ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (26)
Авторитетно британско издание: Стадион "Пловдив" е като призрачен град с липсващи части и бурени!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:56 / 20.11.2023Коментари (13)29810
© Daily Star
Авторитетното британско издание Daily Star публикува обширен материал за стадион "Пловдив". В статията са засегнати и скандалите с БФС и драмите около мача на националния отбор с Унгария.

Ето какво написаха в изданието си Daily Star:

Най-големият стадион в страната, който побира 55 000 души e изоставен без сертификат за безопасност.

Една европейска нация изостави най-големия си стадион, който има по-голям капацитет от Етихад и Сейнт Джеймсис Парк поради липса на финансиране.

Най-големият стадион в България е изоставен и не може да се използва за професионални футболни срещи, тъй като няма сертификат за безопасност.

Стадион Пловдив, който се намира в едноименния град, е с капацитет 55 000 места. Построен през далечната 1950 г., той някога е бил предназначен да бъде дом на националния отбор, като е бил използван и от местните отбори.

Но многофункционалната арена, която също има лекоатлетическа писта около терена, беше оставена да изгние през последните десетилетия. Вместо това властите са съсредоточили финансите си върху настоящия стадион на Локомотив -  "Лаута", както и намиращия се до него стадион "Христо Ботев".

В резултат на това стадион "Пловдив" вече изглежда като призрачен град с липсващи части от покрива и бурени, които растат по трибуните.

От стадиона все още има някаква полза, след като треторазредният Спартак временно играе домакинските си мачове там, докато се работи по стадиона им.

Едва 100 души гледаха мач миналия месец, което е далеч от тълпата, която посети концерт на Металика през 1999 година.

Националният отбор играе на следващия по големина стадион в страната, който е 44 хиляди места - Национален стадион "Васил Левски“, в столицата София, на 1 час и 45 минути път с кола от Пловдив.

Националният отбор трябваше да играе с Унгария на стадион "Христо Ботев" по-рано миналата седмица, но общината отказа достъп заради строителни дейности и УЕФА премести мача обратно в София.

Мачът се игра при закрити врати заради продължаващите фенски протести срещу дългогодишния президент на БФС Борислав Михайлов, завършва изданието.
Още по темата: общо новини по темата: 205
14.12.2023
20.06.2023
20.09.2022
14.09.2022
20.01.2022
22.09.2021
предишна страница [ 1/35 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Срам за Пловдив! И всичко това се случва за сметка на двата безсмислени стадиона на клубните отбори, парите за които трябваше да отидат за реновирането на градския. Всички знаеха, че ще е грешка, но някои предпочетоха партийните си интереси пред градските. И сега всичко това ще тежи на поколения пловдивчани. А можеше Пловдив да има един прекрасен стадион на прекрасно място, който да се ползва от всички!?
+1
 
 
Зашото вся и всьо трябва да е в софия, защото държавата е мащеха за народа си и най-вече защото имаше едни дебили, които предпочетоха да си направят кочината, вместо стадион Пловдив да бъде реновиран!!! Стадион Пловдив е един от големите активи на държавата, но за жалост нямаме държавници, които милеят за Родината!
-4
 
 
Хахаха А това авторитетно издание защо не ми го лапа Бил съм в Ливърпул,стадиона,е построен в по мизерен квартал от Пловдив
Сподели какво ново....
на 20.11.2023 г.
0
 
 
Стадиони - само стадиони се строят в Пловдив на цената на десетки детски градини и училища. Все пак генетичните отпадъци с топка са важни, не децата.
0
 
 
Тъжно е да го гледаш как се руши.Нехайство на всички кметове на Пловдив.Какви срещи имаше на стадион 9 септември.А Металика ,световно по лека атлетика ,Слави с Куку бенд ..и т.н.
+9
 
 
Така е като Пловдив няма късмет да избере читав кмет и управление от зората на демокрацията. Стадионът можеше да стане едно бижу за града и да носи приходи , с изградена инфраструктура около него и в най хубавият район на града. Ей за това ни се подиграват другите държави. Трябва да се направи , по добре късно , от колкото никога!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Ботев търси успех срещу Славия с мисъл за реванша срещу ЦСКА-София
Легенди на Ботев и Локо присъстваха на основаването на нов футболен клуб в Пловдив
Стана ясно кога Григор Димитров започва участието си в Мадрид
Радост на "Лаута"! Капитанът на Локомотив подписа нов договор
Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: