ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Изключителен стадион ще има в Пловдив! Не е нито на Локо, нито на Ботев!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:22 / 10.11.2021Коментари (6)16853
Днес стартира реконструцията на стадион "Тодор Диев". Кметът на Пловдив Здравко Димитров и президентът на Спартак Динко Миленчев дадоха старт на ремонтните дейности.

Присъстваха още зам.- кметът по спорт и младежки дейности Георги Титюков, кметът на "Южен" Костадин Язов и директорът на дирекция спорт и младежки дейности Петър Зехтински, както и административния директор на клуба Тодор Симеонов и спортният директор Денис Хасан.

Кметът на града бе запознат с всички детайли по роконструкцията на съоръжението. Той видя и седалките, които ще бъдат монтирани.

Собственикът на клуба Динко Миленчев благодари на община Пловдив за съдействието по документацията и увери кмета, че скоро Пловдив ще има ново спортно бижу.

Кметът пожела безпроблемни строителни дейности на компанията "Анверс конструкт", която започва с първия етап - дейности по настоящата трибуна на стойност 220 000 лева, които трябва да бъдат завършени до края на 2021 г.

В началото на следващата година ще продължи работата по тази трибуна и ще започне изграждането на новата северна трибуна. Целостната реконстрикция на стадион "Тодор Диев" ще е на стойност 7,5 милиона лева. 

Ето и детайли за стадиона:

Стадион "Тодор Диев" ще разполага с 8200 седящи места със сгъваеми сини и бели седалки.

Разпределението ще е както следва:

Сектор А (сегашната трибуна 3300 места, като тук са предвидени ВИП зона 1 с 13 места, ВИП зона 2 с 25 места, 40 места за журналисти.

Предвидена е зона за хора с увреждания - 5 места, които са разположени в северозападната част на трибуната.

Сектор Б (от южната страна на стадиона - 800 места, 300 от които са предвидени за сектор за гостуващи фенове, отделен с плексигласова преграда.

Сектор В (от страната на ул. "Македния" 3950 места, предвидени са 5 броя места за хора в инвалидни колички в югоизточната част и 5 броя в централната част на трибуната.

80% от всички места ще бъдат покрити, като сегашната козирка ще бъде запазена, но ще бъде изградена и нова от двете страни на Сектор А.

Сектор Б и В също ще бъдат на 80% покрити.

Предвижда се изграждането на висок клас LED осветление, отговарящо за HD излъчване. Електронното табло ще е от най-ново поколение, позволяващо излъчване на видео повторения. Предвидени са 6 входа, като е обособен отделен вход за гостуващи фенове. Всички входове ще бъдат оборудвани с турникетна система.

Ще бъде изградено и видеонаблюдение, обхващащо всички входове и седящи места, както и зоната около стадиона. Предвидени 150 паркоместа +100 на мястото на двата изкуствени терена в първоначалния проект.

Журналистите ще използват всички удобства за работа, ще бъде изградена и специална зона за пресконференции по изискване на БФС и ФИФА. Изцяло ще бъдат обновени съблекалните под сегашната трибуна, като се предвижда лекарски кабинет и кабинет за допинг контрол.

Ще бъде изграден и музей, в който да се съхранява и излага историята на Спартак Пловдив. Теренът ще бъде изцяло модернизиран с нова поливна система.

До края на 2021 г. ще се инвестират 220 000 лева в реконструкция на сегашната трибуна, в началото на 2022 г. ще се продължи с дейностите по тази трибуна, както и ще се започне изграждане на сектор Б (от страната на ул. Кичево). Инвестицията е на стойност 7,5 млн. лв.

Още по темата: общо новини по темата: 77
03.08.2023
04.04.2023
17.03.2023
02.08.2022
27.07.2022
23.06.2022
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Нагледахме се на проекти, наслушахме се на "ще"! Дано този път е истина - Спартак трябва да има такъв стадион!
0
 
 
Южният сектор Б е далече от ул.Кичево.
0
 
 
Ако стане преди тези на Колежа и Лаута ще е супер.
+3
 
 
Каква ул. Кчево? Какви 5 лв? Може би имате в предвид ул. Кукуш !!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
ПФК Спартак: Напред към Втора лига!
Браво, гладиатори! Спартак с решителна крачка към Втора лига
Представят книгата "Из младостта на пловдивския футбол"
Важен ден за пловдивския Спартак
Най-добрият български съдия свири решаващ мач на Спартак
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: