ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (15) | Вчера (28)
Димитър Кузманов: Надявам се да подобрявам още рекорди за България
Автор: Стойчо Генов 14:59 / 07.04.2020Коментари (0)2207
©
Първата ракета на България в мачовете за Купа "Дейвис" Димитър Кузманов - Мико даде интервю за "Пресклуб България". Пловдивчанинът говори за трудните моменти заради пандемията от коронавирус, за отменените тенис турнири, включително и легендарния "Уимбълдън", както и за основните изводи, които всеки си прави в принудителната изорация.

След отличното представяне на националния ни отбор за ATP Сup, българските спортни журналисти ви избраха за отбор на месец януари. Изненада ли беше това за вас?

- Много сме благодарни за признанието. Коментирахме го с момчетата от отбора - всички се радваме, мисля, че го заслужаваме. Настина се представихме много добре, играхме със силни отбори, постигнахме впечатляващи победи, малко не ни достигна да продължим напред.

Добрите игри и победите в АТР Сup как се отразиха на твоето самочувствие и твоите амбиции?

- За всеки състезател е важно да има шанс да покаже своите качества. Радвам се, че на ATP Cup успях да се възползвам от този шанс и да разкрия своя потенциал, да покажа, че моите възможности са много по-големи. Да, тези победи с основание повишиха моето самочувствие и моите амбиции. Турнирите, в които играх след това, показаха моя възход - представих се доста добре в "Чалънджър"-а в Кобленц, достигнах до четвъртфиналите, след като победих Джъстин Браун, също така победихме и за "Купа Дейвис". Жалко, че се наложи заради пандемията с короновируса турнирите да бъдат прекратени.

След мача с Коста Рика за "Купа Дейвис" задмина Тодор Енев и стана българският тенисист с най-много победи в това състезание. Какво ти каза той?

- С Тодор Енев този въпрос го дискутирахме още на мача с ЮАР миналата година. Признавам си, че в Коста Рика чувствах известно напрежение - все пак това бе момент, в който влизам в историята на българския тенис. И най-много се радвам, че до мен бе капитанът на отбора Тодор Енев. В неговото присъствие поставянето на този рекорд има друго измерение, друга стойност. Той много се зарадва, поздрави ме искрено. Надявам се да имаме още много победи в "Купа Дейвис" под негово ръководство и да подобрявам още рекорди.

Как прие решението на АТР да отложи всички турнири до края на месец юни?

- На всички в тениса е тежко в момента - и на състезатели, и на треньори, и на организатори. Но съм сигурен, че сезонът ще продължи.

Поддържаш ли контакти с твоите колеги и съотборници, обменяте ли идеи и методика за по-ефективна подготовка и възстановяване?

- Поддържам връзка в социалните мрежи с много от тенисистите, надяваме се, че през юли сезонът ще бъде подновен. Всички много съжаляват за отменянето на "Уимбълдън", но това се знаеше предварително. Много е трудно "Уимбълдън" да се проведе през друго време на годината, освен през юни и юли. Там се играе на трева, а времето през септември или октомври в Лондон не позволява да се играе на тази настилка. Докато на червен корт е друго, така че "Ролан Гарос" може да се проведе в края на септември.
Още по темата: общо новини по темата: 599
19.03.2024
18.03.2024
15.03.2024
11.03.2024
08.03.2024
07.03.2024
предишна страница [ 1/100 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Пуснаха на търг фланелка на Левски, средствата отиват за юноша на Марица
Черно море загрява за Ботев с отбор от Втора лига
Голова суша тормози любимеца от "Лаута" Ален Ожболт, тимът му не вкара в 6-и пореден мач
Насрочиха полуфинала за Купата на Аматьорската Лига
ПФК Ботев с остра позиция: Безобразно и тенденциозно съдийство!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: