ако у нас снегът се задържи по-дълго време и пътищата останат на повече места непочистени, заснежени и заледени.

Няма контузени или болни бегачи, всички тренират на пълни обороти по пътищата в региона, които са почистени от снега, въпреки студеното време навън, особено сутрин.

Първият официален официален старт от календара на Българския колоездачен съюз е на 26 април - на шосе, за купа "Пазарджик", където ще се пуснат състезатели от всички възрастови групи, без мъжете - момчета, юноши младша, юноши старша възраст и младежи.

Още по темата: общо новини по темата: 38
11.04.2016
31.03.2016
18.03.2016
06.06.2014
27.05.2014
17.05.2014
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Почти ежедневно се сблъсквам с нарушение на закона за движение по пътищата при тренировката на пловдивски и асеновградски клубове. Винаги колоездачите се движат на групички (поне 6 спортиста) винаги карат колелетата си поне двама един до друг, а почти никога нямат ескортиращи автомобили. Трябва ръководителите на тези клубове да се запознаят със законите в България, защото техните момчета и момичета са опасни както за себе си, така и за другите участници в движението.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Шанс за Марица! Струмска слава с много проблеми преди визитата в Пловдив
Клуб от Първа лига с нови собственици
Добри новини за Стамен Белчев преди дербитата с Левски и Ботев
Ботев урежда с документи зимно попълнение
Емблематичен футболист на Ботев: Пожелавам на Спартак да спечели първенството
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: