ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
БФС: До края на деня ще имаме решение по казуса "Ботев"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:54 / 24.02.2010Коментари (10)3398
© Plovdiv24.bg
„Жалко за Ботев Пловдив. Това е един от най-старите футболни клубове в България с много славна история. Жалко е, че бе доведен до това състояние", заяви вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев по повод наболелия въпрос дали тимът от Пловдив ще стартира пролетния дял от първенството. Вицето на футболната ни централа се изказа след заседанието на Професионалната футболна лига.

„БФС си има наредба и тя се спазва. Днес ще заседават комисиите на централата и до края на деня ще имаме решение по случая Ботев Пловдив. До 72 часа до началото на първенството всеки футболен отбор трябва да има лицензиран треньор, футболисти и лицензиран стадион където да играе мачовете си. При положение, че те не са изпълнили нито едно от тези изисквания, сами се досещате накъде отиват нещата", добави Фурнаджиев по казуса Ботев.

„Получи се много ползотворна дискусия. Трябва да отчетем разбира се и високото присъствие от европейската футболна лига. Видяхме една много интересна презентация - къде се намираме, какво трябва да направим, за да вървим напред. Вижда се, че макар 20 години държавата да не е инвестирала във футбола, той се намира в златната среда на европейската футболна централа, та дори и в първата половина", разкри в подробности един от босовете на футбола у нас заседанието на ПФЛ.

„Знаем на какъв хал сме. Взели сме мерки както за лицензиране, така и за инвестиции в базите. Има депозирано писмо в Министерски съвет, какви средства са нужни за реконструкция на стадионите. Надяваме се, когато правителството намери пари, те да бъдат отпуснати и в рамките на година ремонтите да бъдат извършени", каза още Фурнаджиев.

„Приходите на букмейкърските компании са между 14 и 17 милиарда евро. Абсолютно редно е щом тези пари са изкарани от продукта футбол, част от тях да отиват в националните асоциации и клубовете. Вече са взети мерки за промяна на законодателството в ЕС, има разрешение на Еврокомисията и сега се търси законовата рамка, за да могат част от тези пари да отиват при клубовете", сподели вицепрезидентът на БФС.

„Футболът в България се промени и голяма роля за това изигра телевизионното излъчване на мачовете. Самите футболисти са по-мотивирани, като знаят, че цяла България ще ги гледа. Чисто финансово парите от ТВ права ще спомогнат за реконструкция на базите. Призовавам президентите на футболните клубове, тези средстава да бъдат използвани целево", завърши Атанас Фурнаджиев.

Източник: Gong.bg

Още по темата: общо новини по темата: 60
24.02.2010
24.02.2010
24.02.2010
24.02.2010
23.02.2010
23.02.2010
предишна страница [ 1/10 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Тези от БФС-то не мога да ги гледам. Корумпирани пияници! Ако си вършеха работата поне малко от малко, българският футбол нямаше да се "намира в златната среда на европейската футболна централа" - каквото и да означава това.
+1
 
 
РЕЗОН,къде си бе?Хайде ти си на ход,нали искаш нов отбор,действай,не само да навиваш малките пубертети тук и да ти се вързват на акъла,отворен.
+3
 
 
изгонихте готов отбор без да видите да ли е добър .......... кво беше това обикаляне по летища по хотели и къде ли не това са все разходи интересно кой плаща ..... и какво ще стане сега ако идете във в-група .......... дали тези същите дейци и плащачи няма дасе скрият
+1
 
 
абе тея перуки мръсни кво се пюнчат и се прават че ги е грижа за спортните бази за футбола като цяло пък камо ли и за БОТЕВ ,за тях най-важното са парите както видяхме всички
-3
 
 
АRRIVEDERCI "Ботев".Историята си е история,никой не го отрича,но настоящето е налице. т.е. АDDIO !!!
+2
 
 
МИТИО СЕЛЯНИНО ЩЕ СИ ПЛАТИШ ЗА ВСИЧКО ЦИГАНчЕ МРЪСНО ОТИВАЙ СИ НА СЕЛО, ИЛИ ПРИ ТВОИТЕ ЛЮБИМЦИ РОМИТЕ
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Отдавна не беше се случвало! Без глоби за Локо и Ботев след мачовете от 30-ия кръг
Юноша на Ботев удължи договора си с Левски
Локо отвори две трибуни за дербито с Ботев в Трета лига
Майкъла: Идват Ботев и Пирин и те бият! Има ли по-голямо падение от това?
Един от най-важните хора в Ботев празнува на 1 май! Ще му направят ли "жълто-черните" мечтания подарък?
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: