ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (17) | Вчера (28)
Директорът на школата на Марица: Селектирали сме най-добрите деца
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:53 / 07.07.2019Коментари (0)2891
©
Спортният директор на школата на ВК Марица (Пловдив) Владимир Котев даде интервю пред клубния сайт, в което коментира най-успешния сезон за детско юношеската школа на клуба.

Марица спечели пет титли от шест възможни. Шампионки станаха старшата, момичетата до 15 години, момичетата до 13 години, момичетата до 12 години спечелиха регион Тракия и Струма, а момичетата до 11 години спечелиха регион Тракия. В 67 двубоя момичетата от школата на Марица записаха 65 победи и загубиха само два пъти.

– Господин Котев, Марица изпрати най-успешния си сезон в ДЮШ – пет титли от шест възможни. Как ще коментирате сезона и как ще оцените представянето на отборите?

– Сезонът като резултатите е успешен. Няма как да коментирам по друг начин сезона. Зад тези наши успехи има много фактори – работата на треньорите в клуба, организация, децата, които са в нашия клуб. Смятаме, че сме селектирали най-добрите деца, за всяко едно от тях трябва да е чест, че е във волейболен клуб Марица. Като начин на работа и организация мисля, че поддържаме много високо ниво. Естествено останалите фактори са и състоянието на другите отбори. Някои от титлите ги завоювахме доста трудно, което е добре. Ако нямаме конкуренция някои път такива резултати могат да бъдат лъжливи. При U19 и U15 успяхме да спечелим титлите след като губехме с 0:2 във финалните срещи. Затова си има и своите причини – при момичетата до 15 години играем с някои, които са по-долен набор. Използвахме и три волейболистки, които са от отбора до 13 години. Нормално е да има такива амплитуди. При старшата беше въпрос на сработка, на концентрация и на изпълнения на тактическите задачи от страна на момичетата, за да обърнат финалния мач с Левски (София). Продължаваме да работим, радваме се на постигнатите резултати. Анализираме причините и за петото място при младшата. Там се получи много неприятна ситуация, защото завършихме сезона само с една загуба, но отпаднахме в групите. Пет момичетата от този отбор бяха повикани в националния отбор до 18 години, което говори, че се е работило правилно в този тим. Поздравявам всички с приключването на сезона. Най-важното е, че всички деца са здрави и няма сериозни контузии през сезона. Един успешен сезон като резултати и като игра. Вижда се израстване във всяка една от възрастите.

– Статистиката е красноречива и в мачовете. Само две загуби през сезона.

– Има много фактори за това нещо. Един от факторите е, че на регионално ниво все още чакаме другите клубове да бъдат по-конкуретноспособни както на нас така и на другите клубове от страната. Другата причина е, че съумяхме да запазим здрави децата. Можехме да разполагаме с всичките налични състезателки и треньорите да правят ротации. Тежки бяха турнирите във Варна за момичетата до 13 години, които в рамките на 5 дена изиграха 10 мача. Много неприятно се получи и след това. Комисията за детско юношески волейбол към БФВ реши финалите на две възрасти да бъдат почти един след друг. Нашите три момичета, които бяха в отбора до 13 години трябваше да играят само след ден почивка и на финалите за момичетата до 15 години. Турнирът в Казанлък също беше доста тежък. Затова и загубихме доста геймове в него. Бяхме и в сложна ситуация, за да внимаваме за пренатоварване на състезателките. Треньорите Кристина Якимова, Петя Хрисчева и Атанаска Никифорова, успяха да ротират достатъчно добре състава, за да успеем да излезем победители в тези мачове. Имаше момичета, които в рамките на 10 дни играха по 17-18 мача, което за мен е много.

– Как бихте оценили представянето на школата на Марица по десетобалната система? 

– Този въпрос не го очаквах и не съм се замислял. Аз не съм много по даването на високи оценки дори и за себе си. Да кажем 8.5.

– Момичетата показаха страхотен дух, след като в два от финалите губеха с 0:2 (б.а. – Марица U19 и Марица U15).

– Това е нещото, което не виждах в повечето от възрастите когато дойдоха в Марица. Това ме радва най-много през тази година. В двете ситуации момичетата, които играха в мачовете, треньорския състав и момичетата, които бяха на резервната скамейка успяха да се обединят и да покажат, че наистина са по-добрият отбор. Това важи и за старшата, но особено за момичетата до 15 години, те са по-малки, но тук не трябва да омаловажаваме представянето и на каките, родени през 2004 година, които станаха шампионки през миналата година. Не само, че губехме с 0:2, но губехме с 23:21 в третия гейм в Казанлък. Това искам да виждам от децата, че трябва да играят до край да са непримирими, за да покажат наистина, че са най-добрите. Предната година имахме много такива мачове, които можехме да спечелим, ако бяхме показали това, но тогава не се получи. Радвам се, че този сезон се получи и то в най-решителния момент.

– Какви са очакванията за следващия сезон? 

– Целите, които си поставям аз лично за следващия сезон е да се стремим да надградим като игра. Резултатите не винаги са реалната оценка какво се работи в един клуб. Защото знам какво се направи за младшата, които в крайна сметка завършиха пети, затова казвам, че не винаги резултатите са най-показатели. Да, резултатите са хубаво нещо, но ще гледаме да подобрим играта си. Класирането вече зависи от моментното състояние, действия и решения. Естествено едновременно с играта се стараем да не излизаме от тройката на всяка една от възрастите. Продължава нашата цел да бъдем първи навсякъде. Трудно могат да се постигат резултатите във всичките възрасти. Миналият сезон всичките ни отбори бяха в тройката, но нямахме толкова шампионски титли. Този сезон спечелихме с почти всички възрасти, но имаме отбор извън тройката. Балансът е някъде по средата. Надявам се да направим един успешен сезон. Възрастовите групи се променят. Имаме информация, че един от силните отбори в София се е разпаднал и момичетата се разпределят в други отбори в столицата. Така че, ще има подсилване от страна на столичните отбори. Разбирам за промени и в отбора на Казанлък Волей (Казанлък), който традиционно също ни е конкуренция при подрастващите. Предстои един интересен сезон пред треньорите, ръководството и щаба на Марица и предстои много работа.
Още по темата: общо новини по темата: 157
14.03.2024
13.03.2024
27.02.2024
20.02.2024
03.07.2023
23.06.2023
предишна страница [ 1/27 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Треньорът на Марица: Готови сме за плейофи през два-три дни
Марица започва същинската битка за 10-а поредна шампионска титла
Хегемонът Марица завършва днес редовния сезон с домакинство на Хектор
Девойките на Марица се класираха за държавните финали, без да загубят гейм
Марица организира за пети път турнира в памет на Николай Диманов
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: